17/5/09

«Απαράδεκτη η εναντίωση στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» λέει ο Γκιουλ από τη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ χαρακτήρισε την Κυριακή ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν η χώρα του ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξή της.«Υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση (των Ευρωπαίων) για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία», υπενθύμισε ο Αμπ.Γκιούλ μιλώντας στον ξένο Τύπο, στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του στη Συρία.

Η εναντίωση στην έναρξη της ενταξιακής πορείας «θα οδηγούσε στην παραβίαση των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την ΕΕ. Αυτό θα σήμαινε ότι οι αποφάσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία δεν ήταν ειλικρινείς, ότι οι αρχηγοί κρατών πήραν μια απόφαση που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές τους προθέσεις», δήλωσε αναφερόμενος κυρίως στη στάση της Γαλλίας.

«Αυτό θα ήταν απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε εκ νέου πριν από μερικές ημέρες τη διαφωνία του ως προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει «σύνορα».

Αλλά και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την πρότασή της για μια προνομιακή σύμπραξη με την Τουρκία, χωρίς να γίνει η χώρα αυτή πλήρες μέλος της ΕΕ.

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους των επίμονων προσπαθειών που καταβάλλει η Τουρκία και η κυβέρνησή της για να ενταχθεί στην ΕΕ, ο Γκιούλ απάντησε ότι η Τουρκία είναι «μια χώρα που είχε λάβει τη θέση της σε όλα τα στάδια θεμελίωσης της Ευρώπης, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έκανε μεγάλες θυσίες για να προστατεύσει την ελεύθερη Ευρώπη», κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η χώρα εντάχθηκε στην Ατλαντική Συμμαχία το 1952 και έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1948.

«Πολλές χώρες που σήμερα είναι μέλη ή συζητούν για να γίνουν μέλη (της ΕΕ) υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, παραδείγματος χάρη, για να ενταχθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης», πρόσθεσε.
ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. Το μονο παραδεκτο στη ολη ιστορια ειναι η κατοχη της Κυπρου και πολλα αλλα που κανετε Αμπτνουλ... ποσο θρασος εχετε?..ποσο?..ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BETO ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΛΑΘΟΣ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη στεναχωριέσαι Γκιουλ, έρχεται η Μαριέτα τώρα, να δεις τι θα τους κάνει τους ΓαλλοΓερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.