29/7/09

Το Μάιο η άσκηση πολιτικής προστασίας Evros 2010

Μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας ευρωπαϊκής εμβέλειας με την επωνυμία «Evros 2010», θα πραγματοποιηθεί στο νομό Έβρου από 26-31 Μαΐου του 2010.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Νομαρχία Έβρου, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εγκρίθηκε ανάμεσα σε 15 άλλες προτάσεις που υποβλήθηκαν από ισάριθμες χώρες.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης τα πλημμυρικά συμβάντα στο νομό από τις υπερχειλίσεις του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του Άρδα και Ερυθροποτάμου και των μεγάλων όγκων νερού που θα έχουν αφεθεί από φράγματα του Ιβαήλογκραντ και του Σβίλεγκραντ, θα είναι ιδιαίτερα έντονα, και θα ζητηθεί η συνδρομή του κοινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Συμμετέχουν επίσης η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Αγγλία, παρατηρητές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, ενώ "υπολογίζουμε ότι συνολικά στην άσκηση θα πάρουν μέρος 450 άτομα" ανέφερε ο νομάρχης Έβρου, Ν.Ζαμπουνίδης.

1 σχόλιο:

  1. Εἶναι δυνατόν νά μή συμμετέχει ὁ ἐχθρός. Οἱ ΗΠΑ ἔχουν βάλει παντοῦ τήν Τουρκία.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.