29/5/19

Ανακαλύφθηκε άγαλμα αρχαίου Έλληνα θεού στη Ρώμη!

Το κεφάλι του αγάλματος είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Για αριστούργημα κάνει λόγο η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης.

Μαρμάρινη κεφαλή εντόπισαν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα ερείπια του μεσαιωνικού τείχους στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου: «Οι αρχαιολόγοι έκαναν ανασκαφές σε ένα μεσαιωνικό τείχος όταν είδαν, κρυμμένο μέσα στη γη, ένα κεφάλι από λευκό μάρμαρο. Ήταν χτισμένο μέσα στο τείχος, συνιστώντας κατασκευαστικό υλικό, όπως συνέβαινε συχνά τον Μεσαίωνα. Μόλις ανασύρθηκε από το έδαφος, αποκαλύφθηκε όλο το μεγαλείο της ομορφιάς του. Το πρόσωπο είναι εκλεπτυσμένο, ευγενικό, νεαρό και θηλυκό, στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε πως θα μπορούσε να απεικονίζει τον Διόνυσο. Το κεφάλι θα καθαριστεί και στη συνέχεια θα εκτεθεί».

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, ανέφερε: «Η Ρώμη συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Το κεφάλι του αγάλματος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένα αριστούργημα».

«Τα κενά μάτια, που πιθανώς ήταν γεμισμένα με γυαλί ή πολύτιμους λίθους, τοποθετούν χρονολογικά το κεφάλι στους πρώτους αιώνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η επιφάνεια δεν είναι εντελώς ορατή επειδή ακόμη δεν έχει καθαριστεί προσεκτικά. Πιστεύουμε πως ενδεχομένως υπάρχουν ακόμη ίχνη του αρχικού χρώματος διατηρημένα στο στεφάνι γύρω από το μαλλιά», δήλωσε ο διευθυντής των αρχαιολογικών μουσείων της Ρώμης.



ΠΗΓΗ: Newpost.gr

2 σχόλια:

  1. Απο εδω ομως εφυγαν οι θεοι , οπως διαπιστωσε ο Παλαμας 100 χρονια πριν και βάλε....

    Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι. Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

    Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι και Μαμμωνάδες βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι και οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χασαν μην ριχνεις αλατι στις πληγες..Αυτο το ατιμο ..." και τι με νοιαζει εμενα ??" Των εκβαρβαρισμενων μας διελυσε...Οσο σκεπτεται κανεις τι μοντελο λανσαραν αυτα τα γεννηματα φιδιων ...πολιτικοι αλητες...τρελενεται...Μοντελο φαγητου..υλης...αντικειμενων...δυτικου τυπου αποψη ..για τον ανθρωπο...και εξαφανηση της Ντροπης...Τελος παντων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.