4/5/09

Δεν ξεχνούμε τον Μάριο Τόκα.Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου δημιουργού


Δεν ισχυρίζομαι ότι ξόφλησα το χρέος μου, κανένας ποτέ δεν ξοφλά το χρέος του στην πατρίδα. Λέω μόνο πως σε ό,τι έκανα, κατέθεσα ένα κομμάτι από την ψυχή μου και προσπάθησα να συνθέσω σε ήχους τη φωνή του αδικημένου νησιού μας και την ελπίδα του αδικαίωτου λαού μας

Τα ίδια τα λόγια του αλησμόνητου συνθέτη, που συνήθιζε να επαναλαμβάνει όταν τον τιμούσαν για το έργο του, δανείστηκε χθες ο Δήμαρχος Λεμεσού στον επιμνημόσυνο χαιρετισμό του για τον Μάριο Τόκα.
Παρούσα διά των εκπροσώπων της ήταν η Πολιτεία, στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Μάριου Τόκα, που τελέστηκε στην Αγία Ζώνη, στη γενέτειρά του συνθέτη, Λεμεσό. Ο πατέρας του Κύπρος Τόκας, τα αδέλφια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και πλήθος συμπολιτών του, που, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μάριου, έσπευσε να αναστοχαστεί και να μετρήσει πόσα έχει πάρει απ' το μεγάλο έργο, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Επιμνημόσυνους χαιρετισμούς, εκτός του Δημάρχου Λεμεσού, είπαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, η γ.γ. των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου κι ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Νίκος Πέτρου. Παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο οι υπουργοί, Νεοκλής Συλικιώτης και Νίκος Νικολαΐδης, βουλευτές, οι δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού και τοπικοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της Δημοκρατίας, που μίλησε εκ μέρους της Πολιτείας στο ετήσιο μνημόσυνο του Μάριου Τόκα, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο καθώς και στον πλούτο των αρετών και των χαρισμάτων του αείμνηστου συνθέτη.
Χαρακτηριστικά ο κ. Καρογιάν σημείωσε "ότι εμείς χρειαζόμαστε περισσότερο την παρέα του Μάριου Τόκα και όχι ο αλησμόνητος συνθέτης τα δικά μας μνημόσυνα", τονίζοντας πως εκείνος φρόντισε, "να μας συνοδεύουν οι γλυκύτατες μελωδίες του, τα τόσα μουσικά χρώματα και αρώματα που μας κληροδότησε".
ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.