24/5/09

Δεκάδες τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν

Λονδίνο: Ευρεία επιχείρηση στο νότιο Αφγανιστάν, για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, πραγματοποίησαν άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων και Αφγανοί στρατιώτες. Στη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν 60 αντάρτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μάρτζα της επαρχίας Χελμάντ, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Ταλιμπάν.

Τα στρατεύματα κατέσχεσαν 92 τόνους ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων ηρωίνη και ινδική κάνναβη, όπλα, καθώς και εξοπλισμό για την κατασκευή βομβών.Σύμφωνα με το BBC, ο αμερικανικός στρατός διέψευσε πληροφορίες για το θάνατο αμάχων, υποστηρίζοντας ότι κανένας πολίτης δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης όταν άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές.Ωστόσο, το υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα μετά τις σχετικές καταγγελίες. Η επαρχία Χελμάντ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής ναρκωτικών ουσιών και γι' αυτό η εξάρθρωση του κυκλώματος θεωρείται ισχυρό πλήγμα κατά του εμπορίου ναρκωτικών.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Από την πόλη έρχομαι...
    Ωιμέ για την κατάντια της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης στην εποχή μας.
    Η διαπίστωση δεν αφορά τον παρόντα ιστοχώρο, αλλά τις ασυναρτησίες που επιτρέπουν στον εαυτο τους να μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία αντί για ρεπορτάζ για να "καλύψουν" τόσο σημαντικές ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.