23/3/15

Ντράγκι: Επαναφορά του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Αθήνας-ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ

«Η Ελλάδα να δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»
«Για την Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία που να επαναφέρει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών θεσμών, ώστε να αποδώσει μία αξιόπιστη προοπτική για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της υπάρχουσας συμφωνίας» τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχουν συζητήσεις επ' αυτού αυτή τη στιγμή και είμαι βέβαιος ότι αυτές οι συζητήσεις, με καλή πρόθεση από όλες τις πλευρές, θα αποδώσουν ένα αποτέλεσμα που θα αποκαταστήσει μια αξιόπιστη προοπτική», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της θα πρέπει τώρα να επικεντρώσουν τη προσπάθειά τους στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος» είπε ο κ. Ντράγκι.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το χρέος της προς όλους τους δανειστές της και αυτή η δέσμευση να αποτελέσει προϋπόθεση στις μελλοντικές πολιτικές της»
 τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.