8/3/15

Βαρουφάκης: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, αν δεν γίνει αποδεκτό το σχέδιο μας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, σε περίπτωση που οι εταίροι απορρίψουν τελικά τις προτάσεις της Ελλάδας, αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Serra», μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να κάνουμε ένα δημοψήφισμα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, με την εφημερίδα να συμπληρώνει τη δήλωση του Ελληνα υπουργού αναφέροντας πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Μάλιστα στην ερώτηση αν σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών απαντά. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου. Εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Επειτα από πέντε χρόνια που οι κυβερνήσεις υποστήριζαν ότι θέλουν να σώσουν τη χώρα και τα φόρτωσαν όλα στις πλάτες των οικονομικά ανίσχυρων, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματούν στον δρόμο και το μόνο που μού ζητούν είναι να πούμε την αλήθεια και να δώσουμε πίσω στη χώρα την αξιοπρέπειά της.

Οσο για το εάν υπάρχει πρόβλημα μετρητών, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «μπορώ μόνο να πω ότι έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Για τα υπόλοιπα θα δούμε».

Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, τις χαρακτήρισε τυπικές, τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα και μάλιστα χθες και όχι αύριο».

«Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, ήταν ευέλικτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα» σχολίασε ο υπουργός.
Καθημερινή

10 σχόλια:

  1. Η διαφορετικά, αν τα έχουμε κάνει σκατα καλό θα είναι ο λαός να αναλάβει την ευθύνη της ανικανότητας μας! Μπράβο πολύ μεγάλη πολιτική ικανότητα, νέα πολιτικά ήθη κλπ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί για δημοψήφισμα το καλύτερο θα είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να ξαναγίνουν εκλογές. Με την βλακώδη ρητορική τους, υφάρπαξαν την ψήφο του Έλληνα. Ας ξανακάνουν εκλογές με το σύνθημα "...δεν μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε παρ' όλο που θέλαμε, χρήματα δεν υπάρχουν ούτε και για την μισθοδοσία..." και να δούμε τι ποσοστό θα πάρουν. Θα είναι και μία καλή ευκαιρία ο Έλληνας να πράξει το σωστό μιας που δεν θα υπάρχει και το δέλεαρ πλέον του "...λεφτά υπάρχουν...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, θα υποσχεθούν στον Δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο προσλήψεις και επαναπροσλήψεις, αυξήσεις και διάφορα άλλα επιδόματα και θα υφαρπάξουν πάλι την ψήφο. Ο Έλληνας ακόμη ζει το όνειρο του διορισμού στο Δημόσιο. Διάνα θα πιάσουν.

      Διαγραφή
    2. Ιωάννη, εξαρτάται από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν οι Έλληνες έλεγαν ΝΑΙ στην παραμονή στο ευρώ και στην ΕΕ, νομίζω θα ήταν τραγελαφικό να μείνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την αντιμνημονιακή του ρητορική. Είναι ασύμβατο, πως να το κάνουμε. Αν όμως οι Έλληνες επέλεγαν την έξοδο τότε δικαίως και θα έμεναν στην κυβέρνηση.

      Αν πάλι δεν κάνουν δημοψήφισμα και οδηγήσουν τον λαό στις κάλπες θα ήθελα να τους ακούσω με τι πρόγραμμα θα κατέβουν. Αν κατέβουν πάλι με το λεφτά υπάρχουν μετά την νήλα που έπαθαν στην ΕΕ τότε οι άνθρωποι θα είναι για...

      Διαγραφή
  3. Ὁ Σύριζα θὰ ξαναβγῆ μὲ αὐτοδυναμὶα.καὶ θὰ ἐνισχυθῆ ὁ Καμμένος καὶ ἡ ΧΑ.
    Τὶ τὶς θέλετε λοιπὸν τὶς ἐκλογές;
    Γιὰ νὰ ἔχουμε ἀταξία καὶ νὰ μᾶς βάλουν χέρι οἱ "καλοί μας φίλοι" οἱ Εὐρωπαῖοι;

    Αὐτοῦ τοῦ εἴδους ἡ Δεξιὰ,δόξᾳ τῷ Θεῷ ψόφησε,καὶ σᾶς τὸ γράφη μία ποὺ κάθησε στὴν οὐρὰ δύο ὧρες γιὰ νὰ βγάλη τὸν Σαμαρᾶ ἀρχηγὸ τῆς ΝΔ.
    Δλδ,ἐγώ ἡ χαζὴ τοῦ ἔδωσα καλὴ ζωὴ καὶ θέσι γιὰ νὰ μοῦ μισιάση τὸ εἰσόδημα καὶ νὰ κακοπερνοῦν τὰ παιδιά μου;
    Θεωροῦνται πῶς εἶναι ὑπηρέτες τοῦ λαοῦ; Δλδ ὑπηρέτες μου;


    Ὅσο γιὰ τὴν Εὐρώπη; ἀπὸ τὴν ἀρχή δὲν τὴν ἤθελα διότι κανείς δὲν ρώτησε τὴν φνωώμη μου μὲ δημοψήφισμα ,ἀφοῦ πρῶτα μοῦ ἐξηγοῦσε τά ὑπὲρ καὶ τὰ κατὰ.
    Τὸ ἴδιο ἰσχύει καὶ γιὰ τὸ εὐρώ.

    Ἔτσι βρέθηκα χρεωμένη(μερικοὶ λένε πώς δὲν ὑπάρχει χρέος)καὶ μὲ κάμποσα ἐκατομμύρια ἀφροασιᾶτες βαρβάρους νὰ ἀπειλοῦν τὴν ὑπόστασι τοῦ Ἑλληνισμοῦ.

    Ὄχι δὲν θέλω οὔτε Εὐρώπη,οὔτε Εὐρώ καὶ αἰσθάνομαι νὰ ἀπειλοῦμαι ἀπὸ αὐτοὺς διότι διαχρονικῶς(λίγη ἱστορία ἔχω διαβάσει)μᾶς μισοῦν.

    Χωρίς Εὐρώ θὰ φύγουν καὶ οἱ ἀφροασιᾶτες φονιᾶδες.
    Τὸν δὲ Σαμαρᾶ μὲ ὅλη του τὴν παρέα,τὰ καλόπαιδα τῶν μπαμπάδων τους σὺν τοὺς Μπουμπούκους καὶ τοὺς Βερίδιδες τοὺς θέλω μέσα,στὴν Μπουζοῦ.

    Καὶ μὴ μοῦ μιλᾶτε γιὰ δημοκρατίες καὶ ἄλλες ἀηδίες διότι ὁ Κοινοβουλευτισμὸς παρασσάγγας ἀπέχει τῆς Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου ο Τσίπρας θα ξαναγυρίσει στο 3%, εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Δεν πήγε από το 3 στο 30% επειδή ο κόσμος άλλαξε ιδεολογία και στρατηγικό προσανατολισμό. Πήρε την εξουσία με συνθήματα του τύπου "...λεφτά υπάρχουν...", "... σχίζω τα μνημόνια και βάζω τέλος στην λιτότητα..." και πολλά άλλα. Μόλις ο κόσμος συνειδητοποιήσει ότι όχι μόνο λεφτά δεν θα πάρει αλλά θα δώσει τότε ξαναμιλάμε.

    Ακόμη ζούμε την προεκλογική ψευδαίσθηση και δεν καταλαβαίνουμε πολλά. Υπέγραψαν παράταση του μνημονίου και εμείς χαιρόμαστε ότι έσκισαν τα μνημόνια και ότι αποκτήσαμε πλέον υπόσταση μέσα από το ένα όχι και τα δεκάδες ΝΑΙ του Βαρουφάκη. Κούνια που μας κούναγε... Ο εσωτερικός ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ δανεισμός είναι κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Θα δούμε τι θα πει ο ο λαός μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀκόμα δὲν ἔχουμε δῆ τίποτα ἀπὸ τὸν Τσίπρα.
    Περιμένω καὶ τὸν παρακολουθῶ.
    Ἀλλὰ ἄν ἡ παράτασις αὐτὴ ποὺ ζητησαν σημαίνει ὑπογραφὴ τοῦ Μνημονίου,καὶ ἄν τὰ ΝΑΙ τοῦ Βαρουφάκη εἶναι 10δες τότε γιατὶ οἱ ἑταῖροι δέν εἶναι ἱκανοποιημένοι;
    Κάπου κάτι δὲν γίνεται ὅπως τὸ θέλουν καὶ πολεμοῦν τὴν κυβέρνησι·σωστὰ;
    Οἰκονομικὰ δὲν γνωρίζω ἀλλὰ καταβάλλω προσπάθεια νὰ καταλάβω τὶ παίζεται.

    Τσίπρα δὲν ψήφισα,ἀλλὰ κάτι μοῦ λέει πώς στὸ 3% δὲν θὰ ξαναγυρίση.

    Ὅσον ἀφορᾶ τὴν ΝΔ δὲν ξέρω ἄν ἔχουν καταλάβει σὲ αὐτὸ τὸ κόμμα ὅτι αὐτοὶ ποὺ τοῦ γύρισαν τὴν πλάτη μὲ σκοπὸ νὰ μὴ ξαναγυρίσουν ,εἶναι οἱ ψηφοφόροι ποὺ χρόνια τὸ στήριζαν καὶ τελικὰ ἀνακαλύψαν ὅτι κάθε ἄλλο παρὰ πατριῶτες ὑπῆρξαν.
    Ἄσε πιά τὴν οἰκογενειοκρατία·μιὰ παρέα εἶναι πού βολεύει,παιδιὰ καὶ ἀνήψια.
    Μᾶς πῆρε κάποιο χρόνο γιὰ νὰ τὸ διαπιστώσουμε.
    Τώρα εὔχομαι νὰ φθάση στὸ 3% ἡ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μίλησε κανείς για ΝΔ, μην πέφτεις και εσύ στην παγίδα ότι όποιος κρίνει τα τραγελαφικά της κυβέρνησης είναι με την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Έχω γράψει εκατοντάδες φορές και σε αυτό το blog και αλλού ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μία καθαρή κομματική πρόταση. Όλα είναι παραπαίδια του ίδιου σάπιου πολιτικού σωλήνα. Μην ψάχνεις μάταια να σε σώσει κάποιος. Σωτήρες δεν υπάρχουν, ή τουλάχιστον με την τύφλα που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας και να υπήρχε δεν θα τον βλέπαμε. Σκληρή δουλειά θέλει, κόπο και πόνο πράγμα το οποίο δεν είναι διαθέσιμη η σημερινή κυβέρνηση να κάνει. Ευχολογίες και συνεντεύξεις στα κανάλια την ώρα που πρέπει να δουλέψουν σκληρά... τραγικό.

    Ο σοφός λαός μας λέει "...η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...". Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, τάζοντας χίλια μύρια που τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει, οι αθλιότητες του υπουργού στο θέμα της μετανάστευσης και γενικά το ότι πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που ορκίστηκαν χωρίς να ψηφίσουν ούτε ένα νομοσχέδιο λέει ΠΟΛΛΑ. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν να περιμένεις να δεις, έχεις δει ήδη πάρα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὡς πρὸς τὸ λαθρομεταναστευτικὸ συμφωνῶ καὶ εἶναι τὸ μόνο ποὺ ἴσως τὸν στείλει σπίτι του.

    Ὡς πρὸς τὰ νομοσχέδια,θέλω νὰ πιστεύω ὅτι μὲ τὸν πόλεμο ποὺ τοὺς γίνεται ἴσως ἀργοποροῦν ,ἀλλὰ πάλι ἄλλοι θὰ εἶχαν προχωρήσει γρηγορότερα;

    Δὲν ἔχω κυβερνήσει ποτέ(εὐτυχῶς γιὰ τὴν χώρα) διότι σὲ σωτῆρες δὲν πιστεύω ἀλλὰ σὲ λύσεις Γορδίου ποὺ δὲν γνωρίζω ἄν συμφέρη στὴν προκειμένη περίπτωσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι τον πόλεμο οι ίδιοι τον προξένησαν με τις δηλώσεις τους από την ημέρα των εκλογών. Αυτό το οποίο δεν μπορούμε να καταλάβουμε σαν λαός είναι ότι δεν μας φταίει κανείς για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Φταίμε μόνο εμείς. Ακόμη και αν όλοι οι άλλοι συμπεριφέρονται σαν κλέφτες πάλι η ευθύνη βαραίνει εμάς γιατί τους επιτρέπουμε να μας κλέβουν. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε εμείς. Ο Συριζα πήρε την εξουσία σε μία τραγική στιγμή για τον Ελληνισμό. Έχουμε όλοι υποβληθεί σε θυσίες πέραν των δυνατοτήτων μας. Και αντί να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και λογικά το μόνο που κάνει είναι να λαϊκίζει. Φρασεολογία της δεκαετίας του 80' μόνο που πλέον δεν υπάρχουν λεφτά για να μοιράσει.

    Το χειρότερο όλων είναι ότι πέρασαν στον κόσμο την άποψη ότι η ΕΕ θα μας προσκυνάει και όλοι θα φοβηθούν αν εμείς τους απειλήσουμε. Τρέλα πουλάμε? Το είδαμε με τα μάτια μας και τα ακούσαμε με τα αυτιά μας. Οι Γερμανοί δεν μασάνε. Και δικαίως δεν μασάνε γιατί έχουμε την φωλιά μας λερωμένη. Πολλοί λένε το χρέος δεν υπάρχει. Εγώ θα κάνω μία ερώτηση. Από το 74' και μετά ο προϋπολογισμός της χώρας έχει έλλειμμα. Πως λοιπόν καλύπταμε αυτό το έλλειμμα? Στάση πληρωμών δεν κάναμε, που βρίσκαμε τα λεφτά να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, έργα?

    Οικονομικά ούτε και εγώ ξέρω. Αλλά γνωρίζω λίγα μαθηματικά που έμαθα εκεί στο δημοτικό. Όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά γνωρίζω ότι αν έχεις να δώσεις 15 και έχεις 10 στην τσέπη δύο πράγματα θα συμβούν, ή δεν θα πληρώσεις ή απο κάπου θα πάρεις. Τόσα χρόνια παίρναμε, τώρα ήλθε ο λογαριασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.