30/7/09

Αγρίεψαν ξαφνικά τα πτώματα της πολιτικής

Σκληρή γλώσσα λένε ότι χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας για τις υπερπτήσεις της Τουρκικής Αεροπορίας, με απεικονίσεις βομβαρδισμών κατά κατοικημένων νησιών μας. Αγρίεψαν ξαφνικά τα πτώματα της πολιτικής, αυτοί που ενσυνείδητα παρέδωσαν τη χώρα στην τουρκική βουλιμία και αρπακτικότητα.Όλοι αυτοί που απογύμνωσαν την Παιδεία μας από οτιδήποτε πατριωτικό και ελληνικό, όλοι αυτοί που έσπειραν το πνεύμα της ήττας και της παρακμής στον λαό, οι υπεύθυνοι της πλήρους εξουδετέρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ..!

Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Αντγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Αρχηγού ΓΕΕΦ

Kαι τώρα τι γίνεται; Ποιος θα σταματήσει τους Τούρκους; Η σκληρή τους γλώσσα; Τώρα πια είναι αργά, το μέλλον είναι δήλο και τραγικό. Μπαίνουμε στον αστερισμό Ψαρούδας-Μπενάκη, που κάτι ήξερε όταν μιλούσε για συρρίκνωση της χώρας.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρέσβης μας στην Άγκυρα, φοβερίζοντας τον Χαϊντάρ Μπεργκ. Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και η υπουργός Εξωτερικών, που δήλωσε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί την Τουρκία όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις της στο Αιγαίο. Είπε μάλιστα ότι με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζουμε με επιτυχία την προκλητικότητα. Τα 'χασαν οι Τούρκοι και φοβισμένοι κρύβονται. Πού την κρύβανε τόση σκληρότητα οι Έλληνες; παραμιλούν.

Η συνέχεια των ελλήνων σκληρών είναι ατέλειωτη. Σκληρός μέχρι τα μπούνια και ο Γ. Παπανδρέου. Αυτός που έφερνε τις γυροβολιές στον Γιλμάζ για να φανεί αρεστός, ο υποστηρικτής του αυτοπροσδιορισμού των μουσουλμάνων της Θράκης ως Τούρκων, ο προστάτης της Καραχασάν, τώρα ξαφνικά θύμωσε και έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Εκείνη όμως που δεν σήκωσε ούτε μύγα στο σπαθί της είναι η Βάσω. Είναι, λέει, υπεύθυνη του τομέα άμυνας. Είναι μια υπεύθυνη επιλογή, αφού την άμυνα την παίζει στα δάκτυλα, κι ας πλούτισαν ορισμένοι σύντροφοι, όπως είπε. «Θα πρέπει να αφυπνισθούν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα ελληνοτουρκικά», δήλωσε με στόμφο. Όπως συνεργαστήκανε και στα Ύμια. Ξέρετε τι θα πει υπευθυνότητα και σοβαρότητα; Αυτό που είχε πει η άλλη επιφανής συντρόφισσα Άννα: «Να βάλουμε τους Τούρκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μη μας φάνε κανένα νησί». Το απίστευτο είναι ότι μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σκληρές δηλώσεις για έμπρακτη προσπάθεια της Τουρκίας να επεκτείνει τις γκρίζες ζώνες.

Είδες τι μεγάλη δύναμη έχεις, έλληνα ψηφοφόρε; Ακόμα και οι μέχρι χθες αντιπατριώτες, μετά τη σφαλιάρα των ευρωεκλογών, γίνονται και αυτοί πολέμιοι του τουρκικού επεκτατισμού. Ποιοι; Αυτοί που ανέδειξαν τη Ρεπούση και τους άλλους νεωτερικούς και όλα τα ανιστόρητα ανοσιουργήματα που αυτοί έφτιαξαν. Ας έκανες το θαύμα σου και στις επικείμενες εθνικές εκλογές και για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Έτσι, για ν' αγιάσει το χέρι σου που θα ρίξει την ψήφο αφήνοντας έξω όλους τους γόνους των οικογενειών που σε ταλαιπωρούν τόσα χρόνια. Σκέψου τα μούτρα τους όταν μείνουν απ' έξω από τη Βουλή, αλλά και πόσο θα ωφεληθεί η πατρίδα μας, την οποία θεωρούν τσιφλίκι τους.

Σκληρή γλώσσα λοιπόν από τους μέχρι χθες οπαδούς της θεωρίας «εξημέρωσης του θηρίου». Απ' όλα τα κόμματα ομολογείται πλέον η πλήρης αποτυχία της ραγιαδίστικης αυτής πολιτικής. Όλοι λένε τώρα ότι η πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη θα κριθεί από τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο.

Πολύ αργά για κροκοδείλια δάκρυα. Το χαρτί της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας παίχθηκε από κοντόφθαλμους πολιτικούς, ανίκανους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα έπαιξε κι έχασε. Είναι αργά πλέον ν' αλλάξει άποψη. Όταν τότε, κύριοι της εξουσίας, κραυγάζαμε για τη λαθεμένη πολιτική σας, μας λέγατε εθνικιστές και φανατικούς. Δεν διστάσατε να μας κατηγορήσετε ότι είμαστε πολεμοκάπηλοι. Θυμάστε το κοινό σας ερώτημα σε όλες τις συζητήσεις για μια αξιοπρεπή πολιτική έναντι της Τουρκίας; Αν όχι, να σας το θυμίσω γιατί αμέτρητες φορές δεχθήκαμε την ίδια ερώτηση που σκορπούσε φόβο στον κόσμο. «Τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο με την Τουρκία;».

Τώρα όμως που σφίξανε τα πράγματα και η Τουρκική Αεροπορία όχι απλώς παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο αλλά προβαίνει σε εικονικούς βομβαρδισμούς κατοικημένων νησιών, τι έχετε να πείτε; Ποιος μας έφερε κοντά στον πόλεμο; Ποιος μας οδηγεί σε υποταγή στους Τούρκους; Ποιανού η πολιτική αποδείχθηκε αποτυχημένη; Τώρα καταλάβατε γιατί όταν δίνεις στον Τούρκο λίγα, ζητάει περισσότερα, κι όταν του δώσεις τα περισσότερα, θα σου τα πάρει όλα;

Δυστυχώς μας φέρατε στο μεταίχμιο που οι Τούρκοι τα θέλουν όλα. Και γι' αυτό είσαστε εσείς οι μοναδικοί υπεύθυνοι έναντι του έθνους. Βρισκόμαστε εκεί που ήταν η Κύπρος στους βομβαρδισμούς του 1964-67 λίγο πριν από την εισβολή. Αν η οικονομική διαφθορά που σπείρατε τριάντα χρόνια τώρα εσείς που μας διοικείτε ήτανε τεράστια, η ηθική διαφθορά κυρίως στο εθνικό αίσθημα του λαού ήταν καταστροφική και τραγική. Με τα αντεθνικά σχολικά βιβλία και τους δασκάλους της παγκοσμιοποίησης, αποκόψατε εντελώς την ελληνική νεολαία από τα ελληνικά ιδανικά. Με νεολαία χωρίς αγάπη προς την πατρίδα, ποιο μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της χώρας; Οι υπουργοί Παιδείας που ευθύνονται για τη σύνταξη αυτών των κατάπτυστων ανθελληνικών βιβλίων είναι έτοιμοι να επανέλθουν στην εξουσία για νέα αντεθνικά κατορθώματα. Η κυρία υπουργός που πατρονάρισε προκλητικά το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού αμείφθηκε γενναιόδωρα με την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός της. Τι κι' αν ο ελληνικός λαός τής απαγόρευσε την είσοδο στη Βουλή καταψηφίζοντάς την. Οι αντιπατριωτικές δυνάμεις σ' αυτήν τη χώρα είναι πραγματικοί νονοί της εξουσίας. Την εξάγνισαν, την επανέφεραν στην πολιτική σκηνή και την προωθούν καταλλήλως. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος διοικεί και τι συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα.

Επίσης, μέσα σε τριάντα χρόνια καταφέρατε να εξουδετερώσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ξεκινώντας από τα κονδύλια των εξοπλισμών και τηρώντας την πολιτική του άκρατου ρουσφετιού και της κομματικοποίησης, καταφέρατε να μην αφήσετε τίποτε όρθιο. Κάνατε στρατολογικό νόμο που ευνοούσε φυγόστρατους και ανυπότακτους. Ακόμη και τη θητεία την υπαγάγατε στα πολιτικά τερτίπια υφαρπαγής της ψήφου των αφελών. Εννεάμηνος θητεία, από έναν στρατό χωρίς στρατιώτες. Από ηγεσίες που πιστεύουν ότι πόλεμος δεν γίνεται αφού υπάρχει και η υποχώρηση. Βαρεθήκαμε ν' ακούμε τους εκάστοτε υπουργούς Άμυνας να μιλάνε περί καθολικής υπηρέτησης στην παραμεθόριο. Ποτέ δεν έγινε και ποτέ δεν θα γίνει.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας. Οι Τούρκοι που έχουν αποθρασυνθεί από τη δική σας υποχωρητικότητα, μας ετοιμάζουν οδυνηρές εκπλήξεις. Τώρα πια έχουν πεισθεί ότι είμαστε ανίκανοι να προβάλουμε αντίσταση. Έχουν πια δοκιμάσει τα πάντα στην πράξη, χωρίς αντίδραση. Η ελληνική κυριαρχία έχει γίνει κυριολεκτικά διάτρητη. Εσείς μιλάτε για γκρίζες ζώνες και οι Τούρκοι σάς απαντούν με επέκταση της κυριαρχίας τους στους Φούρνους, στο Αγαθονήσι και στη Φαρμάκω. Εξαιτίας της ανικανότητας προστασίας του εθνικού μας χώρου, έχουμε καταστεί αναξιόπιστοι σε εχθρούς και φίλους. Κανείς δεν μας υπολογίζει και κανείς δεν μας σέβεται. Ακόμη και ανώτατος αμερικανικός παράγοντας προχθές μας προειδοποίησε με ανησυχία. «Κάντε κάτι να αντιδράσετε στους δόλιους σχεδιασμούς του Ομπάμα κατά της χώρας σας», μας είπε. Πολύ γρήγορα θα δείτε τον Νταβούτογλου να μας κουνά απειλητικά το δάκτυλο, σαν τον Γκιουνές στη Γενεύη, με πλήθος παράλογων εδαφικών και θαλάσσιων απαιτήσεων, για να μην κάνει ό,τι έκανε και ο Ετσεβίτ στην Κύπρο.

Έχουν πολλά κοινά αυτοί οι δύο. Σε πολύ λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα απειλήσουν με πόλεμο και δυστυχώς όχι απλώς θα μας βρουν ανέτοιμους, αλλά σε πλήρη οργανωτική - αμυντική παραλυσία. Τον πόλεμο στην Κύπρο έχει σαν πρότυπό του ο Νταβούτογλου και ευθέως ομιλεί περί επανάληψής του. Απλώς περιμένει να βεβαιωθεί ότι δεν θα ρίξουμε ούτε τουφεκιά, όπως τότε στην Αμμόχωστο. Εσείς απλώς συνεχίστε την μπουρδολογία της σκληρής γλώσσας.

26/07/2009


15 σχόλια:

  1. Ὁ τελευταῖος πατριώτης πολιτικός πέθανε τό 41. Ἡ ἐξουσία τῶν ραγιάδων πολιτικῶν πρέπει νά σταματήσει ἄμεσα διότι σέ λίγο καιρό δέν θά ἔχουμε χώρα νά μείνουμε.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἂς ἀπελάσουν τὸν τοῦρκο πρόξενο ἀπὸ τὴν Θράκη καὶ τὰ λέμε περὶ σκληρῆς διπλωματικῆς γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω πληρως με οτι λεει,

    κριμα που ειναι εν αποστρατια και μονο επιτιμος,

    θα ηθελα ομως να αναφερθει , στα 'παιδια του πειραια' που ειναι μονο για τα κλαμπατσιμπανα των παρελασεων ,

    μεριδιο ευθυνης εχουν και αυτοι ,
    με τις επιτελικες θεσεις , με το ρολο συμβουλων στος εθνικης αμυνης και ενα αλλους πολλους ρολους που ξερουν καλυτερα απο εμενα ,

    και αν πουν δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα να μην αναλαμβανουν ή να παραιτουνται, μη γινονται συνενοχοι

    επισης θα ηθλα να τονισω οτι οι επαγγελματιες της πολιτικης που μας εφεραν σε αυτο το σημειο ,
    τωρα θελουν να χειραγωγησουν τον κοσμο παιζοντας το ρολο του πατριωτη και φουσκωνοντας μας με λογια του αερα ,
    ειναι τοσο αγκιστρωμενοι με τον ρολο της εξουσια που παιζουν οποιοδηποτε ρολο,
    τωρα ομως παιζουν εκ του ασφαλους ,
    γιατι ξερουν οτι οι θεσεις μας δεν μπορουν να στηριχτουν μονο στη γεναιοτητα και την προσφορα των Ελληνων

    ομως ο κοσμος δε πρεπει να βασιζεται σε τι ακουει απο αυτους αλλα στο τι βλεπει να κανουν


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω και εγω με τον επιτημο,μα οπως ειπε και ο ανωνυμος φιλος ειναι αλλος ενας αποστρατος που λεει πλεον καποιες αληθειες.Μεσα στο στρατευμα τι επικρατει?Στους εν ενεργεια?Εχουν ενημερωσει με σαφηνεια τα ρεμαλια που μας κυβερνουν για την κρισιμοτητα της καταστασης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ιόλαε
    δεν πέθανε ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.

    Η Γερμανία από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία τον Ιανουάριο του 1933, προσπάθησαν να αποφύγουν αναταραχή στα Βαλκάνια με την διατήρηση του status-quo, ενώ ταυτόχρονα επεδίωκαν να αυξήσουν την επιρροή τους στις Βαλκανικές πρωτεύουσες. Για την Ελλάδα εδέχοντο ότι αυτή ανήκε στην Αγγλική σφαίρα επιρροής, γεγονός το οποίο δεν τους δημιουργούσε προβλήματα, εφόσον στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε παρουσία Αγγλικών στρατευμάτων, τα οποία θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ρουμανικών Πετρελαιοπηγών. Εξάλλου το πρωτόκολλο εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας εξασφάλιζε την απρόσκοπτο ροή του Ελληνικού χρωμίου και αλουμινίου, καθώς κι άλλων πρώτων υλών απαραιτήτων για την διατήρηση της πολεμικής ισχύος της Βερμαχτ. Ο Ιωάννης Μεταξάς παρά τις Βρετανικές πιέσεις, δεν επέτρεψε στις ελάχιστες μοίρες των Βρετανικών αεροπορικών δυνάμεων να επιχειρούν στο πολεμικό μέτωπο της Αλβνίας από τα αεροδρόμια της Μακεδονίας, παρά μόνο από αυτά του Τατοΐου και του Χασανίου (Ελληνικού). Επίσης δεν εδέχθη ολίγον προ του θανάτου του την περιορισμένη στρατιωτική βοήθεια που του πρόσφερε ο Άγγλος στρατηγός Ουέιβελ κατά την επισκεψή του στην Αθήνα από τις 13-15 Ιανουαρίου 1941, καθόσον αυτή όχι μόνο δεν θα βοηθούσε αλλά θα προκαλούσε την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Την ίδια εποχή η Βρετανία αδυνατούσε να φέρει εις πέρας τον πόλεμο με την Γερμανία λόγω οικονομικών δυσκολιών. Έπεισε όμως τον πρόεδρο Ρούσβελτ των Η.Π.Α. να φέρει προς ψήφιση στην Γερουσία το σχέδιο νόμου¨Lend-Lease¨ που προέβλεπε ουσιαστική ενίσχυση της πολεμικής μηχανής της Βρετανίας. Η παρουσία των Βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και η βεβαία ήττα τους, θα επηρέαζαν θετικά την Αμερικανική κοινή γνώμη για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Mετά τον θάνατο του Μεταξά (στις 31 Ιανουαρίου του 1941), η Ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κορυζή, έδωσε την συγκατάθεση της για την έλευση των Βρετανικών δυνάμεων στην χώρα μας τον Φεβρουάριο του 1941. Την ίδια στιγμή ο Ρούσβελτ ανεγνώρισε την σημασία της παρουσίας των Βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και τηλεγράφησε στον Τσώρτσιλ: « εκτελέσατε ικανοποιητική εργασία στην Ελλάδα».


    Ο Ι. Μεταξάς απεβίωσε από μία μάλλον ασήμαντη φλεγμονή του φάρυγγα η οποία κατέληξε σε «απόστημα παρααμυγδαλικόν που παρουσίασε εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς». Την ίδια ημέρα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Βραδινή η εξής είδηση: «Ο Άγγλος υποστράτηγος Ντ Άλμπιάκ ελθών αεροπορικώς εκ Κρήτης , συνοδεύετο από τον Άγγλο αρχίατρο του Ναυτικού, όστις και έκανε ιδιοχείρως ένεση εις τον ασθενή»….

    Κατά την διάρκεια της κατοχής, ο διοικητής Ασφαλείας Αθηνών αστυνόμος Παξινός μετέβη στο Καΐρο. Σε μία δεξίωση, ο Παξινός αποκάλυψε σε ¨Αγγλο διπλωμάτη ότι «εγνώριζε τα πάντα για τον θάνατο του Μεταξά» και ότι έγγραφε ένα βιβλίο για το θέμα αυτό. Ο Άγγλος τον χαιρέτησε και απομακρύνθηκε αμέσως. Ο Παξινός έφυγε αργά από την δεξίωση και την επόμενη μέρα βρέθηκε μαχαιρωμένος στα σοκάκια του Καΐρου. Η Αστυνομία ανακοίνωσε χωρίς καμία έρευνα ότι ληστεύθηκε και μετά δολοφονήθηκε.

    1. Αννίβας Βελίδης, «Κατοχή Γερμανική Πολιτική, Διοίκηση στην Κατεχόμενη Ελλάδα». Αθήνα 2008, Εκδ. Ενάλιος
    2. C. Buckley, «Greece and Crete», 1941, σελ. 139.
    3. Γ. Νικολούδης, «Κατάσκοποι και Σαμποτέρ στην κατεχόμενη Ελλάδα (1941-1944» Αθήνα 2004, Εκδ. Περισκόπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀγαπητέ Κίμων, τό ἀποτέλεσμα μετράει. Τήν ἐκδοχή αὐτήν τή γνωρίζω, ἀργότερα νά εἶναι ἡ πραγματική αἰτία θανάτου τοῦ Μεταξᾶ ὅταν ἀνοίξουν κάποια ντουλάπια ξένων πρεσβειῶν. Τό τώρα μᾶς καίει.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εξ ιδίων τι πραγματικά συνέβη στον Ι. Μεταξά (ίσως ο μακαρίτης Παξινός, που θα έγραφε σχετικό βιβλίο και γι' αυτό δολοφονήθηκε, να εγνώριζε!), θα προσθέσω και εγώ μια μαρτυρία.

    Ο Άγγλος ιστορικός David Irving, στο δίτομο σύγγραμμά του, "Ο Πόλεμος του Χίτλερ", έχει μια υποσημείωση πολύ σημαντική για εμάς τους Έλληνες!

    Γράφει ότι, Γερμανοί αξιωματικοί της Αντικατασκοπείας, της "Abwehr", εξέθαψαν τον νεκρό του Μεταξά στον οποίο διενήργησαν νεκροψία. Κατά την εκταφή του, διεπίστωσαν ότι το πτώμα του είχε το ίδιο μαύρο χρώμα που είχε ο νεκρός του Tizza, Προέδρου της Τσχοσλοβακίας, ο οποίος ήταν γνωστό πως είχε δολοφονηθεί με δηλητήριο!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Παρακαλώ, με τίποτα, να μην θεωρηθεί ότι ο υπογράφων τυγχάνει Γερμανόφιλος. Είμαι αποκλειστικά και φανατικά .... Ελληνόφιλος! Αγαπώ την Ελληνική οικογένειά μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙΜΩΝΑ Σε ευχαριστώ και Σε συγχαίρω!

    Ε. ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Στρατηγός κ. ΔΗΜΟΥ {Με κεφαλαία} γνωρίζει πολύ καλά τα Ελληνοτουρκικά.
    Το ΥΠΕΞ ζήτησε ποτέ την γνώμη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kimon,

    αξιοσημειωτο ειναι και το γεγονος οτι ο Κορυζης 'αυτοκτονηθηκε' με δυο (ΔΥΟ ?) σφαιρες στην καρδια.

    θυμιζω και ο σικορσκι της πολωνιας πριν αρχισει να δημιουργει προβλημτα ειχε ενα ατυχημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ιόλαε

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου για το «τώρα». Ίσως η ιστορική αλήθεια να μας βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη ιστορική στιγμή που βρισκόμαστε σαν χώρα, Έθνος και λαός, να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει και να αντιδράσουμε συλλογικά εγκαίρως πριν πούμε το «finis Graecia».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ευμένη Καρδιανέ

    Και εγώ σε ευχαριστώ και σε συγχαίρω! Τα ιστολόγια μας αποκάλυψαν ότι ο καθείς από εμάς δεν είναι μόνος και ότι υπάρχει ελπίδα... Ούτε εγώ είμαι Γερμανόφιλος, η Αγγλόφιλος η Ρωσσόφιλος/Αμερικανόφιλος. Όλοι είμαστε ΜΟΝΟ Ελληνόφιλοι, αν και αυτό στην χώρα μας αποτελεί έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 10:32

    Από όσο γνωρίζω υπάρχουν δύο μαρτυρίες, (πλην αυτής της οικογενείας), για την αυτοκτονία του Κορυζή. Η πρώτη είναι του Πρίγκιπα Πέτρου που αναφέρει έναν πυροβολισμό, και η δεύτερη του Ναυάρχου Σακελάριου που κάνει λόγο για «πλειόνων του ενός πυροβολισμών [1]. Περί δύο πυροβολισμών κάνει λόγο και ο Γεώργιος Σεφέρης [2,3].

    [1] Α.Σακελαρίου, Η θέσις της Ελλάδος εις τον Δεύτερον Παγκόσμιον Πόλεμον, Νέ Υόρκη 1944,σελ.215.
    [2] Γ. Σεφέρης, Μέρες δ΄, Ικαρος, Αθήναι 1993, σ.60.
    [3] Εκτενής ανάλυση επι του θέματος στην «Ιστορία της Κατοχής», Δημοσθένη Κούκουνα, Τόμος 1ος, Εκδόσεις Μέτρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητηρια παιδια για τα αποκαλυπτικα κειμενα που αναρτησατε.Συνεχιστε,διοτι δεν μπορουμε ολοι να τα ξερουμε ολα.Οσο για την απορια σου Γιωργο Γ. μαλλον αφελης θα ρωτουσε.Ποιος ειδικος χρησιμοποιηθηκε ποτε στην χωρα μας σε καταλληλο ποστο?.Μην αρχισουμε και αραδιαζουμε ονοματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Παρακαλώ, με τίποτα, να μην θεωρηθεί ότι ο υπογράφων τυγχάνει Γερμανόφιλος. Είμαι αποκλειστικά και φανατικά .... Ελληνόφιλος! Αγαπώ την Ελληνική οικογένειά μου !"

    Φίλε Ευμένη Καρδιανέ με πρόλαβε ο φίλος Kimon...
    Εαν εκείνα τα χρόνια μπορούσε να αποφευχθεί ο πόλεμος θα ήμουνα και Γερμανόφιλος και οτιδήποτε. Αλλωστε η "φίλη" Τουρκία ήταν φουλ Γερμανόφιλη τότε. Επαθε τίποτα ;
    ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ "ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΙΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΜΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. "ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΙΤΟ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ", ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΩΡΕ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ.
    Ή ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ;
    "Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΤΩ ΟΙ εΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΚΑΤΩ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.