19/5/09

Έκδοση βιβλίου για την γενοκτονία των Ποντίων

Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει από ετών αναλάβει προκειμένου να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού ολοκλήρωσε την έκδοση του βιβλίου του καθηγητή Κωνστ. Φωτιάδη «Πόντος, ελλενικός, μεγάλος και ευδαίμων».
Στα 33 κεφάλαια του βιβλίου ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία του Πόντου από την αρχαιότητα μέχρι την γενοκτονία και να παρακολουθήσει τον αγώνα των ποντίων προσφύγων να κρατήσουν άσβεστη την φλόγα του μοναδικού τους πολιτισμού. Το βιβλίο έχει πλούσια και σπάνια εικονογράφηση καθώς και πολύτιμο φωτογραφικό υλικό, προϊόν μακρών αναζητήσεων του συγγραφέα σε όλο τον κόσμο.

Η μοναδική αυτή έκδοση θα διανεμηθεί στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου των σχολείων της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μιας πολύτιμης συνιστώσας του Γένους.

Ο Νομάρχης Λ. Κουρής με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου αυτού στα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης «ΠΟΝΤΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ», αύριο Τρίτη 19 Μαΐου στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον καθηγητή Κ. Φωτιάδη για την πολύτιμη προσφορά του στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και δι' αυτής στις νέες και τους νέους μας που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Με την έκδοση αυτή τιμούμε τον ποντιακό ελληνισμό δίνοντας ταυτόχρονα στη νέα γενιά την δυνατότητα να γνωρίσει σε βάθος γεγονότα και μνήμες που αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες για τον ελληνισμό διαχρονικά.»
ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.