31/7/09

Μήνυση Βιτάλη κατά Μίχα Ελευθεροτυπίας.

H φωτογραφία είναι πραγματική από το αρχείο των Aegean Times Internet Media - Ζητάμε συγγνώμη για την αποκρουστική όσο και απάνθρωπη εικόνα , αλλά ίσως ήρθε η ώρα να αφυπνιστούν ορισμένοι που βλέπουν εγκλήματα μόνο από την Σερβική πλευρά. Στην φωτό, ένας πολύ γνωστός Αραβας μισθοφόρος, κρατά το κεφάλι του Χριστιανού Σέρβου φιλέλληνα, Μπλάγκο Μπλακόγιεβιτς. Η φωτό τραβήχτηκε έξω από το χωριό Γιασένοβατς και είναι μια από τις εκατοντάδες που δείχνουν την ωμότητα των Μουτζαχεντίν κατά την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία)

(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Μήνυση Βιτάλη κατά Μίχα Ελευθεροτυπίας.
Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.pamme.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/7/09

Μήνυση για συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας κ. Τάκη Μίχα υπέβαλλε στην εισαγγελία Αθηνών, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.

Η μήνυση αφορά σε δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Μίχας στην Ελευθεροτυπία της 25ης Ιουλίου 2009 και στην οποία αναφέρεται στους Έλληνες εθελοντές μαχητές στη Σερβία, «ως παραστρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην σφαγή της Σρεμπρενίτσα».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Βιτάλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η μήνυση αυτή κατατίθεται για να ξεκαθαρίσει επιτέλους και δικαστικά το σκηνικό αυτό των υποτιθέμενων Ελλήνων εγκληματιών πολέμου της Βοσνίας, στο οποίο ο κ. Μίχας έχει επανειλημμένα αναφερθεί. Θα κληθεί λοιπόν ο κ. συνάδελφος να αποδείξει αυτή τη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, όσα καταμαρτυρεί κατά των Ελλήνων εθελοντών. Το ότι δηλαδή οι μαχητές αυτοί που βρέθηκαν δίπλα σε έναν λαό που τον κατακρεούργησαν οι διεθνείς συμμορίες, κλέβοντάς του τα σπίτια του, την πατρίδα του, την αξιοπρέπειά του α) ότι ήταν παραστρατιωτικοί και β) ότι έπραξαν σφαγές στη Σρεμπρένιτσα.

Ήμουν ο άνθρωπος εκείνος, που βοήθησε στην συγκρότηση και την οργάνωση των Ελλήνων εθελοντών. Με δική μου μάλιστα συνεννόηση με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας, όλοι οι Έλληνες εθελοντές που κατέφθαναν στη Σερβική Δημοκρατία, εντάσσονταν στις δυνάμεις του τακτικού στρατού, με κύριο κορμό και βάση το Σώμα της Ρωμανίας. Παράλληλα, οι Σέρβοι διοικητές τους είχαν σαφή εντολή την οποία και τήρησαν κατά γράμμα, να μην συμμετέχουν οι Έλληνες εθελοντές, σε καμία επιθετική επιχείρηση. Μιας πραγματικότητας της οποία ήμουν από το 1993 έως το 1996 αψευδής αυτόπτης μάρτυς, με τον βαθμό μάλιστα του Ταγματάρχη κατ? απονομή του Σερβικού Στρατού της Voiska Republika Srpska.

Στην υπόθεση της ανακατάληψης της πόλης Σρεμπρενίτσα από τους Σέρβους, ήμουν παρών σε όλες τις επιχειρήσεις, μαζί με κλιμάκιο Σέρβων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Κανείς από τους Έλληνες εθελοντές, δεν συμμετείχε στις μάχες μέσα ή γύρω από την πόλη αυτή. Αντιθέτως, οι Έλληνες εθελοντές, συνέχισαν να κρατούν το προκεχωρημένο φυλάκιό τους, ανατολικά της πόλης Βλασένιτσα. Ένα φυλάκιο το οποίο κράταγαν από την ημέρα της συγκρότησής τους σε τακτική διμοιρία, με Λοχαγό, Υπολοχαγό, Ανθυπολοχαγό, Αρχιλοχία και Λοχία και επικεφαλής τον Σέρβο Ταξίαρχο, Σβόνγκο Μπάγιαγκιτς.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως οι Έλληνες εθελοντές, τύγχαναν της ευρύτατης αποδοχής, τόσο της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, όσο και της στήριξης από πολιτικά πρόσωπα, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της ιδιαίτερα θερμής φιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ράντοβαν Κάραζιτς, αλλά και της Ν.Δ., λόγω των τότε φιλικών διπλωματικών διαμεσολαβήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σήμερα φυσικά, ισχύουν το «ουαί τοις ηττημένοις» και το «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξηλεύεται». Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο μιας λογικής ενοχοποίησης της χώρας μας, με ψεύδη και αναπαραγωγή μαύρης κατά της πατρίδας μας προπαγάνδας, ο κ. Μίχας και οι συν αυτώ, φέρουν και επαναφέρουν την υπόθεση των Ελλήνων εθελοντών, για να μαυρίσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Αυτή την φορά όμως και ενώπιον της δικαιοσύνης, είμαι πολύ περίεργος να δω τα στοιχεία του κ. Μίχα και των συν αυτώ, που αποδεικνύουν ότι ήμασταν παραστρατιωτικοί και κάναμε σφαγές στην Σρεμπρένιτσα. Πραγματικά η δίκη αυτή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια που για πρώτη φορά, θα έλθουν στην επιφάνεια αλήθειες οι οποίες ίσως δεν βολεύουν σε πολλούς.

Ξεκαθαρίζω πως δεν στρέφομαι κατά της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, της οποίας εξάλλου υπήρξα κάποτε συνεργάτης με πρωτοσέλιδο μάλιστα αποστολής μου για λογαριασμό της στη Νικαράγουα. Στην εφημερίδα αυτή, γράφουν έντιμοι συντάκτες, καταξιωμένοι στη συνείδησή μας για τον σεβασμό των κωδίκων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως μας τις δίδαξαν οι παλιότεροι όπως ο Αστέρης ο Στάγγος και ο Λούης ο Δάνος. Με φωτεινότερο κατ? εμέ τουλάχιστον παράδειγμα την κ. Κύρα Αδάμ αλλά και πολλούς άλλους συντάκτες της, τους οποίους και καλώ και παρακαλώ να στηρίξουν τον αγώνα αυτό για την ανεύρεση και της ιστορικής αλλά και της δημοσιογραφικής αλήθειας.

Τέλος ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή τους να καταθέσουν ως μάρτυρες τους κ.κ. Στέλιο Παπαθεμελή, Δημήτρη Βουνάτσο, Νεοκλή Σαρρή και Κώστα Ζουράρι. Ευχαριστώ επίσης τους δικηγόρους μου Κορίνα Ρεπούση, Φαήλο Κρανιδιώτη και Οδυσσέα Νίκου για την αμέριστη βοήθειά τους. Η αλήθεια θα λάμψει, είμαι σίγουρος, και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».
ana.gr


Η αλήθεια για τους Έλληνες εθελοντές της Βοσνίας
[Δημοσιεύτηκε στις 23/6/2005 - 4:58:00 μμ] [Συντάκτης:Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου ]
Τα όργανα ξανάρχισαν! Συγχρονισμένη επίθεση δέχονται, αν και δεν προκαλούν κανέναν, οι Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στη Βοσνία στο πλευρό των Σέρβων. Επί τη ευκαιρία της προβολής στα διεθνή ΜΜΕ ενός βίντεο, όπου εμφανίζονται Σέρβοι παραστρατιωτικοί να εκτελούν μουσουλμάνους αιχμαλώτους... Κάποιοι προσπαθούν, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, να διαμορφώσουν κλίμα εθνικής εσωστρέφειας, να ενοχοποιήσουν και να στείλουν στη Χάγη τους συμπατριώτες μας εθελοντές. Χωρίς να έχουν την παραμικρή απόδειξη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου εκ μέρους τους. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι οι Έλληνες εθελοντές συμμετείχαν στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Υπενθυμίζω ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής τη σύσταση ειδικής επιτροπής (μωραίνει Κύριος...) «για να διερευνήσει το θέμα και να κινητοποιήσει τις κρατικές αρχές με στόχο την απονομή δικαιοσύνης για το φοβερό αυτό έγκλημα».

Διαβάστε: «Στους ενόπλους που διέπραξαν τη σφαγή συμμετείχαν και Έλληνες παραστρατιωτικοί. Η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά ήταν μέρος του Σώματος Drina και λέγεται ότι άφησε εποχή για την ωμότητά της κατά αμάχων…» («Τα Νέα», 6 Ιουνίου 2005, με την υπογραφή του Κωστή Παπαϊωάννου, μέλους της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου). Προσέξτε το ρήμα: «λέγεται»… Από ποιους «λέγεται»; Φοβερή τεκμηρίωση! Βάσει του «λέγεται», διασύρονται άνθρωποι!

Πάμε παρακάτω: «... αλλά στην Ελλάδα, ουδείς ανευθυνοϋπεύθυνος διανοήθηκε να ασχοληθεί με την ελληνική πτυχή του δράματος… Γιατί δυστυχώς, βρέθηκαν και μερικές δεκάδες υπερπατριώτες, που εν ονόματι του προαιώνιου εχθρού, πήγαν… εθελοντές στα τάγματα θανάτου και συμμετείχαν στις σφαγές… Φευ όμως, η αντιιμπεριαλιστική μας συνείδηση δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους…» («Ελευθεροτυπία», 7 Ιουνίου 2005, με την υπογραφή του Σήφη Πολυμίλη). Ατεκμηρίωτες και πομπώδεις κουβέντες, πασπαλισμένες με αριστεριστική ρητορική…

Όμως, μπήκαν (εντελώς τυχαία…) πολλοί στο χορό: «Στη Σρεμπρένιτσα και αλλού διέπρεψαν, έσφαξαν και Έλληνες εθελοντές. Οι ελληνικές αρχές δεν τους ενόχλησαν κι ας είναι γνωστοί όπως και τα έργα τους… Είχαν βεβαίως τη στήριξη του ελληνικού πολιτικού και θρησκευτικού κατεστημένου και ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης» («Βήμα», 7 Ιουνίου 2005, με την υπογραφή του Ριχάρδου Σωμερίτη-ο οποίος παραθέτει μάλιστα ως στοιχείο ένα ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη στον «Ταχυδρόμο», με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2004, όπου κάποιος εκ των Ελλήνων εθελοντών φέρεται να δήλωσε: «Νιώθαμε ικανοποιημένοι όταν σκοτώναμε μουσουλμάνους»).

Επίσης, με μπόλικη «προοδευτική» ειρωνεία: «Υπήρχαν και Έλληνες εθελοντές βεβαίως. Πίστευαν ακράδαντα ότι βοηθάνε έναν λαό αδικημένο από τον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, ορθόδοξο, αδελφό καταδιωγμένο, από τις σιωνιστικές και προτεσταντικές διεθνείς συνωμοσίες… Ωραία και ηρωική εποχή, όπως και να το κάνεις, ευκαιρία για τα πολεμικά ένστικτα που κρύβονται στο βάθος των ψυχών, αλλά και για τα εθνικά παράπονα που καλλιεργούνται επιμελώς, ακόμα και στις αίθουσες των σχολείων, να βγουν και να εκφραστούν με την ελευθερία που είχαν στον 19ο αιώνα» («Τα Νέα», 10 Ιουνίου 2005, με την υπογραφή της Άννας Δαμιανίδη). Εδώ γίνεται και μια μάλλον αδέξια απόπειρα ψυχανάλυσης των Ελλήνων εθελοντών (να τους ήξερε κιόλας…), ενώ η συνάδελφος τα βάζει και με τα σχολικά εγχειρίδια (προσφιλής στόχος των απανταχού «προοδευτικών», που θεωρούν ότι τα βιβλία αυτά βρίθουν εθνικιστικών θέσεων).

Πριν λίγα χρόνια, κάποιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους εθελοντές ως «μισθοφόρους». Έδωσαν και σχετικές «πληροφορίες» στον βρετανικό Τύπο (βλέπε «Observer»), χωρίς να αναλογιστούν ότι δυσφημούν τη χώρα (ψιλά γράμματα γι’ αυτούς). Μίλησαν για «ανίερες συμμαχίες». Απέτυχαν. Προσπαθούν όμως ακόμα να στιγματίσουν τους εθελοντές, χωρίς να έχουν το παραμικρό στοιχείο. Αν είχαν, να είστε σίγουροι ότι αυτό θα είχε φτάσει στα χέρια της Κάρλα Ντελ Πόντε και θα είχαν ασκηθεί διώξεις.

Τι είναι όλο αυτό άραγε; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Γιατί «αγνοούν» οι ανωτέρω πως ορίζεται βάσει των διεθνών συνθηκών ένα έγκλημα πολέμου; Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Αν έχετε στοιχεία κύριοι συνάδελφοι, τραβάτε στη Χάγη. Αλλιώς, αφήστε τους (συμπατριώτες σας κατά τα άλλα…) εθελοντές στην ησυχία τους και μην εκθέτετε αυτούς και τις οικογένειές τους άσκοπα σε κινδύνους. Θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα. Βρείτε άλλο τρόπο να υπονομεύσετε τον εθνικό κορμό.
* Από τις εκδόσεις Πελασγός κυκλοφορούν τα βιβλία του Νίκου Χιδίρογλου «Ποια Αριστερά; Κρίσεις & Επικρίσεις» και «Με metro και όραμα, 2001-2004».
[Συντάκτης:Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου ]
[Πηγή:hidir2@otenet.gr]
aegeantimes


Μια τελευταία κουβέντα για τους Έλληνες εθελοντές της Βοσνίας

[Δημοσιεύτηκε στις 2/7/2005 - 11:26:00 πμ] [Συντάκτης:Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου]


(Η φωτό είναι από βίντεο που τράβηξαν Μουσουλμάνοι Μουτζαχεντίν για να πιστοποιήσουν τα … «τρόπαια» τους από τις σφαγές Σέρβων στη Βοσνία το 1992. Τα ονόματα των τριών Σέρβων που αποκεφαλίστηκαν από τους Μουτζαχεντίν είναι Μπλάγκο Μπλακόγιεβιτς, Νενάντ Πέτκοβιτς και Μπράνο Ντούριτς. Με αυτούς ΠΟΙΟΣ θα ασχοληθεί ?)


Η χώρα μας διανύει μια κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρεται αποφασισμένη να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Είναι φυσικό αυτή την εποχή το ασφαλιστικό να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης. Μας αφορά όλους. Όμως, η ιδεολογική μισαλλοδοξία καλά κρατεί. Ενώ στην παρούσα φάση υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες προς επίλυση, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, κάποιοι επιμένουν σκληρά ιδεολογικά (έστω και με ζητήματα που αρχικά δείχνουν δευτερεύουσας σημασίας, είναι όμως κομβικά). Όπως κάποτε ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος όμως τιμωρήθηκε γι’ αυτό, τιθέμενος στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Είναι φανερό όμως ότι κάποιοι από τους δημοσιογράφους, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία. Αντί να βγουν στο ρεπορτάζ και να συνομιλήσουν με τους πολίτες, βγάζοντας προς τα έξω τις αγωνίες τους και τα δίκαια αιτήματά τους, αντί να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, επιμένουν ετσιθελικά σε μια απέλπιδα προσπάθεια μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς αυτός να είναι ο ρόλος τους. Γιατί αυτό επιτάσσουν οι προτεραιότητές τους, που όμως δεν είναι συμβατές με αυτές της ευρείας πλειοψηφίας των πολιτών.

Τώρα, θέλουν να «τιμωρήσουν» τους Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων της Βοσνίας. Γιατί δεν ζητούν να σταλούν οι συμπατριώτες μας κατευθείαν στο Γκουαντάναμο; Θα ήταν πιο ειλικρινές… Αλήθεια, ρώτησαν την αμερικανική πρεσβεία τι γίνεται με το γνωστό «rendition» (μεταφορά σε τρίτη χώρα για «ανάκριση»), καθότι ένας φουκαράς μουσουλμάνος μετανάστης «εξαφανίστηκε» και από την Αθήνα… Απαγωγή με την εμπλοκή φυσικά μυστικών υπηρεσιών…. Έγκλημα… Όπως και στην Ιταλία και στη Σουηδία… Ποιοι περιμένετε όμως να ασχοληθούν; Έχουν άλλες ασχολίες. Πίεσαν λοιπόν κάποιοι επί χρόνια τις ελληνικές Αρχές και κατάφεραν να πετύχουν προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα. Για τους εθελοντές φυσικά. Που δεν θα βγάλει τίποτα, αλλά θα γίνει αφορμή να ξοδευτούν άδικα τα χρήματα των φορολογουμένων και να απασχοληθούν άσκοπα δημόσιοι λειτουργοί. Έστω… Δίδεται έτσι μια ευκαιρία να αποδειχθεί το ανυπόστατο των κατηγοριών, οριστικά και αμετάκλητα.

Ίσως τους φοβούνται τους εθελοντές, ή πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης. Ίσως στον ύπνο τους να τους ταλανίζουν εθνικιστές («φασίστες») παραστρατιωτικοί… Έχουν όλοι το δικαίωμα στην ψύχωσή τους…. Εμείς όμως τι φταίμε; Σκέπτεται κανείς ότι η χώρα μας θα εκτεθεί; Όχι… Όπως ήταν φυσικό, ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι ξένες εφημερίδες ακολούθησαν, όπως κάποτε είχε ακολουθήσει ο βρετανικός Observer (5 Ιανουαρίου 2003), κατόπιν «πληροφοριών» από Έλληνα δημοσιογράφο (στο σχετικό άρθρο παρατίθενται μάλιστα δηλώσεις του). Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στον επίσης βρετανικό Independent (29 Ιουνίου 2005), που επισημαίνει ότι «με την 10η επέτειο της σφαγής στις 11 Ιουλίου, και τις Αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας να παραδέχονται το μέγεθος της σφαγής, μια εξακριβωμένη ελληνική ανάμειξη θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Αθήνα... Η έρευνα θα μπορούσε να είναι σταυροδρόμι για την Ελλάδα, που αν και κράτησε καθυστερημένα αποστάσεις από τον Μιλόσεβιτς, που τώρα δικάζεται στη Χάγη, έχει κάνει λίγα για να παραδεχθεί τη στήριξή της στις χειρότερες υπερβολές του σερβικού εθνικισμού τη δεκαετία του ’90». Μύλος στο νερό των εχθρών της χώρας… Έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να διασύρουν τη χώρα, να την φέρουν διπλωματικά σε δύσκολη θέση. Φυσικά, σε δεύτερη μοίρα οι 3300 Σέρβοι που σφαγιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σρεμπρένιτσα την περίοδο 1992-1995, από τους μουσουλμάνους «υπερασπιστές» της (ο διοικητής τους Νάσερ Όριτς, δικάζεται στη Χάγη κατηγορούμενος για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου) και τους μουτζαχεντίν. Ούτε λόγος και για την διαπιστωμένη παρουσία στη Βοσνία συμβούλων-αξιωματικών του τουρκικού στρατού, στο πλευρό των μουσουλμάνων. Ούτε λόγος…

Οι εθελοντές, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και ότι άλλο, δεν έχουν πειράξει κανέναν εδώ στην Ελλάδα. Ούτε στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε ότι η διεθνής νομοθεσία προσδιορίζει ως έγκλημα πολέμου. Ούτε μία. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, ακόμα και φωτογραφίες, για εγκλήματα εκ μέρους των μουσουλμάνων μουτζαχεντίν της Αλ Κάιντα που πολέμησαν στη Βοσνία, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, κατέληξαν στο Γκουαντάναμο… Υπάρχουν βέβαια και άλλα σοβαρά θέματα στην επικαιρότητα, όπως οι εκτεταμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ελληνικών μειονοτήτων συνοδευόμενες από εγκλήματα στη Γεωργία (Τσάλκα), όπου μάλιστα είχαμε και νεκρούς Έλληνες, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «προοδευτικούς». Δεν θα δείτε τίποτα σχετικό στον αριστερό Τύπο. Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούν... Είδατε καμιά αναφορά στις «προοδευτικές» εφημερίδες για τους Βορειοηπειρώτες, τα χρόνια που εκείνοι στέναζαν κάτω από τον ζυγό του Χότζα; Όχι… Ασχολούνταν με τους Σαντινίστας και την υπεράσπιση των καθεστώτων του Υπαρκτού Σοσιαλισμού.

Κύριοι, όσον αφορά στους εθελοντές, παρακαλώ παραθέστε στην εισαγγελία ονόματα αυτών που εμπλέκονται σε εγκλήματα, τοποθεσίες όπου αυτά διαπράχθηκαν, ημερομηνίες, μάρτυρες… Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά, παρά συκοφαντίες, με σαφές πολιτικό κίνητρο. Υπάρχουν όμως μπόλικο μένος και μισαλλοδοξία, μπόλικες εικασίες, μπόλικη ισοπέδωση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας (κατηγορίες άνευ στοιχειοθέτησης), αλλά και μπόλικη εμπλοκή του ξένου παράγοντα, που ζητά «κάθαρση» των ευρωπαϊκών κοινωνιών από τα «ανυπότακτα» στοιχεία. Η εδώ ολλανδική πρεσβεία είναι πολύ «δραστήρια». Θα πληρώσουμε εμείς όμως τις ενοχές τους για την αδράνεια των ομοεθνών τους κυανοκράνων, που οδήγησε στη σφαγή; Συνωμοσιολογία; Όχι… Γεγονότα. Επισκέψεις Ελλήνων στη Χάγη… Με δική τους πρωτοβουλία! Τα μάθαμε, λυπηθήκαμε πολύ, γιατί νομίζαμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, αν μη τι άλλο, φιλότιμο. Μέχρι εκεί έφτασαν κάποιοι. Κρίμα…

Οι εθελοντές αντιστάθηκαν. Πρέπει να βγουν από τη μέση. Ας είναι συμπατριώτες μας. Μπόλικη λάσπη, πολιτική και τώρα νομική πίεση και ομηρία και αν μη τι άλλο θα το βουλώσουν, θα λουφάξουν οι «φασίστες», θα κατατροπωθούν. Τώρα, το αν οι μισοί τουλάχιστον από τους εθελοντές είναι αριστεροί και δεν πιστεύουν σε αυτά που διαβάζουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Οι τεχνικές γνωστές, ειδικά στους δημοσιογράφους-φερέφωνα μιας υποκριτικής, δήθεν ανανεωτικής, αλλά στην ουσία της σταλινικής, Αριστεράς σε πλήρη σύγχυση, εγκλωβισμένης στα ιδεολογήματα ενός ανιστόρητου κοσμοπολιτισμού. Θεωρούν τον πατριωτισμό ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά τους για τη μετατροπή της χώρας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ και κοινωνία ανοχής. Εκεί συναντιούνται φιλελευθερισμός και ανανεωτική Αριστερά, πάλαι ποτέ άσπονδοι εχθροί. Εκεί να δείτε ανίερη συμμαχία… Δύο ομάδες μειοψηφικές, αριθμητικά σχεδόν ανύπαρκτες, που όμως, φωνάζουν πολύ και προσπαθούν πάντα να καταλάβουν θέσεις-κλειδιά στα ΜΜΕ. Από τα χρόνια του Κύρκου…

Θα το επαναλάβω για τελευταία φορά: οι Έλληνες εθελοντές δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν σε μάχες. Αυτό δεν τους καθιστά ενόχους για εγκλήματα πολέμου. Κοινώς, το δημοσίευμα στον Ταχυδρόμο (13 Νοεμβρίου 2004), δεν λέει τίποτα. Ας μην το επικαλούνται συνεχώς ορισμένοι, έστω για τη δημιουργία εντυπώσεων, γιατί η προσπάθειά τους προδίδει άγνοια της διεθνούς νομοθεσίας. Οι Έλληνες εθελοντές δεν εκτόπισαν πληθυσμούς, δεν έκαψαν, δεν λεηλάτησαν ή πλιατσικολόγησαν, δεν βίασαν, δεν χτύπησαν ζωτικές για τον πληθυσμό της περιοχής εγκαταστάσεις (σε αυτό διακρίθηκε το ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου, χτυπώντας τρένα με αθώους, την κινεζική πρεσβεία, νοσοκομεία, γέφυρες, το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης, κτλ), δεν κακοποίησαν ή εκτέλεσαν αιχμαλώτους. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί αίτημα συνδρομής από την πλευρά των αρμόδιων αρχών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Λυπάμαι που απογοητεύω κάποιους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ελπίζω όσοι επιδίωξαν την εισαγγελική έρευνα, να ζητήσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγνώμη από αυτούς τους οποίους προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν.

Για την ιστορία: σύμφωνα με το ΑΠΕ (29 Ιουνίου 2005), «η έρευνα, που έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες από συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα, διατάχθηκε στις αρχές του μήνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος στη Βουλή. Ο κ. Ανδριανόπουλος ζητά τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ανάμιξης Ελλήνων παραστρατιωτικών στην εκτέλεση από Σέρβους χιλιάδων αμάχων μουσουλμάνων στην περιοχή Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας. Το θέμα επανήλθε από τον κ. Ανδριανόπουλο, καθώς δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου βίντεο που προβλήθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη δίκη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στο βίντεο φαίνονται Σέρβοι παραστρατιωτικοί να εκτελούν μουσουλμάνους στη Σρεμπρένιτσα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία έλαβε την εντολή να μελετήσει κάθε στοιχείο της υπόθεσης και να εντοπίσει αν εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο Έλληνες πολίτες σε σφαγές αμάχων».

Κύριοι της ανανεωτικής Αριστεράς και λοιποί θιασώτες του κοινωνικού φιλελευθερισμού: σας προτείνω να εγκαταλείψετε, καλοκαίρι γαρ, το κλεινόν άστυ και να μεταβείτε στην περιφέρεια. Να «ζυμωθείτε» επιτέλους με τον κοσμάκη του μόχθου και της αγωνίας, να πιείτε μια ρακή με τον αγρότη, τον εργάτη, τον ψαρά, το βιοτέχνη, τον μικρομεσαίο, τον αποκλεισμένο από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών. Με τον φτωχό αλλά φιλότιμο, τίμιο, παραδοσιακό, θεοσεβούμενο και πατριώτη, τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό του εθελοντή που πήγε στη Βοσνία κάνοντας την υπέρβασή του, αφήνοντας τα πάντα πίσω του, θυσιάζοντας ασφάλεια, περιουσία, οικογενειακή θαλπωρή και έρωτα, προκειμένου να βοηθήσει ένα γειτονικό έθνος που δοκιμάζεται. Με αυτόν που δεν καταλαβαίνει αυτά που του λέτε, αλλά δυσφορεί με τις μεθοδεύσεις σας. Με αυτόν που σκάβει την ελληνική γη, αγωνίζεται για ιδανικά, που δεν ξέρει τι είναι πολυτέλεια, τι είναι παράκτια εταιρεία και τι αμοιβαίο κεφάλαιο, βιώνει όμως καθημερινά τη λευτεριά και την ανδρεία. Με αυτόν που κάποτε πολέμησε τον κατακτητή στα βουνά της Ρούμελης και φίλησε τον υιό του ή τον εγγονό του σταυρωτά, λίγο πριν αυτός αναχωρήσει για την αφιλόξενη Βοσνία. Με αυτόν που σκύβει και φιλά ταπεινά το εικόνισμα στο ξωκλήσι και ζητά τη χάρη Της. Με αυτόν που τραγούδησε στα νεολαιίστικα φεστιβάλ της δεκαετίας του ’80 ότι «για τη σημαία και το σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό, εμείς δεν ξέρουμε ζυγό». Τότε, ίσως διαπιστώσετε πόσο ανεπίκαιροι είστε, πόσο νυχτωμένοι όσον αφορά στο πως αισθάνεται, τι πιστεύει και τι προσδοκά ο λαός. Έχετε πρόσβαση στην εξουσία, όχι όμως στους απλούς πολίτες…

Το τρένο της παγκοσμιοποίησης δεν θα κάνει εδώ στάση, επειδή κάποιοι έτσι θέλουν. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία κανενός. Η υπονόμευση του εθνικού κορμού και της κοινωνικής συνοχής, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσοι προσπάθησαν κάτι ανάλογο στο παρελθόν, απέτυχαν οικτρά, τέθηκαν στο περιθώριο. Αφήστε ήσυχους τους εθελοντές, μην προσπαθείτε να εκθέσετε αυτούς και τις οικογένειές τους σε κινδύνους, μιλώντας συνεχώς για «εγκλήματα των Ελλήνων εθελοντών», ώστε να «εμπεδώσει» αυτό που θέλετε η κοινή γνώμη. Η τεχνική είναι γνωστή αλλά παρωχημένη. Οι πολίτες όμως, είναι πλέον υποψιασμένοι.

[Συντάκτης:Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου]
[Πηγή:hidir2@otenet.gr]
aegeantimes

7 σχόλια:

  1. Φέρτε κι άλλους μουσουλμάνους στην Ελλάδα. Παυλόπουλε ακούς; Κουναλάκη; Μπίστη; Θέλουμε κι άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικα και θα φερουν κι αλλους φιλε ανωνυμε, με ποιους οι προαναφερθεντες θα κανουν παρτουζες παρα με πραγματικους μυστακιοφορους μουσουλμανους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ Μιχας ειναι γνωστος για τις ανθελληνικες και αμερικανοδουλες διαθεσεις του.Σημειωτεον σπουδασε στο πανεπιστημιο του Ντουμπροβνικ της Κροατιας.

    Κυκλοφορει και το εξαιρετικα ενδιαφερον βιβλιο του Ελληνα εθελοντη στη Βοσνια Κυριακου Καθαριου 'Το ταξιδι του εθελοντη' για να μαθετε τα πραματα απο πρωτο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστηχώς κύριοι του προοδευτισμού και της αλήθειας στα πλαίσια βέβαια που σας δίνουν τα διαπλεκόμενα αφεντικά σας,κανένας ευτηχώς από τους Ελληνες εθελοντές της Σερβίας δεν μπεκροπίνει στα κοσμικά στέκια σας ούτε αναλαμβάνει να κάνει το συνήγορο συμφερόντων προοδευτικών η μή(ανάλογα που φυσάει ο αέρας..)και το κυριότερο όλων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΗΛΟΎΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ ΣΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο κ Μιχας ειναι γνωστος για τις ανθελληνικες και αμερικανοδουλες διαθεσεις του."


    Διόρθωση:Ο ΜΙΧΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ.
    Και τέτοιου ειδους πράκτορες(Μίχας, Ανδριανόπουλος, Δρούγος) διαμορφώνουν(η τουλάχιστον προσπαθούν να διαμορφώσουν)την Ελληνική κοινή γνώμη.Που θα πάει;Δεν θα'ρθει εκείνη η μέρα που όλο αυτο το σκυλολόϊ θα τρυπώσει(αν προλάβει)σαν τις κατσαρίδες στις τρύπες του;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θυμάμαι καλά στο Γιασένοβατς οι uSTAZI κυρίως,εκτέλεσαν περίπου 600 000 Σέρβους εκ των οποίων 20 000 παιδιά. Αν θυμάμαι καλά στο Νόβι Παζάρ ή στο Σεράγιεβο ο ολμος έπεσε από τον μουσουλνικό τομέα,οι Γάλλοι κατέγραψαν την τροχιά του δλσ. το σημείο εκτοξευσης αλλά έκαναν μόκο.Ποιοί την πλήρωσαν;;; Οι συνήθως ύποπτοι Σέρβοι. Και φυσικά όλοι γνωρίζετε ότι οι Σέρβοι ειναι υπό διωγμό.Οι Σερβοβόσνιοι ,σαν ΒοσνίαΕρζεγοβίνη, σύντομα θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ..... του οργανισμού που αναίτια κατέστρεψε την Γιουγκοσλαβία...εντάξει...η Γερμανία έπρεπε να ξεπληρώσει την χάρη των κροατών και σλοβένων να στείλουν κάτι μεραρχίες στο ανατολικό μέτωπο... και διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία,αλλά ... το ΝΑΤΟ τι δουλειά είχε να βομβαρδίσει;;;; Και για το κερασάκι ,δλδ τον οποιοδήποτε μίχα,ποιός τον χέζει;;; εμείς θα πολεμήσουμε όταν χρειαστεί, όπως έγινε πάντοτε. Οι κουραμπιέδες καβαλημένοι στα καλάμια ή όπου τελος πάντων βολευονται.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.