4/8/15

Απογειώθηκε το πρώτο εξοπλισμένο με έξυπνες βόμβες UAV από το Ιντζιρλίκ!

Το πρώτο μη επανδωμένο αεροσκάφων των ΗΠΑ, εξοπλισμένο με έξυπνες βόμβες, απογειώθηκε σήμερα από τη βάση του Ιντζιρλίκ με σκοπό να συμμετέχει στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ., βομβαρδίζοντας θέσεις τους στην επικράτεια της Συρίας!
Σύμφωνα με τον εκ των εκπροσώπων του αμερικανικού Πενταγώνου, Jeff Davis, σήμερα το πρωί απογειώθηκε το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ, έμφορτο βομβών και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Από την άλλη πλευρά  αξιωματούχος του Πενταγώνου, μιλώντας στην Washington Post είπε ότι τα αεροσκάφη αυτά θα επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας, σημιεώνοντας ότι δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης τους, καθώς και ότι δεν πολεμούν εναντίον του Άσαντ.
Επίσης, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η εκαπίδευση και ο εξοπλισμός που κάνουν σε ομάδες της Αντιπολίτευσης της Συρίας, σχετίζεται με την καταπολέμηση του Ι.Κ. και ότι οι ομάδες αυτές δεν θα πολεμήσουν εναντίον του Άσαντ!
Αναφερόμενος στο θέμα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Mark Toner, είπε ότι οι ομάδες που θα εκπαιδευτούν και θα εξοπλιστούν από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, θα προστατεύονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία και ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί το καθεστώς Άσαντ, από το οποίο περιμένουν να μην επιτεθούν στις ομάδες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.