1/5/09

Το Ιράν στηρίζει την τρομοκρατία, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Το Ιράν παραμένει το πιο δραστήριο από τα κράτη που υποστηρίζουν τα τρομοκρατικά κινήματα» στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών,που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Ιράν συνεχίζει να προγραμματίζει και να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την κεντρική Ασία.

"Η εμπλοκή του Ιράν στον προγραμματισμό και την χρηματοδότηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, και την κεντρική Ασία έχει άμεσο αντίκτυπο στις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης, απειλεί την οικονομική σταθερότητα στον Κόλπο και επιβραδύνει την πρόοδο που εκδημοκρατισμού",αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης στη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν τα τρομοκρατικά κινήματα , η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο, αναφέρονται ακόμη τέσσερα κράτη.

Εκτός από το Ιράν, η μαύρη λίστα περιλαμβάνει τη Συρία, την Κούβα και το Σουδάν.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν συμπεριλαμβάνονταν και η Βόρεια Κορέα, η οποία αποσύρθηκε από τον κατάλογο τον Οκτώβριο που μας πέρασε, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης Μπους.

Όσον αφορά την Αλ Κάιντα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτή παρέμεινε η πιο σοβαρή τρομοκρατική απειλή σε όλο τον κόσμο, για το έτος 2008.

"Η Αλ Κάιντα και τα φιλικά της τρομοκρατικά δίκτυα συνεχίζουν να χάνουν έδαφος τόσο στον τομέα της δομής τους όσο και στην υποστήριξή τους από την κοινή γνώμη, αλλά παρέμειναν η πιο μεγάλη και σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους το 2008", αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με θέμα την τρομοκρατία.

Επιπλέον όπως αναφέρει η έκθεση η Αλ Κάιντα αντικατέστησε ταχέως όλα τα ηγετικά της στελέχη που σκοτώθηκαν η συνελήφθησαν, ενώ επισημαίνεται ότι άλλαξε και το σύστημα ελέγχου στην κεντρική διοίκησή της.EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2 σχόλια:

  1. Εγώ δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι το ιράν δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία έχω όμως και λόγους να πιστεύω ότι οι ηπα στηρίζουν την τουρκική και άλλες επίσημες κρατικές τρομοκρατίες...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλες δεν μλορώ να πώ, αλλά την τουρκική τρομοκρατία εναντίον της χώρας μας, αν δεν την υποθάλπτει, σίγουρα την καλύπτει η σύμμαχός μας Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.