6/10/17

Stratfor: Τα τρία μπλοκ στην Ευρώπη και η επόμενη ημέρα

Τα ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο το δ’ τρίμηνο. Τα ακανθώδη ζητήματα και οι διαφορές Βορρά-Νότου. Στο «τραπέζι» και οι αλλαγές στην ενιαία αγορά. Προβλέπεται «φορτισμένο» τρίμηνο σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία.



Καθώς τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα συζητούν τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, θα εκθέσουν τις στρατηγικές διαφορές μεταξύ των μελών του νότου, του Βορρά και της Ανατολής, δίνοντας μια «γεύση» από τις διαφωνίες που θα έρθουν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Stratfor για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Η Γερμανία και η Γαλλία θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη στρατηγική συμμαχία τους καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, που θα καλύψουν ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και η αύξηση των δαπανών στο μπλοκ, όμως ο συμβιβασμός θα είναι δύσκολος.
Οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα έρθουν αντιμέτωπες με στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον τους, ενώ οι εκλογές σε Αυστρία και Τσεχία θα «δοκιμάσουν» την αντοχή των εθνικιστικών αισθημάτων.
Οι προσπάθειες της Γαλλίας να προστατεύσει τις εθνικές οικονομίες από τον ανταγωνισμό εντός του μπλοκ και να αποτρέψει την απόκτηση εταιρειών στρατηγικών τομέων από επενδυτές του εξωτερικού, θα έχουν περιορισμένη επιτυχία.

για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.