11/11/15

Η σφαγή της Χίου υπό αναθεώρηση: Δεν εσφάγησαν, αλλά αυτοκτόνησαν!!!

Μερικά από τα οστά των σφαγιασθέντων στη Χίου, όπως φυλάσσονται στη Μεγάλη Μονή
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Η σημερινή εθνική επέτειος, της Επαναστάσεως του ‘21, μας  καλεί να αντισταθούμε στην μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και απάλειψης της ιστορικής αλήθειας που υπαγορεύουν και επιβάλουν  γνωστά κέντρα, με καθηγητές και λέκτορες και με συμμάχους παράγοντες στα υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Οι εν λόγω ιστορικοί αναθεωρητές, ισχυρίσθηκαν προσφάτως, ότι ο πίνακας του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Ευγενίου Ντελακρουά « η σφαγή της Χίου»  αποτελεί υπερβολική απεικόνιση εκ μέρους του καλλιτέχνη και ξεπερνάει την πραγματικότητα. Μπορεί και να αυτοκτόνησαν και έτσι, ο πίνακας αφαιρέθηκε προ διετίας από το Βυζαντινό μουσείο Χίου, κατ’ απαίτηση των Tούρκων!
Σύμφωνα με τον χιώτικο Τύπο, υπάρχει μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως… ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς!.. Η Τουρκία, επεδίωξε και αφαιρέθηκαν οι ταμπέλες με την επιγραφή: « Έργα Οθωμανών», από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής στη Νέα Μονή και του Αγίου Μηνά.
Οι Τούρκοι απαιτούν και οι ημέτεροι με δουλικότητα υπακούουν! Ποτέ δεν αφαίρεσαν όμως οι Τούρκοι τον αναρτημένο πίνακα στο μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου  παριστά τούρκο πολεμιστή να πατά πάνω στο νεκρό κορμί ΄Ελληνα φουστανελοφόρου με το λάβαρό μας, σκόρπια κορμιά Ελλήνων και ο … ήρωας αυτός με το χέρι στο μέτωπο, κοιτά  μακριά,  ψάχνει να δει τους Έλληνες που τόβαλαν στα πόδια…
  Ο πίνακας του Ντελακρουά,  που τους ενόχλησε, δεν περιλαμβάνει τη διαταγή   του Σουλτάνου το 1822,   να σφάξουν βρέφη έως 3 ετών , αγόρια και άνδρες άνω των 12 ετών, γυναίκες άνω των 40, να αιχμαλωτίσουν κορίτσια και γυναίκες από 3 έως 40 ετών και αγόρια από 3 έως 12 ετών. Γλίτωναν μόνο όσοι ασπάζονταν το μωαμεθανισμό. Από τις 117.000 χριστιανούς του νησιού, κατέσφαξαν  50.000,  αιχμαλώτισαν 52.000, διέφυγαν και σώθηκαν  21.000, επέζησαν μόνο 1800… Δεν περιλαμβάνει τα γυναικόπαιδα που πουλήθηκαν σκλάβοι ή βιάστηκαν ούτε τη Χίο που μετετράπη σε στάχτη, ούτε ακούγονται οι γοερές κραυγές των θυμάτων. Γι αυτούς τους φωστήρες που σβήνουν με το σφουγγάρι, δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία  γιατί δυσαρεστούνται οι Τούρκοι… Δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων  γιατί θα μας πουν οι προοδευτικοί τενεκέδες καθυστερημένους και γραφικούς. Έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους. Τον εξαγνισμό των ενόχων!
Απάντηση στους θλιβερούς αναθεωρητές της ιστορίας για τη σφαγή δίνουν οι «Τάϊμς» του Λονδίνου, ( αρ. φύλ. 11661 σελ. 2, της 11-9-1822). Ιδού τι έγραψε:
« Πολλές λεπτομέρειες από τις  τρομερές  βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι στη Χίο έχουν ήδη  γίνει γνωστές.  Ακόμα και Γερμανικές εφημερίδες περιέγραψαν τις βαρβαρότητες. Από τις 120.000 Έλληνες απέμειναν περί τους 900 από τους οποίους πολλοί πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλούνται από τα άταφα πτώματα. Το πιο ωραίο και ανεπτυγμένο νησί του Αρχιπελάγους ερημώθηκε. Οι πιο πολιτισμένοι, δυναμικοί και έγκριτοι κάτοικοι του νησιού, το άνθος της Ελλάδος, έχουν οι περισσότεροι εξοντωθεί, εκπατρισθεί ή πουληθεί ως σκλάβοι από τους απίστευτους σφαγείς τους. Εν τούτοις, τέτοιες πράξεις έχουν αμβλυνθεί από Άγγλους και σχεδόν δικαιολογήθηκαν στον Αγγλικό Κοινοβούλιο, αποδιδόμενες σε ελληνικές προκλήσεις. Πότε οι Έλληνες προμελετημένα σφαγίασαν αδιακρίτως ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό μιας επαρχίας; Πότε οι Έλληνες απήγαγαν δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστες γυναίκες και αθώα παιδιά για να ικανοποιήσουν ακόλαστες ορέξεις και πάθη; Θα εξισωθεί η πλήρης καταστροφή της Χίου, που μετετράπη σε στάχτες και ο ενταφιασμός 50.000 ανδρών στα συντρίμμια των φιλήσυχων σπιτιών τους, προς την καταστροφή μιας φρουράς μετά από προδοτική συμπεριφορά της;»

«Το Ελληνόπουλο» του Βίκτωρος Ουγκώ 
Ο Βίκτωρ Ουγκώ  καταθέτει την ψυχική του οδύνη για το ολοκαύτωμα της Χίου με το ποίημα « Ελληνόπουλο» (μετάφραση Κωστή Παλαμά):  «Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα./Η Χίο, τ’ όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,/με τα κρασιά, με τα δεντρά τ’ αρχοντονήσι, που βουνά/ και σπίτια και λαγκάδια/ και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια/καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά./Ερμιά παντού. Μα κοίταξε κι απάνου εκεί στο βράχο,/στου κάστρου τα χαλάσματα κάποιο παιδί μονάχο/κάθεται, σκύβει θλιβερά το κεφαλάκι, στήριγμα και σκέπη του απομένει/μόνο μιαν άσπρη αγράμπελη σαν αυτό ξεχασμένη/ μεσ’ την αφάνταστη φθορά…»
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Real News

32 σχόλια:

  1. Τυχεροί όσοι Έλληνες έχουν πεθάνει και δεν ζουν για να βλέπουν τέτοια θλιβερή παρακμή και τέτοια φρικώδη διαστροφή των Ιερών και Οσίων της Πατρίδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην τους κανω τη χαρη να πεθανω.
      Είμαστε εδω για να διορθωνουμε τα στραβα.
      Εγω πάντως όποιον ακούσω μπροστα μου να λέει τετοιες παπαριες (δεν εγινε γενοκτονια ή ποδοπατηθηκαν μεταξυ τους στη Σμύρνη) θα τον λιωσω στο ξύλο κι ας τον λενε Φίλη, Ρεπουση ή όποιος άλλος μαλάκας μας τα λέει.

      Διαγραφή
    2. ΑΕΚ, θα τους λυωσεις στο ξυλο, πραγμα που το αξιζουν, αλλα το προβλημα δεν το ελυσες και ουτε τα στραβα τα διορθωσες, γιατι δεν ειναι μονον ό Φιλης η η Ρεπουση. Η μολυνση εχει προχωρησει και η διαβρωση εχει φτασει σε τετοιο σημειο, ωστε να πολλοι απο αυτους εχουν καταλαβει σημερα τα κυβερνητικα εδρανα. Πιστευεις οτι το ξυλο θα λυσει το προβλημα;.

      Διαγραφή
    3. Η σημερινή εθνική επέτειος, της Επαναστάσεως του ‘21,.. //Λογια του κειμενου... Λαθος. Γιορταζουμε. Την απελευθέρωση απο τους τουρκους, απο τον ελληνικο στολο, όχι την επανάσταση του '21

      Διαγραφή
  2. Ωραία ,
    ποιους είχε μέχρι τώρα υπουργούς παιδείας η ΝΔ ;
    Ποιές θέσεις υποστήριξαν ;
    Ποιους σκοπεύει να βάλει τώρα που ετοιμάζεται να κυβερνήσει;
    έχει δεσμευτεί σε κάτι ;

    Το Βρετανικό κοινοβούλιο μας φταίει ή οι αγγλοανατραφεις μπουληδες που μας κυβερνουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία τα λέει όλα.
    Κατά παράδοξο τρόπο δεν υπάρχει στο Defencenet που την ανήρτησε- για λίγες ώρες πριν την εξαφανίσει.
    Πρόλαβε όμως να αναδημοσιευτεί εδώ:

    http://newschios2.blogspot.com/2012/03/1343_26.html

    Αν ήταν προϊόν photoshop οι αρχές θα την διέψευδαν, ενώ προτίμησαν να την θάψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία δεν είναι πλαστη. Αν ποτε πας στη Χίο πήγαινε στη Νεα Μονη και ζήτησε από τον παπά να σε πάει να τα δεις. Υπάρχουν κρανία μικρων παιδιων που φαίνεται να έχουν τρυπηθει από λογχες και πολλα άλλα θαυμαστα των βρομοτουρκων.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ.ΤΑΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να είναι χαλκευμένη και να αποσύρθηκε προς αποφυγή των συνεπειών.

    Γνωρίζει κανείς τι έχει συμβεί να μας ενημερώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει λύση και είναι απλή και αυτονόητη. Όπως υπέδειξε ο κ. Β. Φίλιας σε προηγούμενη ανάρτηση, αρκεί να γίνονται οι κρίσεις τών πανεπιστημιακών με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι με ταμπέλες τού στυλ "αναθεωρητικός", "εκσυγχρονιστικός" και λοιπές παπαριές που έχουν επιβάλει στο ακαδημαϊκό μας σύστημα διάφοροι εγκάθετοι παπαγάλοι υπερατλαντικών (και όχι μόνο) "Ινστιτούτων". Τότε θα δείτε για πότε θα ψάχνουν για δουλειά στη λαϊκή όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι ντενεκέδες (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) που έχουν φτιάξει τις σφηκοφωλιές τους μέσα στα Α.Ε.Ι.

    Θέλει όμως ισχυρή πολιτική βούληση. Το γιατί το αναλύει (όχι πλήρως) ο συγγραφέας τού άρθρου: "...γνωστά κέντρα, με καθηγητές και λέκτορες και με συμμάχους παράγοντες στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού.". Κύριε Κοντογιαννίδη, δεν σταματάει εκεί το κακό. Ξεκινάει από πολύ ψηλότερα. Αυτά όλα τα κέντρα που αναφέρεις, βασίζονται (και στηρίζονται) πάνω στα διαβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ("Μ.Ο.Ε.") που έχουν επιβάλει οι Αμερικάνοι και έχουν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις μας με τούς Τούρκους. Από εκεί απορρέουν όλα αυτά.

    Προφανώς οι εντολές τών Αμερικάνων πάνω σ' αυτό το ζήτημα είναι πολύ ισχυρές. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι ο Καραμανλής, παρότι σε μεγάλα τοπικά γεωστρατηγικά θέματα (π.χ. ενεργειακά - Ρωσσία) αγνόησε τις υποδείξεις τής Ουάσιγκτον, εντούτοις, σ' αυτό το (φαινομενικά) χαμηλότερης σημασίας ζήτημα "συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις" και στήριξε μέχρι τέλους τη Γιαννάκου (η οποία είχε φάει τα λυσσακά της να περάσει το βιβλίο τής Ρεπούση). Κι ενώ επί ένα περίπου χρόνο (σχολική χρονιά 2006 - 2007) έβραζε όλη η κοινωνία, παρόλα αυτά ο Καραμανλής επέμεινε μέχρι τέλους, πράγμα που τελικά τού στοίχισε την είσοδο τού Καρατζαφέρη στη Βουλή και τη συνακόλουθη ισχνή αυτοδυναμία του που οδήγησε στην πτώση του μια ώρα αρχίτερα.

    Άρα, αυτή η απλή και αυτονόητη λύση που υπέδειξε ο κ. Β. Φίλιας, μόνο απλή δεν είναι στην πράξη. Χρειάζεται κάποιος που να διαθέτει ισχυρή βούληση και να επιστρέψει αυτά τα ετεροβαρή "Μ.Ο.Ε." πίσω στους Αμερικάνους σαν απαράδεκτα. Εάν κάποιος το έκανε αυτό, θα είχε από πίσω του ΟΛΟ τον ελληνικό λαό. Υπάρχει όμως κάποιος που να διαθέτει τούς αδένες για κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Οι εν λόγω ιστορικοί αναθεωρητές<

    Ο εχθρός είναι εντός των τειχών εδώ και 40 χρόνια. Είναι αναμενόμενο ότι η πόλη θα πέσει.

    @ dim

    Π.χ. την Γιαννάκου, η οποία κάλυπτε την Ρεπούση υπό τα όμματα ενός τεμπέλη και αδιάφορου πρωθυπουργού. Ο τελευταίος εδέησε, μετά από έναν χρόνο αγώνων (2006-2007), που ξεκίνησαν από το ηλεκτρονικό περιοδικό "Αντίβαρο", να ομολογήσει ότι υπάρχει όντως πρόβλημα με το βιβλίο της Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, αλλά δεν το είχε ... αντιληφθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβλημα δεν υπάρχει μονο με το βιβλίο της Στ Δημοτικου.
      Για παράδειγμα σε βιβλίο του παιδιού μου στο γυμνασιο (δεν θυμαμαι σε ποια τάξη) για την απέλευθερωση της Μακεδονίας έγραφε τα παρακάτω.
      "Την Μακεδονια διεκδηκούσαν οι Βούλγαροι και οι Ελληνες. Τελικα την κατελαβαν οι Ελληνες...."
      Έμαθα στο παιδί μου ότι δεν την καταλάβαμε αλλά την ελευθερωσαμε και ποτε δεν την διεκδηκούσαμε αφού η Μακεδονια ήταν είναι και θα είναι Ελληνικη.
      Είχα βρει πολλα "μαργαριταρια" που ίσως πολλοι τα θεωρούν ασήμαντα αλλά εμενα μου εβγαζαν το ματι.

      Διαγραφή
  7. Το άρθρο ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ....

    Η αλήθεια για τον πίνακα της Σφαγής της Χίου στο λινκ:
    http://www.enkripto.com/search/label/%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%82

    Ουδέποτε αφαιρέθησαν οι πινακίδες από τα οστεοφυλάκεια σε Νέα Μονή και Αγ. Μηνά.

    Ας σταματήσει επιτέλους κάποιος την Σφαγή της Αλήθειας.

    Φτάνει πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στήν ανωτέρω διεύθυνση που δίδεις Αιτζίαν Χώκ,δεν βρῆκα να υπάρχει κάτι σχετικό με το θέμα. Εκτός και αν είναι σε κάποια υπο-'ιστοσελίδα - ποῦ ὅμως;

      Διαγραφή
    2. Για δες και εδώ.....http://enkripto.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%85

      επίσης μιλάμε για αναρτήσεις και "ειδήσεις" 3 1/2 χρόνια πριν.....τις οποίες "ειδήσεις" ορισμένοι "κύκλοι" και "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης επανακυκλοφορούν......

      Διαγραφή
  8. Η φωτογραφία με τα οστά πρωτοδημοσιεύτηκε κατόπιν δικής μου άδειας στο παρακάτω λινκ.

    Τουλάχιστον έπρεπε να αναφαίρετε η πηγή.

    http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_4963.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοίως! Δεν βρῆκα τίποτα στην σελίδα που δίδεις Αιτζίαν Χώκ.

      Διαγραφή
  9. ανάλογο θέμα είχε δημιουργθεί και το 2009
    http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_4963.html

    ας μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας ταίζει η τουρκική προπαγάνδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα,2012, εκτίθεται ο πίνακας στο μουσείο ή όχι;

    Και αν εκτίθεται,από πότε επανήλθε;Μπορεί κπ Χιώτης να μας πει;Τέλειωσαν οι επισκευές,δηλαδή ή πρόκειται περί " επισκευών " ;

    Ήθελα να 'ξερα η Τουρκία που δέχεται ΤΟΣΟΥΣ Έλληνες τουρίστες, έχει κατεβάσει, στην Πόλη ή στα παράλια(που ίσως πάνε κάθε τόσο, οι Χιώτες) ή οπουδήποτε αλλού, κανένα πορτραίτο του σφαγέα και δικτάτορα Μουσταφά Κεμάλ;

    Να το πάρουμε κι αλλιώς:
    άντε Έλληνες δεν είμαστε,φιλότεχνοι δεν είμαστε;Κοτζάμ Ντελακρουά,ασχολήθηκε με την πάρτη μας,να μην το επιδεικνύουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τιποτα δεν μας σωζει απο την επομενη γενοκτονια του Τουρκοφασισμου, οσο αλληλοεξοντωνoμαστε αμαθοι, και παραμενουμε δειλοι, ηττοπαθεις ζητιανο-ραγιαδες στο σοσιαλοκομμουνιστικο μας τσιρκο.

    - Ν. Λυγερός, "Σκάκι και Μικρά Ασία"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8901-gr.html


    Δειγμα μαθηματος περι προοδευτικου "συνωστισμου"! 

Απαντα ο περιφημος Ιανους στον Αλεξανδρο (αποσπασμα):



    "...Let me with all due respect note that one doesn't simply "move" from a place where one has been living for more than 4000 years as was the case with your ancestors in Asia Minor. 1,5 mln Greeks didn't move just so, instantaneously from their forefathers' beloved homeland. They had two choices - total extermination by Kemal's Moslem hordes or flight lock, stock and barrel.One of these choices is no choice of course, so I strongly doubt we can speak of "moving" here.All we can speak of is of "being expelled" and "driven out" as in fact the Greeks were murdered, terrorized and brutally expelled from their homeland ,where they had been living more than four millennia (!) and where Homeric poetry and Western philosophy and science were all born and grew up, in one of the most horrifying and disgusting religious and ethnic cleansings the world has ever seen. Yet, what is even more outrageous and disgusting, for this crime the barbarian perpetrators have never been punished, but on the contrary they have been generously rewarded and extolled by the same powers that still pretend to be the guardians of justice and morality !



    Second, your phrase reminded me unpleasantly of a recent scandal in Greece concerning the notorious history textbook for sixth graders. All the horrors of the genocide, perpetrated by Kemal against the grandparents and great-grandparents of the children who are supposed to learn history from this book, were made invisible in two infamous sentences which I can't but quote in the original «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα». Well, "crowding at the port to enter the ships" sounds so mundane and innocent,doesn't it ? An everyday occurrence in most holiday resorts in Greece in the summer, isn't it? ..."


    - Ianus, Those who didn't manage to "move"
Reader comment on item: Kastelorizo - Mediterranean Flashpoint?
in response to reader comment: "Moved" was describing the action
http://www.danielpipes.org/comments/194731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το "ισχυρή πολιτική βούληση" για μένα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Το έχουμε ακούσει από πολλούς και έχει καταντήσει υπεκφυγή. Τι θα πεί βούληση; Τι θα πεί ισχυρή; Τίποτα που να μην αναβάλλεται με την πρώτη ευκαιρία (που την ψάχνουν μετά μανίας..).
    Για μένα χρειάζεται πλήρης στροφή στα εθνικά θέματα -που αποτελούν μέρος της εξωτερικής πολιτικής. Αλλα΄τα χρόνια του 2000 και άλλα τα τωρινά δεδομένα. Αρκετά χαιδέψαμε και ανεχτήκαμε τον έναν και τον άλλον, και δίχως κέρδος, κέρατα εισπράξαμε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελίνα, στην αργκώ τών εκάστοτε κυβερνώντων ο όρος "ισχυρή πολιτική βούληση" είναι η έκφραση-κλειδί, ο κωδικός που ανοίγει πόρτες, εγκρίνει χρηματοδοτήσεις, "κατακυρώνει" εργολαβίες, με λίγα λόγια κάνει τη δυσκίνητη κρατική μηχανή να στροφάρει με χίλια, μέχρι και επικίνδυνα τετακέ να κάνει όταν κάτι το επιθυμούν πραγματικά...

    Προφανώς, απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι αυτό που είπες περί στροφής στα εθνικά θέματα (και εκεί αναφέρεται και αυτό που είπα κι εγώ στο τέλος περί αδένων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. From the comments we see that people know where our governments stand when it comes to our national interests.
    How many though have shown their care and sensibility by voting for XA sending a strong message to SYRIZA or whomever from the list PUT GREECE FIRST OR WE WILL FIND SOMEONE WHO WILL?

    None! We preferred status quo no matter how destructive it has been proven all these years.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.youtube.com/watch?v=9835AnLaEiM

    Afierwmeno ston axreio pou gronthokopise ton Ellhnismo

    https://www.youtube.com/watch?v=6h3GKKDlgoc

    kai auto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O τίτλος είναι δική σας θέση και παραπλανεί.Κανείς δεν αμφισβητεί σφαγές μόνο εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστάκη
      δεν τρελλάθηκε ο Κοντογιαννίδης, ένας έγκυρος συντάκτης επί δεκαετίες, για να γράψει αυτό το άρθρο και να τον αμφισβητήσεις εσύ.
      Όπως κανείς δεν αμφισβητεί τις γενοκτονίες.

      Διαγραφή
    2. Oi asimantoi ta legomena midenika kanoun anthelliniles dilosis gia na ginoun kai autoi gnostoi tis pasis.

      Διαγραφή
  18. Έχουν δίκιο τώρα τόσα χρόνια κατηγορούμε τους καημένους τους Τούρκους αυτόι οι άγιοι άνθρωποι που μας προστάτεψαν 400 χρόνια και δεν χάσαμε την πίστη μας. Και αν αυτοκτονουσαν και μερικοί και τώρα αυτοκτονούν,
    Αλλά δεν πάνε στον αγύριστο όλοι που θέλουν να εξαφανιστεί η ιστορία , θρησκεία, οικογένεια; όσο μας κινηγουν τόσο πιο πολύ ΑΝΗΓΟΥΝ τα μάτια και αυτιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άρχισαν τα παιχνιδάκια μου φαίνεται για να ξεχάσουμε ότι αυτά γινόντουσαν και επί Ν.Δ.
    Κυκλοφορεί ξανά αυτό το άρθρο για αναθεώρηση της σφαγής της Χίου. Για κάποιο λόγο ο κ. Καλεντερίδης άλλαξε την ημερομηνία του άρθρου από 2012 και την έκανε 11/11/2015. Το άρθρο δηλαδή αναφέρεται στο τότε υπουργείο Παιδείας. Εδώ θα βρείτε το ίδιο άρθρο από το 2012, κι αν πατήσετε στην πηγή θα σας κάνει επιστροφή στο μέλλον στη σελίδα του Καλεντερίδη το 2015: http://olympia.gr/2012/03/27/η-σφαγη-τησ-χιου-υπο-αναθεωρηση-δεν-εσ/
    Αυτό λοιπόν αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν είστε τίποτα άλλο παρά μπλε Συριζαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. να γ ιατί πρέπει να αναθεωρηθεί!
    Μιά περιοχή της Ελλάδος που είχε επισύρει το έξαλλο μίσος των εβραίων ήταν η ηρωϊκή Χίος. Είναι ιστορικώς βέβαιον, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στίς σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας {1801 – 1884} έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αίμοσταγή Εβραϊκά εγκλήματα. Η μανία των Εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει « ήτο απερίγραπτος » παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον τρόπο με τον όποιο οι Ιουδαίοι μετεχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτον είναι ότι αποκαλεί τους Εβραίους
    « μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον » και κατόπιν αναφέρει ότι οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο πρό των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν « ως κρέας έν μακέλλω » {σφαγείον}. Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο « Χιακόν Αρχείον » που έπεμελήθη ο Ίω. Βλαχογιάννης {τόμος 1ος, έκδ. «Αρχείων της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας» Αθήναι 1924, σελ. 314-315}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έγραφα ότι:

      «Τυχεροί όσοι Έλληνες έχουν πεθάνει και δεν ζουν για να βλέπουν τέτοια θλιβερή παρακμή και τέτοια φρικώδη διαστροφή των Ιερών και Οσίων της Πατρίδας μας!»

      , αναφερόμουν στους συγγενείς μου και φίλους μας, που πολέμησαν τους διάφορους εχθρούς της Ελλάδος το 1940, το 1941 πέρασαν απίστευτες στερήσεις, μετά ήρθε και το 1945-1949 όπου πάλι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προφέροντας στην Πατρίδα ανιδιοτελώς.

      Αυτοί, αν και μπορούσαν, δεν εκμεταλλεύτηκαν την θέση τους αλλά προτίμησαν το καθήκον προς την Πατρίδα.

      Διάβασα και το παλαιό σχόλιο της αείμνηστης φίλης μας Ελίνας Γαληνού, στην οποία δεν πρόλαβα να πω πως και η Νόνα μου πήγε στο ίδιο σχολείο πριν από …. από περίπου 100 χρόνια.

      Εκεί πηγαίνουν σήμερα τα τσιπρόπουλα προς δόξαν της νεοελληνικής κοινωνίας η οποία συνεχίζει να επιβραβεύει τους ανάξιους!

      Αγαπητέ που υπογράφεις με το όνομα “Art Manousos”,

      Το σχόλιό Σου,
      Μιά περιοχή της Ελλάδος που είχε επισύρει το έξαλλο μίσος των εβραίων ήταν η ηρωϊκή Χίος. Είναι ιστορικώς βέβαιον, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στίς σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας {1801 – 1884} έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αίμοσταγή Εβραϊκά εγκλήματα. Η μανία των Εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει « ήτο απερίγραπτος » παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον τρόπο με τον όποιο οι Ιουδαίοι μετεχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτον είναι ότι αποκαλεί τους Εβραίους « μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον » και κατόπιν αναφέρει ότι οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο πρό των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν « ως κρέας έν μακέλλω » {σφαγείον}. Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο « Χιακόν Αρχείον » που έπεμελήθη ο Ίω. Βλαχογιάννης {τόμος 1ος, έκδ. «Αρχείων της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας» Αθήναι 1924, σελ. 314-315}
      είναι , δυστυχώς, σωστό!

      Πράγματι έτσι συνέβη τότε.

      Δεν είμαι εχθρός του εχθρού μου (των Τούρκων) ούτε μισώ τους Εβραίους, αλλά αυτά τα γεγονότα έχουν δυστυχώς συμβεί και έχουν καταγραφεί από την ιστορία…!

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.