27/6/18

Σημαντικό έργο - Παραδόθηκε στην Αίγυπτο μελέτη για το καλώδιο EuroAfrica

Κατά ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα προχώρησε η διασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Κρήτης, με τη σχετική μελέτη που παρέδωσε ο πρόεδρος του Στρατηγικού Συμβουλίου του EuroAfrica Interconnector, Ιωάννης Κασουλίδης, στον υπουργό Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σάκερ.
Στη συνάντηση παρέστη και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο, Χάρης Μορίτσης.
Παραλαμβάνοντας τη μελέτη, ο Αιγύπτιος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή της, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το όραμα του Αιγυπτίου προέδρου, Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, για την εδραίωση του ρόλου της Αιγύπτου ως περιφερειακού κέντρου ανταλλαγής ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο κ. Σάκερ ζήτησε από τους υπευθύνους να αξιολογήσουν το ταχύτερο δυνατό την εν λόγω μελέτη, ώστε να παρουσιαστεί το συντομότερο στον πρόεδρο Αλ Σίσι, επαινώντας τις προσπάθειες που καταβάλλει το  EuroAfrica Interconnector για την επίτευξη οικονομικών και πολιτικών οφελών για όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες.
Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι το έργο επιτρέπει τη σύνδεση της Κύπρου και της Κρήτης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με οικονομικά και πολιτικά οφέλη για τις ενδιαφερόμενες χώρες.
Ο πρέσβης Μορίτσης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τις εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω σχέδιο σύνδεσης ενισχύει την εταιρική τους σχέση και επιτυγχάνει πολλά πλεονεκτήματα στην αύξηση της ζήτησης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέποντας από τώρα παράλληλα τις μελλοντικές ανάγκες για το σχέδιο σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, και με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.