2/10/17

Erdoğan: Η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μεγάλη στενοχώρια
Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται στους Τούρκους βουλευτές στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα την 1η Οκτωβρίου 2017 
Η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων T24. Μιλώντας στην τελετή έναρξης του νέου νομοθετικού έτους, ο Ερντογάν δήλωσε: "Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι μεταξύ των χωρών που μας απογοητεύουν περισσότερο.”
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης: "Είμαστε πολύ ενοχλημένοι από εκείνους που ανοιχτά παρεμποδίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και ταυτόχρονα υιοθετούν μια ανεκτική στάση απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις”.
Πρόσθεσε: "Σήμερα, η Ευρώπη είναι ένας τόπος όπου οι τρομοκράτες λειτουργούν ελεύθερα και σχεδιάζουν κάθε είδους επιχειρήσεις εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Τουρκίας”.
Η Τουρκία έχει επικριθεί από τη Γερμανία και αρκετά άλλα μέλη της ΕΕ για την καταστολή των αντιπάλων του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος πέρυσι.
Ο Ερντογάν αύξησε τις προεδρικές του εξουσίες μετά από δημοψήφισμα τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι ήταν απαραίτητο να προστατευθεί η ασφάλεια της Τουρκίας από τους εσωτερικούς και αεξωτερικούς εχθρούς της.

2 σχόλια:

  1. In a few months Erdogan will state that Turkey does not need NATO either. Its coming....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα για το πολιτισμένο κόσμο, που θα κάνει αιώνες για να συνέλθει απο το σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.