27/5/09

Ελληνικά «μάτια» στα Μιράζ 2000

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «μάτια» θα βλέπουν πλέον τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Μιράζ 2000 που υπηρετούν σε διάφορες Πολεμικές Αεροπορίες σε όλο τον κόσμο.Πρόκειται για την τοποθέτηση στα 220 υπάρχοντα Μιράζ 2000 μιας νέας έγχρωμης ψηφιακής οθόνης που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ελληνική αμυντική βιομηχανία Μiltech Ηellas, μέσα από την οποία ο πιλότος βλέπει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες για τα εχθρικά αεροσκάφη, την κατάσταση του κινητήρα του, τους διαθέσιμους πυραύλους και βόμβες και άλλα στοιχεία πτήσης και μάχης.
Μέχρι τώρα στα Μιράζ 2000 - μεταξύ αυτών και στα 32 ελληνικά- οι πληροφορίες αυτές απεικονίζονταν σε ασπρόμαυρη αναλογική οθόνη που με τον χρόνο προκαλούσε προβλήματα. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη από την ελληνική εταιρεία απαίτησαν εργασία 4 ετών και κόστισαν 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση στο πλαίσιο αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη γαλλική εταιρεία πυραύλων ΜΒDΑ.

Η νέα ψηφιακή οθόνη δοκιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Τανάγρα με επιτυχία, γεγονός που την καθιστά «με τη βούλα» το πιο υψηλής τεχνολογίας ελληνικό προϊόν σε αεροσκάφος. Ήδη η Μiltech έκλεισε το πρώτο εξαγωγικό συμβόλαιο με την Αεροπορία του Περού. Σταδιακά θα «φορέσουν» την ελληνική Ηead Down Display και τα 220 Μιράζ 2000, καθώς διακόπτεται η παραγωγή της αναλογικής οθόνης.
ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. Μακάρι και άλλα τέτοια...Αλήθεια όσο αναφορά το καινούριο αεροσκάφος αληθεύει ότι με το GRIPEN οι σουηδοί επιτρέπουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Αυτό μάλιστα!
    Με υγεία και σε άλλου τέτοιου είδους εγχειρήματα.
    'Αντε ρε 'σεις αφου υπάρχουν μυαλά
    χρηματοδοτείστε τα! Για να ξεφύγει η χώρα μας επιτέλους απο την βουρκίλα την μιζέρια!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαββα γιατι τέτοια πρεμούρα με το αιγαίο οι αμερικανοί ?? τι φοβούνται ή τι σχεδιάζουν κατά την άποψη σου ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.