24/5/09

Η Τουρκία δημιουργεί, εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί, για τους επεκτατικούς της σχεδιασμούς, τα «ζητήματα των μειονοτήτων»

Τ Ο ΜΟΝΙΜΟ «σενάριο» των ΤΑΜΣ «EFES» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τις τελευταίες δεκαετίες είναι η στρατιωτική επέμβαση της «Κίτρινης» χώρας, στη γειτονική «Γαλάζια» χώρα όπου υπάρχει «Κίτρινη» μειονότητα η οποία υποτίθεται ότι… κινδυνεύει.
Π Ω Σ η Τουρκία δημιουργεί, εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί, για τα κρατικά της συμφέροντα και τους επεκτατικούς της σχεδιασμούς, τα «ζητήματα των μειονοτήτων», ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει έστω και ένας ενήλικας Κύπριος που να το αγνοεί. Υπ’ αυτή την έννοια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δη.Συ. και εκπρόσωπος της κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Χρ. Πουργουρίδης, που συνέδραμε τις προσπάθειες της Άγκυρας να εγείρει, εναντίον της Ελλάδας, «μειονοτικό ζήτημα» στα Δωδεκάνησα, θα έπρεπε να… διαγραφεί και από Κύπριος!
Τ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟ κράτος, η «σύγχρονη» Κεμαλική «Τούρκιγε Τζιουμχουριγετί» (T.C.), διάδοχος του καθεστώτος των Νεοτούρκων, είχε ως ένα από τους πρωταρχικούς υλικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους συγκρότησής της, την εξόντωση, την εξάλειψη όλων των μη τουρκικών λαών και μειονοτήτων στη Μικρά Ασία, την καθυπόταξη και τον βίαιο εκτουρκισμό των όσων εκεί απέμειναν. Οι Γενοκτονίες των Αρμενίων και Ελλήνων Ποντίων που ξεκίνησαν οι Νεότουρκοι από το 1914, συνέχεια των σφαγών του Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ του 1896, συνεχίστηκαν κι εντάθηκαν από τους Κεμαλιστές 1919-1923 κατά των χριστιανικών λαών και μειονοτήτων των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων. Επιχειρήθηκαν και κατά των ομοθρήσκων τους Κούρδων το 1926. Το σύνθημα του Κεμάλ Ατατούρκ, «ΝE MULTU TURKUM DIYENE» («Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος»), στην πράξη εσήμαινε και σημαίνει, εξόντωση όποιων αρνούνται την «ευτυχία» να λέγονται Τούρκοι. Τις μεθόδους των Γενοκτονιών και των σφαγών 1896-1926, ακολούθησε η «αναίμακτη» συστηματική πολιτική εκδίωξης και εκτουρκισμού, όσων παρέμεναν, στο κράτος των διαδόχων του Κεμάλ. Το βιβλίο της Τουρκάλλας ακαδημαϊκού Ντιλέκ Γκιουβέν «Εθνικισμός, Κοινωνικές Μεταβολές και Μειονότητες» (εκδ. Εστία 2006) είναι αρκούντως διαφωτιστικό.
Η ΑΛΛΗ πλευρά του ιδίου περί μειονοτήτων νομίσματος της τουρκικής πολιτικής είναι η αξιοποίηση από την Άγκυρα των τουρκικών και μουσουλμανικών μειονοτήτων, στις πέριξ χώρες, για τις επεκτατικές της βλέψεις. Το Κυπριακό αποτελεί το τρόπαιο αυτής της πολιτικής. Είναι η «Περίπτωση Υπόδειγμα» που συστηματικά, μεθοδικά, υπομονετικά, επίμονα, αντιγράφει, αναπτύσσει και προσαρμόζει, η Τουρκία, εναντίον της Ελλάδας στη Δ. Θράκη. Και, για να ελέγχει το όποιο προκύψει κουρδικό κράτος στο Β. Ιράκ, με την εκεί μειονότητα των Τουρκμενίων. Τώρα - με τη συνδρομή και του κ. Πουργουρίδη - ΚΑΙ στα Δωδεκάνησα.
Τ Ο ΜΟΝΙΜΟ «σενάριο» των ΤΑΜΣ «EFES» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τις τελευταίες δεκαετίες είναι η στρατιωτική επέμβαση της «Κίτρινης» χώρας, στη γειτονική «Γαλάζια» χώρα όπου υπάρχει «Κίτρινη» μειονότητα η οποία υποτίθεται ότι… κινδυνεύει. Οι στρατηγοί της Άγκυρας θα πρέπει ΤΩΡΑ να παρασημοφορήσουν τον κ. Πουργουρίδη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα σχέδιά τους.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. Ολα τα σοβαρά κράτη όταν δέχονται επίθεση προπαγάνδας(ψυχολογικών επιχειρήσεων),απαντούν ανάλογα.
    Εμείς δεχόμαστε συνεχώς απο τους Μογγόλους-Τούρκους,στη Θράκη,στα Δωδεκάνησα,στο Σκοπιανό(αυτοί βοηθάνε τη προπαγάνδα των Σκοπίων),ακόμα και τους Αλβανούς σιγοντάρουν για το τσάμικο και τους Βοερειοηπειρώτες.
    Εάν εμείς αντίστοιχα είχαμε ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ υπουργούς με πνευμόνια και όχι τη Ντόρα και το Ντοράκι,μπουρούσαμε να εξασκήσουμε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ επιχειρήσεις, να ξεσηκώσουμε τις μεγάλες μειονότητες της Τουρκίας και να θέσουμε το θέμα στην ΕΕ,ως προστάτιδα Χώρα.
    Οι Μογγόλοι μας κάνουν άνω-κάτω με 30000 τουρκογενείς που έχουν στη Θράκη.Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τους διαλύσουμε στη κυριολεξία,υποστηρίζοντας τους 15.000.000 ΚΟΥΡΔΟΥΣ,3.000.000 ΠΟΝΤΙΟΥΣ,12.000.000 ΑΛΕΒΙΤΕΣ κλπ.
    Βεβαίως πρώτα πρέπει να ενημερώσουμε όλους τούς πομάκους περί της καταγωγής τους και ότι καμία σχέση δεν έχουν με τους Μογγόλους(ας ψάξουν να βρούν Μογγόλο ξανθό και με γαλανά μάτια ? ).Υπάρχουν Πομάκοι Ελληναράδες που δίνουν τον αγώνα τους σε αντίξοες συνθήκες, αλλά βλέπεις τα γιουσουφάκια των κομμάτων επιλέγουν τους ξεπουλημένους στο Τούρκικο προξενείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε "Δημόκριτε" αναφέρετε τόν χαρακτηρισμό "Μογγόλους-Τούρκους" .
    Οι σημερινοί Τούρκοι, μόνο κατα τό ενα δέκατο έχουν σχέση με τα Τουρκικά φύλα πού κατέφθασαν από τόν 11ο έως τόν 15ο αιώνα στην Μ.Ασία.
    Οι υπόλοιποι είναι οι παλαιοι ρωμιοί της Μ.Ασίας, πού εξισλαμίσθηκαν, εθελοντικά ή βίαια.
    Βλέπε Σπύρου Βριώνη "Η Παρακμή του μεσαιωνικού Ελλινισμού", έκδοση ΜΙΕΤ.
    Μήν αναπαράγετε τόν Κεμαλικό μύθο πού θελει τόν σημερινό πληθυσμό της Μ. Ασίας να έχει έλθει απο την κόκκινη μηλιά με καθοδηγητες γκριζους λύκους και πράσινα άλογα.
    Είναι ενας μύθος πού πρωτα απ όλα καταρρίπτεται απο Τούρκους Ιστορικούς, πού ευθαρσώς λένε ότι η έννοια "Τούρκος" είναι πολιτισμική και όχι φυλετική.
    Θά υπενθυμίσω τό γεγονός της Σαγαλασού, όπου η Βελγικη αποστολή πού κανει αρχαιολογικές ανασκαφες, έκανε ανάλυση DNA σκελετων πού βρεθηκαν στις ανασκαφες, και τό συνέκρινε με τό DNA των εντοπίων εργατών των ανασκαφων : ήταν ίδιο.
    Οι εργάτες πάθανε σόκ καθώς αμφισβητήθηκε στά μυαλά τους ο κυρίαρχος Εθνικός μύθος τού Κεμαλισμού, ότι οι σημερινοι κατοικοι της Μ. Ασίας, είναι γενετικά Τούρκοι που ηλθαν απο τα βάθη της Ασίας.
    Η έκφραση "Τούρκος", πρίν απο τις αρχές του 20ου αιώνα δεν είχε την σημερινή της Εθνική σημασία.
    Οταν ο Κωλοκοτρώνης έλεγε "Τούρκοι", εννοουσε Μουσουλμάνοι.
    Μέσα στούς τότε "Τούρκους" υπήρχαν εξισλαμισμένοι Ελληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι.
    Η εννοια "Τούρκος" προσέλαβε χαρακτηρα Εθνικού προσδιορισμού ματα την δημιουργία Εθνικού κρατους απο τούς Κεμαλικούς, και βασίζεται πάνω σε ενα δύσκολα συγκαλυπτόμενο, πλέον ψέμμα.
    Πώς να εξακολουθούν να ονομάζουν εθνικα "Τούρκους", 15000000 Κούρδους, πού ουτε να ακούσουν δεν θέλουν την λέξη;
    Στόν Ρατσισμό της φασιστικής Τουρκίας, δεν απανταει κανείς αξιόπιστα με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, που μάλιστα χαρίζουν τό 90% τού Μικρασιατικού πληθυσμού στόν κυρίαρχο ρατσιστικό Τουρκικό μύθο.
    Πέραν τού ότι είναι αντιαισθητικό, υποτιμά την ευφυία τού αντιπάλου, πού έχει σε μεγάλο βαθμό τίς ίδιες γεννετικές ρίζες μέ εμας, αλλά διαφορετικό πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕ,

    καλο θα ηταν να ιεραρχησουμε τις προταιραιοτητες μας ,
    πριν ασκησουμε εξωτερικη πολιτικη ξεσηκωνοντας αλλους λαους θυμιζοντας τους την προελευση τους ,

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ,

    το πολιτισμικο παιγνιδι το εχουμε χασει ση καρδια ΜΑΣ , λιγο πιο περα απο τη βουλη,

    ΑΥΤΗ ειναι η ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ για την ΕΛΛΑΔΑ

    και κανονικα μας εχουν βαλει στον υπνο

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και επαυξάνω με vripol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα Κε vripol με την ανάλυση σου.Δεν υπονόησα όμως κάτι διαφορετικό.όταν αναφέρομαι σε 3000000 Ποντίους εννοώ τους εξισλαμισθέντες,όπως επίσης όταν αναφέρομαι σε 12000000 περίπου Αλεβίτες εννοείται ότι συμπεριλαμβάνω κυρίως άλλες εθνότητες και όχι τους Τουρανομογγόλους.
    Η αναφορά μου εστιάζεται κυρίως στην εκμετάλευση-αξιοποίηση, των πλυθυσμιακών αυτών ομάδων(στόχων κατά τις ΨΕ) που έχει υποχρέωση να διενεργεί ένα σοβαρό κράτος.
    Όσο για τις ασύμετρες απειλές, αναπαράγουμε την προπαγάνδα των αμερικανών.Οι απειλές είναι γνωστές, γιάυτό υπάρχουν και ανάλογες υπηρεσίες,όπως γνωστοί είναι και οι τρόποι αντιμετώπισης.
    Οι λύσεις όμως φίλε μου δεν δίνονται απο λακέδες,νενέκους και εφιάλτες.
    Ξεχνάμε ότι επι Παπάγου κατεβάζαν με εντολή του τότε περιφερειάρχη τις ταμπέλες απο τα σχολεία των πομάκων και απο Μουσουλμανικά τα μετέτρεψαν σε Τουρκικά,με σφοδρές αντιδράσεις τότε των Πομάκων;
    Ξεχνάμε ότι επι ΄΄Τίτο΄΄ εποιούσαμε τη Νήσσα όταν ονόμαζε ΄΄Μακεδονία΄΄ το κρατίδιο και διαμόρφωνε αντίστοιχη συνείδηση;
    Οι ίδιοι λακέδες είναι και σήμερα(τους είδαμε και στο΄΄Σχ.Ανάν΄΄),και το κυριώτερο εκτελούν συγκεκριμένο σχέδιο έχοντας τα ίδια αφέντικά.
    Καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι Ρωμαίοι έλεγαν ότι ΄΄Επανηλημένη αμέλεια ισούται με δόλο΄΄,ήταν δε βασική αρχή του δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.