18/5/09

«Θετική η στάση της Ελλάδας» λέει ο Ερντογάν-Εμπόδιο η Κύπρος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε

Για θετική προσέγγιση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όσον αφορά στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο του Γκτανσκ στην Πολωνία. Ωστόσο, χαρακτήρισε εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας την Κύπρο, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του ότι και αυτό θα ξεπεραστεί.
"Η προσέγγιση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν "θετική", "οι σχέσεις ήταν πάντα καλές, και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση",είπε ο τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε ότι η χώρα του είχε πάντοτε καλές σχέσεις και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, αλλά και τώρα, με τον "αξιότιμο κ. Καραμανλή" όπως χαρακτηριστικά είπε..

Επιπλέον ο Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι η Ελλάδα "υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε", όμως δεν παρέλειψε να πει ότι "η Κύπρος στέκεται μπροστά μας σαν εμπόδιο", αλλά τόνισε ότι και αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί.

Ο Ερντογάν, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με μια "προνομιακή εταιρική σχέση".

"Πρόκειται για απολύτως αρνητικές προσεγγίσεις", σχολίασε ο Ερντογάν και δήλωσε ότι "πρόκειται για θέσεις που διατυπώνονται εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και τις εκλογές στη Γερμανία"

Ο τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε στο ακροατήριό του ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποτελέσει βάρος για την Ε.Ε, αντίθετα όπως είπε η χώρα του θα συμβάλει στο να αντιμετωπισθούν τα οποιαδήποτε βάρη.

Τέλος καυτηρίασε την στάση που θέλει να αλλάξει τους κανόνες της ένταξης στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. "Είναι αδιανόητο και ανέντιμο να γίνονται αλλαγές των κανόνων και να προβάλλονται νέοι όροι, στην Τουρκία",είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας στο ακροατήριο του.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

7 σχόλια:

  1. Άντε τι καθόμαστε; Να κάνουμε από κοινού μια εισβολή στην Κύπρο να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ' οι σχέσεις ήταν πάντα καλές, και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση'
    ,,,,,,,,,,,,,
    πως να μη γινουμε τουρκοι εμεις με αυτα που ακουμε?

    ανωνυμε 2:44
    δεν καταλαβες ,
    σιγα μη μας βαλουν συναιτερους

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν σε παινεύει ο κατ΄εξοχήν εχθρός σου,τότε, ή οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί σωστά, οπότε πρέπει να βλέπουν τις παραβιάσεις και διεκδικήσεις του εθνικού χώρου,με κατανόηση και χωρίς αντίδραση, ή αυτοί που τον εκπροσωπούν βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
    Απορία :
    Η οσφυοκαμψία ιατρικώς πως θεραπεύεται ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαρτάται σε ποιο στάδιο είναι. Αν έχουν πετρώσει όλες οι αρθρώσεις και τα οστά από το πολύχρονο σκύψιμο δεν γίνεται τίποτα. Και αν κρίνω ότι είμαστε σε αυτήν την στάση τουλάχιστον 50 χρόνια τώρα, ε, τι περιμένουμε; Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, κοινώς, μαζί μας θα την πάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η οσφυοκαμψια θεραπευεται με...αλλαγη σπονδυλικης στηλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mε συγχωρείς Κ.Σάββα γίνεται να μην γίνω Τούρκος βλέποντας τέτοιες αναφορές απο απέναντι?
    Τέλος πάντων κρατιέμαι και δεν θα πω τίποτα γι τους δικούς μας
    παρά μόνο αυτό.
    ΑΞΙΟΙ ΑΞΙΟΙ!!!!!!!

    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε αφού και ο Αντώνης αναφώνησε "πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη" δεν έχω πια καμμιά αμφιβολία ότι είμαστε Νομαρχία τουρκική. Δεν έχει σημασία αν διάνθισε το τσιτάτο με το "ναι μεν εξαρτάται από την ίδια και το πώς θα είναι η Ευρώπη τότε" κλπ. Σημασία έχει το ότι τοποθετήθηκε θετικά σε ευρύτερη βάση που λέει πολλά πράγματα! Όσο και να λες ότι απλώς κάνει πολιτική με τέτοιου είδους δηλώσεις επειδή ξέρει ή υπολογίζει ότι τελικά η τουρκία δεν θα μπει ασχέτως του τι λέμε εμείς, δεν παύει να δίνει ένα στίγμα υποτέλειας γιατί ό,τι και να μας κάνουν εμείς δείχνουμε να διακείμεθα ευμενώς, χειρότερα δηλαδή και από Φινλανδία και Αυστρία προς την ΕΕΣΔ στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Ίσως καλύτερα θα ήτανε Αντώνη να μην έλεγες τίποτα για αυτό το θέμα. Έχω αναφωνήσει πολλές φορές από δω "Αντώνη πάρε θέση" και άλλα διάφορα σε βαθμό που να με κάνει παρατήρηση ο skal για προσωπικό προμοτάρισμα, αλλά Αντώνη, μου τέλειωσες κι εσύ. Τέλος πάντων, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιος είναι ποιος. Ερχονται και ευρωεκλογές...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.