27/3/15

Προσοχή! Μήπως δεν πρόκειται, απλώς, για τουρκική παραφροσύνη;

agathonisiΟ τούρκος υπουργός άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, απάντησε στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γκουρκούτ Ατζάρ, ο οποίος έθεσε θέμα “κατοχής” (!!!) απο την Ελλάδα των νησιών Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και των πέριξ νησίδων και βραχονησίδων. Η απάντηση του υπουργού άμυνας της Τουρκίας προβληματίζει μήπως κάτι ετοιμάζεται απο την Άγκυρα: Ιδού τι απάντησε, σύμφωνα με τη Μιλιέτ:
«Πέραν αυτών των οποίων η κυριαρχία  μεταβιβάστηκε με τις διατάξεις των συμφωνιών Λονδίνου και Παρισιού, δεν έχει μεταβιβαστεί η κυριαρχία κανενός νησιού στην Ελλάδα.

Νομικά το EGAYDAAK (Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δε μεταβιβάστηκε με συμφωνίες στην Ελλάδα)  είναι υπό την κυριαρχία της Τουρκίας. Έναντι των ρυθμίσεων που έγιναν με τις συμφωνίες, σε ένα μέρος αυτών που συμπεριλαμβάνονται στο EGAYDAAK, υπάρχουν από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι σήμερα, έμπρακτες εφαρμογές της Ελλάδας. Όμως, οι έμπρακτες εφαρμογές του κράτους δεν αλλάζουν το νομικό καθεστώς εκείνων. Αυτό είναι απόφαση που έλαβαν τα Διεθνή Δικαστήρια. Εσείς λέγοντας ότι αυτά δόθηκαν στην Ελλάδα εκφράζετε άποψη της Ελλάδας. Αν ήσασταν στην εξουσία, η Ελλάδα παίρνοντας τα λόγια σας αυτά θα τα χρησιμοποιούσε στα Διεθνή Δικαστήρια. Από εσάς θα περίμενα να πείτε ότι είναι τουρκικά εδάφη. Η έμπρακτη εφαρμογή ξεκίνησε από τη στιγμή που συστάθηκε η δημοκρατία. Επί δικής μας εποχής, δεν έγινε καμία έμπρακτη εφαρμογή.»
Στο μεταξύ υπήρξαν αντιδράσεις από τα έδρανα της Βουλής στον Υπουργό Άμυνας Γιλμάζ από τους βουλευτές του ΜΗΡ, οι οποίοι είπαν «Καταλήφθησαν τα πάτρια εδάφη και συ αποδέχεσαι την κατάσταση αυτή. Φαίνεται σαν αστείο. Λες τα εδάφη μου καταλήφθησαν  και κάνεις λόγο για ‘έμπρακτη κατάληψη’».
Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΜΗΡ, Οκτάι Βουράλ, είπε φωνάζοντας «Ο Γιλμάζ θα πρέπει να απολυθεί».

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

6 σχόλια:

  1. Η αμφισβήτηση ελληνικού εδάφους έχει γίνει ημερήσια τακτική στην Τουρκία, και θα πρέπει να προετοιμαστουμε τόσο διπλωματική αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να απορούμε για το λένε οι τούρκοι. Περισσότερο νομίζω πρέπει να απορούμε για το τι λένε οι Έλληνες. Για παράδειγμα, πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ο οποίος είπε ότι η επίσκεψη σε αυτά τα νησιά Ελλήνων επισήμων ή η κατάθεση στεφάνων αποτελεί πρόκληση για την Τουρκία. Και συνεχίζει να είναι αντιπρόσωπος, βουλευτής και πολιτευτής που φωνασκεί και κραυγάζει για να γελούν ακόμη και νήπια. Ας μην αναζητούμε τα αίτια αυτών που δυστυχώς επέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐφαρμόζουν οι Τούρκοι τό γνωστό στρατήγημα: Πολλές εἰκονικές ἐπιθέσεις στήν πολιορκούμε η πόλη, καί ὅταν ὅλοι νομίζουν ὅτι πρόκειται γιά μία ἀκόμη εἰκονική ἐπίθεση, ἡ ἐπίθεση εἶναι πραγματική καί οἱ πολιορκούθμενοι πιάνονται στόν ὕπνο.
    Μέ τήν διαφορά, ὅτι «πολιορκούμενη» δέν εἶναι ἡ Ἑλλάδα, ὅσες πρός τοῦτο προσπάθειες καί ἄν καταβάλλουνν οἱ Τοῦρκοι μέ γειτονικές μας χῶρες.
    Πολιορκούμενη τρόπον τινά, εἶναι μᾶλλον ἡ Τουρκία , ἀπό τά προβλήματα πού συσωρεύει στό ἐσωτερικό της στρεφόμενη κατά μερίδων τοῦ πληθυσμοῦ της. Διότι τό ἰσλάμ εἶναι ἡ ἀχίλλειος πτέρνα τῆς λεγόμενης τουρκικῆς ταυτότητας. Τό Ἰσλάμ, - στήν περίπτωση τῶν Τούρκων πιό πολύ ἀπό ὁπουδήποτε ἀλλοῦ (τό ὑπερφίαλον..., ἡ διαφθορά ...., ἡ ἐπίμονη διαστροφή τῆς ἀλήθειας κατά τό συμφέρον ἑκάστου.....) - ἐπιτρέπει μέν τήν γρήγορη ἐπιφανειακή συσπείρωση καί μία βίαιη μαχητικότητα, ἀλλά στήν διάρκεια εἶναι παράγων καταλύσεως κάθε ἑνότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλᾶνε γιὰ πάτρια ἐδὰφη καὶ κανένας πολιτικός μας δὲν τοὺς ἔχει ποτὲ θυμίσει ἀπὸ ποῦ ἦρθαν καὶ ποὶου τὰ πάτρια ἐδάφη(γιὰ πολλές χιλιετίες) καταπατοῦν.
    Κανένας καραγκιόζης πολιτικὸς δὲν τόλμησε ποτὲ νὰ τοὺς ὑπενθυμίση ὅτι εἶναι ἐπήλυδες,ὃτι κατέχουν ξένες πατρίδες καὶ ὅτι θὰ ξαναγυρίσουν ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἦρθαν.
    Μοιάζει ἡ στιγμὴ νὰ πλησιάζη διότι ἡ ἔπαρσι τυφλώνει.
    Pride before fall λένε καὶ πολὺ σωστὸ εἶναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος με 100% ελληνικό πληθυσμό δόθηκαν στην Τουρκία με την συθήκη της Λωζάνης για την άμυνά της, λόγο που η ίδια η Τουρκία επικαλέστηκε. Υπό έναν όμως όρο, να παραμείνουν σε καθεστώς αυτονομίας. Τον όρο αυτόν η Τουρκία ποτέ δεν τον τήρησε. Η Τουρκία λοιπόν πρέπει να επιστρέψει την Ίμβρο και την Τένεδο στην Ελλάδα λόγω της αθέτησης όρου της συνθήκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα και τι περιμενατε να αντιδρασει καποιος Ελληνας πολιτικος?? Οι πολιτικοί μας ουτε από πολιτική ξέρουν ουτε απο διπλωματια.....Μπορουμε και χειροτερα....Απορω πως δεν καναν ακομη ντου οι Τουρκοι...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.