4/8/15

Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται. Ανάκριση Γερμανών Δημοσιογράφων για Εσχάτη Προδοσία

Με τον ανωτέρω τίτλο το γνωστό αμερικανικό οικονομικό ηλεκτρονικό δελτίο Zero Hedge και το δημοφιλές  μπλόγκ Liberty Blitz Krieg δημοσιεύουν, με την παράπλευρη εύγλωττη εικονογράφηση, το ακόλουθο δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας: Netzpolitik. Org
Mετάφραση Μιχ.Στυλιανού 4-8-15
«Αν ήταν στο χέρι του Ομοσπονδιακού Γενικού Εισαγγελέα και του προέδρου της Γερμανικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, δύο από τους ρεπόρτερ μας θα ήταν σύντομα στη φυλακή για δυο χρόνια τουλάχιστον. Σήμερα μας ανακοινώθηκε επισήμως η ανάκριση εις βάρος των συναδέλφων μας Μάρκους Μπέκενταλ, Αντρέ Μάϊστερ και ενός «αγνώστου ατόμου».  Κατηγορία; Προδοσία.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος του. Netzpolitik Org

«Υποψία Προδοσίας. Ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας αναγγέλλει ανάκριση εναντίον μας και εναντίον των πηγών μας.»

Ευρύτατη έκρηξη αγανάκτησης σημειώνεται σε όλη τη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι ο γενικός εισαγγελέας της χώρας εξαπέλυσε ανακρίσεις με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας εναντίον δύο δημοσιογράφων της Netzpolitik.

Η κατηγορία είναι προδοσία.                                                            
Το έγκλημα είναι δημοσιογραφία.

Από την Γκάρντιαν πληροφορούμαστε ότι: Η Γερμανία άρχισε ανακρίσεις για προδοσία εναντίον ειδησεογραφικής ιστοσελίδας η οποία – όπως είπε εκφωνητής της τηλεόρασης- είχε μεταδώσει  την πληροφορία για κρατικά σχέδια ενίσχυσης της  αστυνόμευσης των επικοινωνιών στο διαδίκτυο.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως είναι η πρώτη φορά σε περισσότερα από 50 χρόνια που δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προδοσίας και ορισμένα καταγγέλλουν την ενέργεια ως επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.
Γυναίκα εκπρόσωπος του Γενικού εισαγγελέα δήλωσε: 

« ‘ Ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας άρχισε ανάκριση για την υποψία της προδοσίας  κατόπιν άρθρων… που δημοσιεύθηκαν στο ιντερνέτ μπλοκ  Netzpolitik Org». 

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ανέφερε ότι το Netzpolitik είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο, βασισμένο σε επίσημα έγγραφα, που αποκάλυπτε ότι η  Εσωτερική Υπηρεσία Ασφάλειας ζητούσε επιπλέον κονδύλια προκειμένου να αυξήσει την παρακολούθηση των επικοινωνιών στο διαδίκτυο και να συστήσει ειδική μονάδα αστυνόμευσης των κοινωνικών δικτύων.

«Πρόκειται για επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσαν οι δύο απειλούμενοι δημοσιογράφοι. Αλλά δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν.»
Ο Κόρυ Ντοκτόροβ του μπλοκ Μπόϊγκ-Μπόϊγκ σωστά σημειώνει την σκοτεινή υποκρισία της όλης υπόθεσης:

«Οι Γερμανοί εισαγγελείς που έθαψαν την ανάκριση κατά των αμερικανικών και αγγλικών υπηρεσιών κατασκοπείας που καταπατούσαν τον γερμανικό νόμο και παρακολουθούσαν ολόκληρο το γερμανικό έθνος, και την καγκελάριο Μέρκελ, αποφάσισαν να ανοίξουν ανάκριση εναντίον των μπλόκερ της Netzpolitik που αποκάλυψαν το σκάνδαλο.

Η Netzpolitik είναι μια σημαντική πηγή ανεξάρτητων ειδήσεων, αναλύσεων και κινημάτων για ιδιωτικότητα και ελευθερία των Γερμανών πολιτών. Αυτή είναι μια πραγματική στιγμή ντροπής για το γερμανικό έθνος. Στεκόμαστε στο πλευρό της Netzpolitik μαζί με τους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο.
Ενώ αυτά είναι απαίσια νέα, υπάρχει σ’ αυτά και η ευχάριστη πλευρά: Ο κύριος λόγος που η γερμανική κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να βγει με ακάλυπτο φασιστικό πρόσωπο είναι ότι είναι κατατρομοκρατημένοι. Τρέμουν την αλήθεια, το φώς και τους ίδιους τους πολίτες τους. Μια τόσο διεφθαρμένη και μπλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ.

Επιπλέον θα πρέπει να εγκωμιάσουμε την γενναιότητα των θιγόμενων δημοσιογράφων. Όπως αναφέρει το Intercept:

Ερωτηθείς εάν θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί  στοιχεία από κρατικούς πληροφοριοδότες, ο Μάϊστερ απάντησε: « Αυτή είναι η δουλειά μας και φυσικά θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφορίες δημοσίου συμφέροντος, οι οποίες προφανώς περιλαμβάνουν στοιχεία από κρατικές και ιδιωτικές πηγές. Και πράγματι, μόλις χθες αποκαλύψαμε μια νέα «κυβερνο- στρατηγική» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων «Bundenswehr» για επιθετική «κυβερνητική» δράση.

Αν μη τι άλλο, όλη αυτή η υποστήριξη μας δείχνει ότι κάνουμε το σωστό, έτσι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα θα αυξήσουμε τον ρυθμό μας.»
Κατάληξη του άρθρου στα αμερικανικά μπλοκ:

Μπράβο. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν όλη μας, την καθολική υποστήριξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.