12/5/09

Ρωσία: Μαχητικά 5ης γενιάς εντός 2009


Το πρώτο εντελώς καινούριο πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης θα πραγματοποιήσει την παρθενική πτήση του πριν από το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος Pώσος αξιωματούχος.
"Ο πρωθυπουργός (Βλαντίμιρ Πούτιν) επισκέφθηκε σήμερα ένα τμήμα του εργοστασίου αεροσκαφών όπου είδε πολεμικά αεροπλάνα πέμπτης γενιάς στο τελικό στάδιο της συναρμολόγησης", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ στο Κομσομόλσκ-ον-Αμούρ της ρωσικής Άπω Ανατολής όπου έχει την έδρα της η εταιρεία Sukhoi που κατασκευάζει στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

8 σχόλια:

  1. Βιαστείτε γιατι οι Αμερικανοί με
    F-22, F-35, DD-21-22, και το αερομεταφερόμενο Λέιζερ δεν κρατιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αερομεταφερομενο λεϊζερ παγωσε ελλειψει κονδυλιων .

    Λεωνιδας Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Rafale 1η πτηση: 1986
    Επιχειρισιακο: 2004

    Typhoon 1η πτηση: 1994
    Επιχειρισιακο: 2005

    Gripen 1η πτηση: 1988
    Επιχειρισιακο: 2002

    Raptor 1η πτηση: 1990
    Επιχειρισιακο: 2005

    F-35 1η πτηση: 2000 (X-35)
    Επιχειρισιακο: 2012-14

    Μην κρατατε την αναπνοη σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανωνυμος:
    κοψε κατι φιλε.

    To παιχνιδι για τις ΗΠΑ ειναι το F-35.Aπο το 2011 θα ειναι σε υπηρεσια, και μενει να δουμε πως οι διαθεσιμες διαφορετικες εκδοσεις για τα αλλα σωματα ( ναυτικο,πεζοναυτες) θα αποδωσει, αλλα και ο συντονισμος τους.Το F-22 ειναι ενα ακριβο απολιθωμα, που με τις τεχνολογιες του ανοιξε το δρομο και εριξε το κοστος για τα F-35 και τις επομενες εκδοσεις.
    Το κοστος κατασκευης ειναι 177 με ~75 εκατομ. $ ( η wikipedia λεει 133 αλλα το προγραμμα διακοπηκε προ εβδομαδων απο τον γκεητς και η αρχικη τιμη ειναι για τα 180 και κατι που παραγγελθηκαν,τα 133 αφορουν παραγγελια νεας μοναδας που δε θα γινει)

    Το νεου τυπου αντιτορπιλικο το DD-X η κλασης zumvalt θα ειναι το νωριτερο το 2013-4 ετοιμο εχει κοστος διπλασιο απο το προβλεπομενο, και να δουμε τοτε πως θα παει.Kαι το 2015 σε πληρη λειτουργια.Παντως ο σκοπελος του κογκρεσου περασε, κι εγινε ηδη η νεα παραγγελια επιπλεον πλοιων της ιδιας κλασης.
    http://www.defensenews.com/story.php?i=4037141

    Το ABL αερομεταφερομενο λειζερ οπως το λες, ειναι αλλο ενα ανεκδοτο.ΑΧΡΗΣΤΟ.Δε μπορει να χτυπησει διηπειρωτικους πυραυλους, πρεπει να ειναι κοντα στη φαση εκτοξευσης.Εχει μικρη ακτινα δρασης το μποινγκ και ειναι σα βαρκα.Ρωσοι,Κινεζοι εχουν τεραστιο αριθμο ICBM,τι θα κανουν οι αμερικανοι θα πετανε την αργη βαρκα της μποινγκ στη Ρωσια η την Κινα να τα χτυπησει οταν σηκωθουν?
    Στη θεωρια καλο ειναι,οχι στην πραξη.

    Παντως η Northrop Grumman καταφερε να λειτουργησει το πρωτο 100Κw λειζερ.http://www.dailytech.com/Northrop+Grumman+Pumps+Lasers+Power+to+WarReady+100+kW/article14647.htm
    Μεγαλη ωθηση απο τις Ηπα δινεται στο κομματι των ucav ηδη εγινε η παρουσια απο την Μποινγκ του Phantom Ray
    http://www.boeing.com/news/releases/2009/q2/090508b_nr.html
    Αν θες κοιτα το στο google.Στα ucav η ρωσια υστερει πολυ,οπως ειχε πει και παλιο αρθρο εδω στο μπλογκ του φιλου σαββα αγορασε καποιο ισραηλινο για δοκιμη του στρατου ξηρας της.
    Για τους φιλους που θελουν στο youtube υπαρχει ενα καναλι του χρηστη F35JSFVideos που εχει ωραια βιντεο με τις δυνατοτητες του f35,θα σας εντυπωσιασει.

    Η ρωσια κανει νεο αεροσκαφος, και θελει να ειναι κοντα η ισα με τις Ηπα σε επιπεδο δυνατοτητων.Ομως με βαση το ρωσικο αμυντικο δογμα, σε εναν πολεμο με τις Ηπα θα χρησιμοποιησει τα πυρηνικα της,το ιδιο θα κανουν και οι Ηπα.

    Αν οι χωρες αυτες πολεμουσαν μεταξυ τους χωρις χρηση πυρηνικων ( που φαινεται απιθανο,αν ο πολεμος γινει κοντα η μεσα στην επικρατεια της μιας - πιθανοτερα της Ρωσιας - και αυτη χανει θα τα χρησιμοποιησει) τοτε ουτε τα F22 DD-X ABL θα κρινανε τον πολεμο.Αλλα το διπλασιο ανθρωπινο δυναμικο των Ηπα,και οι περισσοτερες πρωτες υλες.Οπως το ανατολικο μετωπο του Β π.π. σε επιπεδο αρματων δεν κερδηθηκε απο το ακριβο,προηγμενο τεχνολογικα τοτε και μικροτερο σε αριθμους tiger 1 και 2, αλλα απο το φτηνοτερο,αξιοπιστο,γρηγορο στην παραγωγη και αποτελεσματικο Τ 34.
    Συγγνωμη για το μακροσκελες και κουραστικο σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να μην αγοράσει πάλι η Ελλάδα μαχητικό αμερικανικής κατασκεύης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε γενικευμένη αμυντική συνεργασία με την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oι Ρώσοι ακολουθούν διαφορετικό σύστημα από τους Δυτικούς στην κατασκευή μαχητικών χρησιμοποιώντας διαθέσιμες τεχνολογίες , οπότε εάν όντως πετάξει φέτος , τότε θα το δούμε σε πολεμικές μοίρες πριν το 2015 . Πιθανότατα ταυτόχρονα με το F35. Φυσικά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και οι επόμενες εκδόσεις , θα είναι κορυφαίες , (κατά αναλογία) ισάξιες του F22 .
    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι κινήσεις του Ομπάμα , είναι καθαρά προσπάθειες να πάρει μερίδιο της πίτας από την Lokheed και να πριμοδοτήσει την boeing . Οπότε μάλλον το F35 το βλέπω κομμένο τα επόμενα χρόνια προς όφελος κάποιου UCAV , σε αντίθεση με το F22 που το βλέπω να αναβιώνει με βελτιωμένες εκδόσεις . Σε αντίθεση με ότι λέγεται σήμερα .

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εαν ακολουθησουν τις επιταγες της εποχης, που ειναι και το πιθανοτερο, και το καινουριο τους μαχητικο κατασκευαζεται απο CRPs πχ, ....καλα 2025!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.