12/4/19

Οικονομία με... υπογλώσσια - Το Brexit βλάπτει σοβαρά την υγεία: 1 στους 3 Βρετανούς έχει διαταραχές

Ανησυχούν για την απώλεια θέσεων εργασίας και τις άλλες επιπτώσεις.

Σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία πολλών κατοίκων της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει το «σίριαλ» του Brexit και η συνεπακόλουθη αβεβαιότητα που έχει επιφέρει στους πολίτες της χώρας τα τελευταία 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τη βρετανική διαδικτυακή έκδοση της Huffington Post, τουλάχιστον 1 στους 3 Βρετανούς εμφανίζεται να έχει αποκτήσει προβλήματα ψυχολογικής φύσης λόγω της επαπειλούμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Βρετανική Ενωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP), σε δείγμα 5.700 ατόμων.

Ο Μάικ Γουόρντ, ιδιοκτήτης δύο κλινικών, στο Λονδίνο και το Χαμσάιρ, δήλωσε πως σχεδόν οι μισοί ασθενείς παρουσιάζουν διάφορες διαταραχές λόγω του Brexit. Ενδεχομένως να μην είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων αυτών, όμως συμβάλλει καθοριστικά στην επιδείνωσή τους.

Οι άνθρωποι ανησυχούν για την απώλεια θέσεων εργασίας, την επίδραση του Brexit στην οικογένειά τους και τα ταξίδια και, όλο και περισσότερο, πώς θα έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Κάποιοι τονίζουν πως το άγχος τους έχει γιγαντωθεί από το δημοψήφισμα του 2016 και έπειτα.

Από 22 άτομα που μίλησαν στην βρετανική έκδοση της HuffPost, οι εννέα δήλωσαν ότι τα συμπτώματά τους έχουν χειροτερέψει εξαιτίας του Brexit επιδεινώνει τα συμπτώματά τους. Η εργασιακή ασφάλεια είναι η βασική ανησυχία της πλειοψηφίας. Οσοι είναι σήμερα άνεργοι φοβούνται ότι θα μείνουν ακόμη μεγαλύτερο διάστημα χωρίς δουλειά. Εξίσου προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.


Τον περασμένο Ιανουάριο μια έκθεση από τον Δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, προέβλεψε πως μια μη-συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας και σχεδόν 50 δισ. επένδυσεων μέχρι το 2030.

1 σχόλιο:

  1. Επίσης 1 στους 3 βρετανους , δεν είναι βρετανός. Η οικονομια τους είναι χάλια ,ο κλασσικός Έλληνας που έχει πάει στα Λονδίνα του δεν θα το δει αυτό , γιατι δεν έχει πάει σε επαρχία ειδικά σε αυτές που έχουν χτυπηθει απο την αποβιομηχανοποιηση , αλλά ούτε έχει πάει και στα γκετο του Λονδινου.

    Οι πόλεις γίνανε γκετο , τους πηρανε τη χωρα τη δεκαετία του 60 και αυτοι τραγουδάγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.