2/3/15

Goldman Sachs: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει δραχμές - «Ενδεχόμενη πτώχευση δεν θα οδηγήσει σε διαγραφή χρεών»

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία μεταξύ της ζώνης του ευρώ και της Ελλάδας αποκαλύπτει μια λογική αντίδραση και επαληθεύει το βασικό σενάριο της Goldman Sachs για την ανεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης διατυπώνουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου σε ανάλυση που έδωσαν σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα. 
Στην ανάλυση που τιτλοφορείται «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τυπώσει δραχμές» (Why Greece Can’t Just Print Drachmas) σημειώνεται πως εν μέσω επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, οι κίνδυνοι ατυχήματος παραμένουν. 

Ακόμη, αναλύεται το γιατί είναι σχεδόν αδύνατο για την Ελλάδα να εκδώσει ένα βιώσιμο νέο νόμισμα, αλλά και το γιατί ενδεχόμενη πτώχευση δεν θα οδηγήσει σε διαγραφή χρεών.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Η G&S ήταν πίσω απο όλα στο στημένο παιχνίδι κατά της Ελλάδος ...με την ευγενική χορηγεία δικών μας .
    Αν λοιπόν αυτοί που το σκηνοθέτησαν και βοήθησαν στην πραγματοποίησή του, δεχοντουσαν έτσι απλά και απριόρι, ότι μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει νόμισμα, να ορισει επιμέρους ισοτιμίες με άλλες χώρες και να προχωρήσει σε άλλου ειδους πορεία , θα ήταν σα να παραδέχεται ότι ήταν πολύ μα πάρα πολύ βλάκες που δεν κατάφεραν να δέσουν χειροπόδαρα το οικόπεδο γωνία .
    Το πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι υπολοιπόμαστε σε έμψυχο δυναμικό το οποίο δεν βάζει τιμή στην πατρίδα αλλά έχει υψηλά την τιμή του , καθώς η τιμή τιμή δεν έχεις και χαρας σ όποιον έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Since Simitis times I had warned the Greek governments of GS and asked to bring Antigone ..... (the one who brokered the deal) to Boule for questioning. None paid attention and the rest is history

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.