25/5/09

Κόλλησαν στις ΗΠΑ τα F16 επειδή... έβαλαν νερά!

Εντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Πολεμική Αεροπορία και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με το νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα διθέσια εκπαιδευτικά νέα μαχητικά F-16, με αποτέλεσμα να μην έρθουν χθες στην Ελλάδα όπως είχε προγραμματιστεί.
Τα δύο διθέσια εκπαιδευτικά, με τα οποία θα ξεκινούσε η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων, δεν ξεκίνησαν από την Αμερική καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έβαλαν νερά στο κουτί του συστήματος αυτοπροστασίας με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Οι Αμερικανοί τεχνικού προσπάθησαν σε πρώτη φάση να διαπιστώσουν πώς έγινε αυτό, αλλά δεν βρέθηκε η αιτία με αποτέλεσμα να πρέπει να λυθεί όλο το σύστημα και να βρεθεί πού υπάρχει πρόβλημα. Κατόπιν αυτού, δεν δόθηκε άδεια από τους Αμερικανούς τεχνικούς τα αεροσκάφη να πετάξουν για την Ελλάδα και αντί για δύο μονοθεσία και δύο διθέσια, που ήταν η επιθυμία του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Ελλάδα τέσσερα μονοθέσια.

Το γεγονός της εισροής υδάτων, καθώς και το θέμα του συστήματος αυτοπροστασίας το οποίο η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει αποδεχτεί ακόμη, οδήγησαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας αλλά και τη στρατιωτική ηγεσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην απόφαση να μην παρευρεθούν στην παραλαβή των πρώτων τεσσάρων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αμυνας, το γεγονός ότι τα αεροσκάφη ήρθαν στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι θα τα παραλάβουμε με προβλήματα. Στη διαδικασία της παραλαβής υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες.
Εnet.gr
Για τα F-16 παλιοτερη δημοσίευση απο το ΕΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. Πάλι μπαχατέλες αγοράσαμε για να μη στεναχωρήσουμε τους αφέντες μας ...

    Το τρις εξαμαρτείν κολάσιμο εστίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μην ξεχνάμε έτσι;...προσωπική επιλογή του καταλληλότερου στρατηγού/καπετάνιου Κωνσταντίνο Καραμανλή (junior)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου κανει εντυπωση με ποση ευκολια καταληγετε καπου..ή εσεις ειστε πολυ εξυπνη η εγω βλακας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν από 22 χρόνια είχα αγοράσει ένα σπανιόλικο αυτ/το που με κάθε καλή βροχούλα έμπαζε νεράκι.
    Λες και τα F 16 να έχουν πάρει από κει;
    Λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως έπρεπε να είχαν πάρει τα GRIPEN ή τα RAFALE αντί για αυτά τα F-16...τώτα αν την επόμενη φορά πάρουν EUROFIGHTER βάζω στοίχημα ότι κάποια στιγμή θα θελήσουν να πάρουν και F-35 (δηλαδή μαζί με τα F-16 και τα MIRAGE θα γίνει πάλι μπάχαλο με τους πολλούς τύπους αεροσκαφών)...από την άλλη αν πάνε κατευθείαν για αεροσκάφος πέμπτης γενιάς μάλλον θα ξαναπάρουν F-16(F-16E/F αυτή τη φορά)...Την ίδια στιγμή οι τούρκοι θα έχουν (νομίζω) τουλάχιστον 100 F-35...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μην αρχίσουμε για άλλη μια φορά τις εξυπνάδες… Δεν «μπάζει νερά»… Πρόκειται για συμπύκνωση υδρατμών σε κάποιο ηλεκτρονικό υποσύστημα αυτό είναι συνηθισμένο πρόβλημα σε αεροπλάνα που σχεδόν στιγμιαία αλλάζουν περιβάλλον καθώς αλλάζουν υψόμετρα αλλάζοντας πιέσεις και θερμοκρασίες. Πρόβλημα που εφ’ όσον εντοπιστεί λύνεται εύκολα. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν εντοπίζονταν. Εκτός και αν ορισμένοι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τι γράφω οπότε να τους πω ότι θα αλλάξουμε «τσιμούχες» ώστε να μην «μπάζει νερά»… Ας μην ανησυχούν τόσο. Άιντε και καλά μυαλά όχι στους επιτελής αυτοί κάνουν την δουλειά τους αλλά σ’ εμάς που είμαστε έτοιμοι να τσιμπήσουμε με το παραμικρό.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.