14/3/15

Ο Πούτιν "παγώνει" τη Τουρκία με μια απόφασή του

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου να παρευρεθεί στις 24 Απριλίου στην τελετή που θα γίνει στο Ερεβάν για την Γενοκτονια των Αρμενίων έχει “παγώσει” την Άγκυρα.

Η απόφαση για την συμμετοχή Πούτιν τελετή που θα οργανωθεί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν, στην 100η επέτειο των γεγονότων του 1915,ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο. Στην ανακοίνωση αναφερόταν και η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πούτιν με τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.

Ο Πούτιν δέχτηκε να πάει στο Ερεβάν για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και κάλεσε τον Αρμένιο πρόεδρο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης της ΕΣΣΔ κατά των Γερμανών ναζί στις 9 Μαίου. Εκείνη την ημέρα στη Μόσχα θα βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

OnAlert


1 σχόλιο:

  1. Το έχουμε ξαναπεί, μακάρι κάποτε να το δουν τα κατάλληλα μάτια. Η Τουρκία δεν είναι κράτος τρομοκράτης μόνο για μας. Πιο πολύ από εμάς(που έχουμε λόγω τηλεοπτικής προπαγάνδας την μνήμη της κότας-και όχι μόνο) τους συμπαθούν και οι Σύριοι και οι Αρμένιοι. Κοντά σε αυτούς όμως τους συμπαθούν(για τους δικούς τους λόγους βέβαια) και οι Κούρδοι και οι Ιρακινοί και οι Ιρανοί και οι Βούλγαροι. Ο Πούτιν για να είναι ηγέτης, έχει τα κάκαλα και πάει, γιατί περιμένει στο ταμείο όχι της Γκάζπρομ , αλλά στο ταμείο της Ιστορίας. Το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών (ειδικά τώρα που άλλαξε ηγεσία) τί κάνει? Μήπως μια συνεννόηση των περί την Τουρκία χωρών καλά οργανωμένη θα έφερνε μια αντιτουρκική αντιιμπεριαλιστική συμμαχία, που θα έσωζε πολλά χρήματα από εξοπλιστικά όλων αυτών των χωρών??? Και όχι να μας κουνα το δάχτυλο η Τουρκία κάθε φορά που εμείς έχουμε προβλήματα με τα Σκόπια ή την Αλβανία αναφέροντας casus belli κι εμεις να μην έχουμε αντίστοιχα αντερείσματα.Μακάρι αυτή η ιδέα μαζί με τα υδατοδρόμια σε κάθε νησι να γίνουν κάποτε πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.