30/7/09

Τουρκικό «μπλόκο» σε αεροσκάφος της Aegean (ιδιοκτησίας Βασιλάκη)


Ματαιώθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους, πτήση της Αegean με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετά από την άρνηση των τουρκικών αρχών να χορηγήσουν άδεια εκτέλεσης της πτήσης. Αυτή η εξέλιξη σήμανε την πλήρη ανατροπή των καλοκαιρινών διακοπών για τους επιβάτες της πτήσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί από τον αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 2.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από τουριστικά γραφεία από το Ηράκλειο, στο πλαίσιο πακέτων διακοπών. Ωστόσο, όπως με έκπληξη πληροφορήθηκαν τόσο οι επιβάτες όσο και οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, η πτήση Α34880 για Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε, αφού δεν έλαβε τη σχετική άδεια εκτέλεσης πτήσης από τις αρχές της γείτονος χώρας.

Η σχετική πληροφόρηση έλαβε χώρα περίπου στις 5 το πρωί με την ανάγνωση ανακοίνωσης και ενώ οι μισοί εκ των επιβατών είχαν προηγουμένως προχωρήσει σε check in. Η εταιρία της Aegean Airlines δεν ήταν σε θέση να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια άρνησης των τουρκικών αρχών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό συμβαίνει για πρώτη φορά.
aegeantimes.gr

9 σχόλια:

  1. Και ούτε θα μάθουν ποτέ το γιατί...Αν και αμφιβάλω αν υπάρχουν πάνω από δυο άνθρωποι στον Ομιλο Θ. Βασιλάκης που να ξέρουν το γιατί έγινε..Σίγουρα πάντως οι σχετικές αποζημιώσεις θα πέσουν αν δεν έχουν πέσει....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἕνα ἀκόμη δῶρο μέ ἀγάπη ἀπό τήν Τουρκία. Θά τό χρησιμοποιήσει ἡ κ. Μπακογιάννη γιά νά πιέσει τήν Τουρκία; Ὄχι φυσικά! Εἶναι ἔνθερμη ὑποστηρικτής τῆς ἐντάξεως τῆς Τουρκίας στούς κόλπους τῆς ΕΕ μέ ὅρους Τουρκίας (ΗΠΑ), πῶς λέμε αὐγά Τουρκίας.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μάλλον δεν τους αρέσει το όνομα αυτής της (ελληνικής) εταιρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό θα είναι η αεροπορική εταιρεία, ότι γνωρίζει για το θέμα, να το ανακοινώσει και να καταγγείλει το γεγονός σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
    Παράλληλα να κινήσει τις όποιες νομικές διαδικασίες, για να καταδικασθεί η συμπεριφορά αυτή των κυβερνώντων της Τουρκίας.
    Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
    Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας το αναρτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα να παθουν! Στην Πόλη να πάμε αλλα μόνο σαν απελευθερωτές, όχι για να δίνουμε τα ωραία μας ευρώ και να αγοράζουν τα μεμετια οπλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως το σχέδιο πτήσης περνούσε πάνω από την Λήμνο;

    Λάμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλύτερα να πάνε διακοπές στην Ελλάδα και να μείνουν τα χρήματα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά να πάθουν. Ασ μην πηγαίνουν διακοπές εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμμία ιδιωτική εταιρεία δεν θα ανακατευτεί σε τέτοιου είδους διενέξεις...Ειδικά δε όταν στην Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχει μία κατα βάση ιδιωτική και τώρα ξεκινάει και η δεύτερη του Βγενόπουλου...Μη περιμένετε τίποτα απο αυτές μόνο όσοι νοιάζονται θα το σκαλίσουν και θα βρουν το γιατί
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.