13/3/15

Τουρκία: Σύρος πολίτης ο πράκτορας που βοήθησε τις Βρετανίδες μαθήτριες να ενταχθούν στο Ι.Κ.

Εργάζεται για χώρα - μέλος του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στους τζιχαντιστές
REUTERS/HANDOUT
Τρεις φίλες, η Καντίζα Σουλτάνα, 16 ετών, η Σαμίνα Μπέγκουμ και η Αμίρα Αμπάσε, ηλικίας 15 ετών, κατάφεραν να περάσουν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου αφού ταξίδεψαν με αεροπλάνο από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη. 
Ο ξένος πράκτορας ο οποίος βοήθησε τρεις Βρετανίδες μαθήτριες να μεταβούν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος είναι Σύρος και εργάζεται για λογαριασμό μιας από τις χώρες που συμμετέχουν στην διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Ο άνθρωπος που συλλάβαμε είναι κάποιος που εργάζεται για την υπηρεσία πληροφοριών μιας χώρας του συνασπισμού», είπε ο κ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Ο άνθρωπος αυτός «έχει τη συριακή υπηκοότητα», συνέχισε, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Ο κ. Τσαβούσογλου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του συνέλαβε άτομο «που βοήθησε τις τρεις Βρετανίδες έφηβες να περάσουν στη Συρία» μέσω της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι ο πράκτορας δεν ανήκει στις ΗΠΑ ή σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ ανέφερε ότι ο πράκτορας έχει επίσης καναδική υπηκοότητα, όμως την πληροφορία είχε διαψεύσει ήδη από την Πέμπτη η Οτάβα, όπου επίσημη πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το πρόσωπο αυτό δεν είναι Καναδός υπήκοος, ούτε εργάζεται για την SCRS», την υπηρεσία πληροφοριών του Καναδά.
Τρεις φίλες, η Καντίζα Σουλτάνα, 16 ετών, η Σαμίνα Μπέγκουμ και η Αμίρα Αμπάσε, ηλικίας 15 ετών, κατάφεραν να περάσουν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου αφού ταξίδεψαν με αεροπλάνο από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, μετέβησαν με λεωφορείο ως την τουρκική πόλη Σανλιούρφα, κοντά στα συριακά σύνορα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι τουρκικές αρχές.
Η Άγκυρα κατηγόρησε τις βρετανικές αρχές ότι καθυστέρησαν να ανακοινώσουν την αναχώρηση των τριών εφήβων.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. all three come from an arabic or any islamic country . Not british by far.
    Their parents went to britain looking for a better future for themselves and their kids but failed to explain to their daughters the hell they will go through being part of isis where women
    are just property of sick ogers , almost at the same level as animals.
    they will work all day and at night they will taste jihad .......10 or 20 of them at the same time.
    the day they decide to leave they will be killed too , cause no one ever leaves alive.
    good luck to all of you dumb f@cks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπως έτσι έρχονταν κάποτε τζιχαντιστές στην Ελλάδα απ΄ όλη την Ευρώπη, και οι μετα-ναπολεόντειοι μέτοχοι ιδιοκτήτες των πολεμικών βιομηχανιών κλείνανε συμφωνίες με δάνεια που χρέωναν στους επαναστατημένους, παίρνοντας ως υποθήκη τα εδάφη που απελευθέρωναν, και στη συνέχεια οι διαχειριστές της ελευθερίας τα παραχωρούσαν πάλι με χρέωση δανείων στους επιζώντας επαναστατημένους! Αλλά μήπως και τότε δεν υπήρχαν γυναίκες που θυσίασαν ή θυσιάστηκαν, ή κατέληξαν σε σκλαβοπάζαρα και σε χαρέμια?
    Κι όλα αυτά μήπως για το Δίκαιο ή το ευνομούμενο της πολιτείας?
    Ας πάει κανείς, άνδρας ή γυναίκα, να διεκδικήσει το Δίκιο του σε Ελληνικό δικαστήριο επικαλούμενος το Συνταγματικό του Δικαίωμα της Ισότητας Ενώπιον του Νόμου!
    Μα κανένας συνταγματολόγος, πολιτικός άνδρας, νομικός, έστω και οικονομολόγος, της πάλε ποτέ Ελλάδας Μάνας Ιδεών με Δημογεροντίες Γνώμες Αθηναϊκής Δημοκρατίας δε θα το αγγίξει αυτό???
    Όχι τίποτε άλλο αλλά για τη τιμή της συλλογικής μνήμης και την ανάπαυση των ψυχών που θυσιάστηκαν ως Άγνωστοι Πολίτες για την Ελευθερία και το Δίκαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.