7/5/09

Χριστόφιας: Καθοριστικός ο ρόλος των στρατιωτικών στην αδιάλλακτη τουρκική στάση

Όσο το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας διατηρεί τη θέση για λύση νέου συνεταιρισμού μεταξύ δύο ισότιμων κρατών, θα την επαναλαμβάνει και ο Ερντογάν, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι στο Συμβούλιο αυτό, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν ακόμη οι στρατηγοί. Γι΄αυτό, πρόσθεσε, είμαστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένα αισιόδοξοι.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε Κύπριους εργαζομένους στο αεροδρόμιο της Ντόχα, κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις Ερντογάν στην επιστολή του προς τον Ντερβίς Έρογλου.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα ισοζύγια μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν, του προέδρου Γκιούλ και των στρατιωτικών δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί υπέρ των κυβερνώντων.

Οι στρατιωτικοί, υπογράμμισε, διαχρονικά τηρούν σκληρή στάση στο Κυπριακό και ορισμένοι από αυτούς που έχουν βαρύνοντα λόγο, θεωρούν την Κύπρο ως επέκταση της Ανατολίας. Αυτή η φιλοσοφία, είπε, δυσκολεύει πάρα πολύ τις προσπάθειες να βρούμε λύση έντιμη, στηριγμένη σε αρχές, που να σέβεται την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. τρικυμια εν τω κρανιο.....
    λυση κυπριακη,συντροφος ταλατ,τωρα φταινε οι στρατιωτικοι,εδω το κλειδι εκει το κλειδι.
    αλλοι τηρουν σκληρη σταση αλλοι...μαλακη σταση....και η δικη μας σταση?.....πουπουλενια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά χριστόφια, ανατρίχιασα, εσένα περίμενα να μου το πεις. Τι ανακάλυψη έκανες βρε παιδί μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχτεί καμία "λύση" του Κυπριακού. Οποιαδήποτε "λύση" σημαίνει αποδοχή τετελεσμένων του 1974 και προηγούμενων, και δρόμος για νέες ήττες.

    Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μακροχρόνια διπλωματικό παγκόσμιο αγώνα ενημέρωσης για την ιστορία και τα δεινά της Κύπρου. Η Ελλάδα χρειάζεται την δημιουργία ισχυρών-σταθερών συμμάχων. Βασικός σύμμαχος θα πρέπει να είναι οι Ορθόδοξες χώρες και η Ρωσία, και δευτερευόντως οι Αραβικές χώρες με αντι-δυτικό προσανατολισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.