8/3/12

Αυστρία: «Τα ελληνικά σύνορα είναι ανοιχτά σαν πόρτα αχυρώνα»

Δριμύ κατηγορώ προς την Ελλάδα για αδυναμία αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων της εξαπέλυσαν η Γερμανία και η Αυστρία, δηλώνοντας πως η πίεση προς την χώρα μας πρέπει να αυξηθεί, ενώ το Λουξεμβούργο τόνισε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης χρειάζεται συλλογική λύση."Τα (ελληνικά) σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα", δήλωσε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιντερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. "Η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί ... Δεν μπορεί ένα κράτος μέλος που δεν κάνει τη δουλειά του να παραμένει ατιμώρητο".

"Το θέμα παραμένει ανοικτό για το τι συμβαίνει όταν μια χώρα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί επαρκώς τα σύνορά της - όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα", πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διεξάγονται συζητήσεις για "να καταστεί δυνατό" να αποκατασταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι.

Η Γερμανία και η Αυστρία είναι μεταξύ επτά χωρών που αποτελούν προορισμούς μεταναστών και οι οποίες ζήτησαν χθες Τετάρτη να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλισθούν τα ελληνικά σύνορα. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί κατά τη σημερινή τακτική σύνοδο των 27 υπουργών Εσωτερικών.

«Συλλογική λύση»
"Αισθανόμαστε ότι πρέπει να έχουμε αληθινή αλληλεγγύη και αυτό σημαίνει πως όλες οι χώρες μέλη πρέπει να ... δημιουργούν συνθήκες υποδοχής μεταναστών που να ανταποκρίνονται στη νομοθεσία που έχουμε θεσπίσει", δήλωσε ο σουηδός υπουργός Μετανάστευσης Τομπάια Μπίλστρομ επισημαίνοντας ότι η αποτυχία μερικών χωρών να το κάνουν τροφοδοτεί "τη δυσπιστία μεταξύ των κρατών μελών".

Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ. "Οι Έλληνες βρίσκονται σε βαθιά κρίση και πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες - και όχι μόνον οικονομικά, χρηματοπιστωτικά", υπογράμμισε ο Σμιτ. "Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί".
http://www.ethnos.gr/

9 σχόλια:

  1. Μπάζει η αποθήκη λαθρομεταναστών σας;

    Όταν θα έρθει εκείνη η μέρα που θα τους αφήσουμε να σας επισκεφτούν,να δώ εγώ τι θα κάνετε και τι θα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα η Τιμωρία
    Μετά η αλληλεγγύη και βοήθεια - πάντα στο πνεύμα που αδιάλλειπτα επιδεικνύουμε την τελευταία 2ετία.
    Νάστε καλά βρέ κοιτίδα του Ευρωπαικού πολιτισμού, γενέτειρα ιστορικά αξεπέραστου μεγάλου ανδρός.
    Είμαστε βαριά Υπόχρεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τα (ελληνικά) σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα"

    Ε, ας έλθουν, λοιπόν, αυτά τα γαϊδούρια να την κλείσουν!

    @ Ακρίτα

    Το ξέρεις ότι έχουμε παρόμοιο DNA; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Andpik

    Τελικά, ξέρει κανείς γιατί η google (blogger) στέρησε την δυνατότητα εγγραφής σε θέμα; Υπάρχει καμμία φάμπρικα, που να μπορούμε να παρακολουθούμε τους διαλόγους που μας ενδιαφέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νὰ ἀπαντηθῆ τὸ σχόλιο τοῦ Nativist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλό έχουν κατά τα πολιτικά τομάρια της Γερμανίας και Αυστρίας, ΣΟΥ λένε γιατί εμείς να τη πληρώσαμε τοσο ακριβά μετά το Β΄Π΄Π΄ ΠΑΡ΄ΟΤΙ τους φέρναμε συντεταγμένα με τα βαγόνια, τους φιλοξενούσαμε και τους ταίζαμε μέχρι θανάτου, ΚΙ ΕΣΕΙΣ τους αφήνετε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ να κοιμούντε σε αγρούς περιβόλια μαντριά λαγκάδια και νησιά μέχρι να βρουν την τύχη τους, ΕΝΩ εμείς τη βομβαρδίζουμε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ στα χωριά τους να τους ξεκάνουμε!

    Ετσι φτηνά θα τη βγάλετε? ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ για να ξοφλήσουμε ΑΚΟΜΑ και τη συγνώμη για τις μίζες τις διαφθοράς που ζήτησε η ΖΗΜΕΝΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο οτι φαινεται ο φαρισαισμος`ειναι πολυ δημοφηλης στην Αυστριακη κυβερνηση..Αφου οπως οπως λενε ειμαστε ξεφραγο αμπελι δεν τους στελνουμε πεσκεσι μερικους λαθραιους για να δουν την γλυκα?Εκτος και αν αυτα τα κναουν εκ του πονηρου και δεν εχουν ξεχασει οι Αυστριακοι τα ονειρα τους για Θασσαλονικη και για αυτο θελουν να παξιωσουυν το εληνικο κρατος οπως εκανε και ο προξενος τους στην Θεσασαλονικη το 1914

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποιοι είναι έξω από τους χορούς, πολλά τραγούδια ξέρουν.
    Ας είχανε τους δικούς μας γειτόνους όλοι αυτοί που κάνουν σήμερα τον έξυπνο και θα σου΄λεγα.
    Κι΄έπειτα, ποιός τους είπε ότι τα δικά μας σύνορα δεν είναι και της Ευρώπης; Η μήπως το θυμούνται μόνο όταν είνα να μας φορτώσουν αγορές εξοπλισμών;
    Λέω δηλαδή...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρήστο Βούλγαρη

    Πώς να τούς τους στείλουμε, αφού πήγαμε και υπογράψαμε την "Δουβλίνο ΙΙ"; Έτσι τώρα αυτοί μιλάνε εκ του ασφαλούς.

    Παρατραβηγμένο αυτό με την Θ/νίκη.

    Νομίζω ότι το σχόλιο της Ελίνας τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.