26/5/09

Σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών στο Ηράκλειο έχει καταφύγει στην τοκογλυφία

'Σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών στο Ηράκλειο έχει καταφύγει στην τοκογλυφία, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε αυτή τη χρονική περίοδο και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και γενικά ότι υπάρχουν κάποια φαινόμενα προστασίας που είναι περίεργα'' δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Ν. Δολαψάκης ,

ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Νίκο Μαρκάκη για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.

Ο κ. Δολαψάκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους δήλωσε τα εξής: "Με κάλεσε ο Εισαγγελέας σήμερα το πρωί και μου έδωσε να καταλάβω ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες και πολύ σύντομα ελπίζουν ότι θα έχουν αποτελέσματα. Μου τόνισε ιδιαίτερα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν μεμονωμένο και ότι δε σχετίζεται με τις κοινές υποθέσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν κατά διαστήματα. Μου ζήτησε επίσης να μεταφέρω στον επιχειρηματικό κόσμο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάλογα φαινόμενα στην Κρήτη. Σχετικά με φαινόμενα τοκογλυφίας ή προστασίας στη περιοχή του Ηρακλείου ο κ. εισαγγελέας ζητάει τη συνδρομή των επιχειρηματιών οι οποίοι τυχόν εκβιάζονται με κάποιο τρόπο. Τους καλεί ν' απευθύνονται άμεσα στο Γραφείο του ακόμη και ανωνύμως, με ένα απλό τηλεφώνημα, για να κάνουν καταγγελίες ώστε να μπορέσει και εκείνος από την πλευρά του να παρέμβει για να επικρατήσει ηρεμία και τάξη στο Ηράκλειο. Να εφαρμοστεί ο νόμος."

Σε ότι αφορά στο φαινόμενο τοκογλυφίας και εκβιασμών στο Ηράκλειο ο κ. Δολαψάκης απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφου ότι: "δεν υπάρχουν καταγγελίες για τοκογλυφία και εκβιασμούς τουλάχιστον σε μας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες στον Εισαγγελέα ή την Αστυνομική Διεύθυνση. Επικρατεί ωστόσο η άποψη γενικότερα, ότι ένα σημαντικό ποσοστό συναδέλφων μας έχει καταφύγει στην τοκογλυφία, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε αυτή τη χρονική περίοδο και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και γενικά ότι υπάρχουν κάποια φαινόμενα προστασίας που είναι περίεργα. Το έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό και το ξανασυζητήσαμε και με τον κ. Μαρκάκη. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση στο νομό Ηρακλείου και στη Κρήτη γενικότερα."
Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.