9/3/15

Εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Κίνας ύψους 100 δισ.

Ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αναμένεται να φτάσει το 2015 στα 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το υπουργό Εξωτερικών της Γουάνγκ Γι.
«Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε το διμερές εμπόριο να φτάσει το στόχο μας των  100 δισ. δολαρίων. Ια υπογράψουμε συμφωνία για συνεργασία στην περιοχή της Οικονομικής Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Γουάνγκ Γι μετά από ερώτηση του RIA Novosti.
Ο Γουάνγκ Γι υπογράμμισε την ετοιμότητα της Κίνας να υπογράψει συμφωνία για το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της δυτικής διαδρομής και να ξεκινήσει την κατασκευή του πετρελαιαγωγού στην ανατολική διαδρομή.
Επίσης ανέφερε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα κατασκευής των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας.
«Θα αναπτύξουμε και θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στους οικονομικούς και τραπεζικούς τομείς, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και των πετρελαιοπηγών», σημείωσε ο Γουάνγκ Γι.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν επηρεάζονται από τις παγκόσμιες εντάσεις, δεν στρέφονται εναντίον τρίτων χωρών, και μπορούν να περιγραφούν ως σταθερές και έμπιστες.
Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.