30/7/09

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Στον δρόμο της... «νομιμοποιημένης πορνείας», που στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει βρει την έκφρασή της στις παντός είδους πανίσχυρες εταιρείες «λόμπινγκ», μπαίνει τώρα και ο Νίκολας Μπερνς, πρώην πρέσβης στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ, διατελέσας επίσης επί σειράν ετών εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και ο Μπερνς στο φιλοτουρκικό λόμπι
Του Δ.Π. ΔΗΜΑ
Στον δρόμο της... «νομιμοποιημένης πορνείας», που στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει βρει την έκφρασή της στις παντός είδους πανίσχυρες εταιρείες «λόμπινγκ», μπαίνει τώρα και ο Νίκολας Μπερνς, πρώην πρέσβης στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ, διατελέσας επίσης επί σειράν ετών εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Εν τω μεταξύ, ο κύκλος της φιλοτουρκικής ομάδας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμπληρώνεται με τη Νάνσι Μακ Ελντάουνι, η οποία μετά από σύντομη πρεσβευτική θητεία στη Βουλγαρία αναλαμβάνει τώρα «δεύτερη» στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων (PDAS), κάτω ακριβώς από τον Φιλ Γκόρντον.

Η κ. Μακ Ελντάουνι, που διετέλεσε «δεύτερη» στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα (2004-07) και στο Μπακού (2001-04), έχει δηλώσει «λάτρης» της γείτονος από τα νεανικά της χρόνια και βλέπει πάντα με ιδιαίτερη αγάπη την επιστροφή της εκεί.

Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται η «Ε», ο κ. Μπερνς είναι ένα από τα νεοαποκτηθέντα αστέρια του «οίκου» του πρώην Αμερικανού υπουργού Αμυνας Γουίλιαμ Κοέν, όπου έγινε δεκτός από τον «λομπίστα» Κοέν με διθυράμβους.

«Ο Νικ Μπερνς χαίρει παγκόσμιας υπόληψης για την εξυπνάδα και την ακεραιότητά του και είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους ανθρώπους που έχω συναντήσει και θ' αποτελέσει σημαντική προσθήκη στην εταιρεία μας», είπε ο κ. Κοέν.

Πέραν του κ. Μπερνς, που διετέλεσε και υπ' αριθμόν τρία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (2005-08), στον «οίκο» του κ. Κοέν προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους, μεταξύ άλλων, ο προκάτοχος του Μπερνς στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Μαρκ Γκρόσμαν, ο στρατηγός Τζόσεφ Ράλστον, πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, και ο λόρδος Τζορτζ Ρόμπερτσον, πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ και υπουργός Αμυνας της Αγγλίας.

Ο κ. Γκρόσμαν μετά τη συνταξιοδότησή του είναι ένα από τα πλέον καλοπληρωμένα στελέχη της Τουρκίας, όπου υπηρέτησε ως πρέσβης, ενώ ο λόρδος Ρόμπερτσον ασπάζεται την άποψη πως στη Συμμαχία θα πρέπει να πάψει να ισχύει η αρχή της ομοφωνίας και όπως είπε προ μηνών, κατά τις πληροφορίες της «Ε», σε κλειστή ενημέρωση ιδρύματος στην Ουάσιγκτον, έτσι θα «πάψουν να μας απασχολούν ανόητα ζητήματα, όπως της ονομασίας της "Μακεδονίας" που έχει εγείρει η Ελλάδα...».

dpdimas@hotmail.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. Καθαρά θέμα χρημάτων είναι. Δεν είναι τραγικό ούτε κάν συνωμοτικό. Θα έλεγα και λίγο απαξιωτικό για τα εν λόγω μέλη τα οποία επί χρήμασι καλούνται να προμοτάρουν υποθέσεις. Πρέπει να το κάνει όμως και η Ελλάδα. Ας αποφασίσει και η Ελληνική πλευρά κάποια στιγμή να δαπανήσει τα χρήματα για να επιστρατεύσει αντίστοιχους "ατζέντηδες" και να μην τα σκορπάει σε μίζες και σε έργα αμφιβόλου χρησιμότητας. Είναι πάγια τακτική που κάνουν όλα τα κράτη που θέλουν να προωθήσουν κάποια συφμέροντά τους. Κάτι σαν αγορά "οπλικών συστημάτων" Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι έχει κι αυτή συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πάψει η αρχή της ομοφωνίας για την συμμαχία για «ασήμαντες» χώρες όπως η Ελλάδα και για «ασήμαντα» θέματα όπως το «Μακεδονικό» τότε δεν είναι μακριά η ώρα που θα υπάρξει και διάσπαση στα συνιστούντα μέρη της, της ίδιας της συμμαχίας και ίσως να είναι το καλύτερο μέλλον γι’ αυτήν. Επιτέλεσε τον σκοπό της και τώρα πλέον το μόνο που κάνει είναι η επιβολή της αμερικανικής κυριαρχίας σε χώρες της «συμμαχίας» και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν και τα αντίστοιχα οφέλη που υπήρχαν στον ψυχρό πόλεμο. Όπως οι εξοπλισμοί που παρέχονταν με ευνοϊκούς όρους σε μια κατεστραμμένη απ’ τον πόλεμο και πολύ περισσότερο απ’ τον εμφύλιο πόλεμο Ελλάδα. Αλλά τώρα πλέον πληρώνουμε μέχρι και την τελευταία σφαίρα που ρίχνουμε οπότε ποιο το όφελος απ’ το να παραχωρούμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας για να παίζουν οι τούρκοι με μέσο την συμμαχία παιχνίδια εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας μας; Το θέμα πλέον έχει χάσει κάθε χρησιμότητα και κατάντησε ιστορικό κόλλημα το να είναι κάποιος υπέρ αυτής της συμμαχίας στην Ελλάδα. Αλλά αν αυτά τα αισθήματα δημιουργούνται στην Ελλάδα ας φανταστούμε σε παρόμοιες καταστάσεις ποια θα είναι τα αισθήματα σε ισχυρότερες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία ή η Ιταλία.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι όπως είδα την φωτό και λίγο επιπόλαια τον τίτλο νόμισα ότι έγραφε, επιδημεία λατρείας της ντόρας στην αμερική...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή όλα τα κολητάρια της Ντόρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.