17/11/15

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις: Εκρηξη βόμβας η αιτία της συντριβής στο Σινά

Πούτιν: «Θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους τιμωρήσουμε»
Plane crash
Πηγή: AP
Εκατερίνα Σινέλστσικοβα, RBTH 
 Έκρηξη βόμβας ισχύος ενός κιλού ΤΝΤ ήταν η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους Α321 στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ισχύος 1 κιλού ΤΝΤ πυροδοτήθηκε μέσα στο αεροσκάφος, οδηγώντας στη διάλυση του αεροπλάνου στον αέρα, γεγονός που εξηγεί γιατί τα συντρίμια του διασκορπίστηκαν σε τόσο μεγάλη έκταση", εξήγησε ο Μπόρτνικοφ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέληξαν πως η συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους Α321 στο Σινά στις 31 Οκτωβρίου, που παρέσυρε στο θάνατο 224 άτομα, ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

"Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε ο Μπόρτνικοφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η έρευνα στο αεροσκάφος Α321, έδειξε ίχνη εκρηκτικής ύλης σε προσωπικά αντικείμενα και σε τμήματα του αεροπλάνου, πρόσθεσε ο Μπόρτνικοφ.

Τέλος είπε πως η Ρωσία προσφέρει 50 εκατομμύρια δολλάρια για πηροφορίες σχετικά με τα άτομα που ενεπλάκησαν στην τρομοκρατική επίθεση του αεροσκάφους Α321.

http://gr.rbth.com/news/2015/11/17/rosikes-eidikes-dynameis-ekrixi-vomvas-aitia-tis-syntrivis-sto-sina_541339 

 Πούτιν: «Θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους τιμωρήσουμε»
17 Νοεμβρίου 2015 RIA Novosti
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε πως θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου κι αν βρίσκονται.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη στη σχετική δήλωση αμέσως μετά την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων της έρευνας από τις ρωσικές υπηρεσίας Πληροφοριών (FSB), οι οποίες ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε έκρηξη βόμβας.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με τέτοια βάρβαρα τρομοκρατικά εγκλήματα, που συχνά γίνονται χωρίς προφανείς λόγους, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα η τρομοκρατική επίθεση στο Βολγογκράντ το 2013. Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και κανέναν», τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας να αναζητήσουν τους υπεύθυνους, δηλώνοντας ότι «θα τους βρούμε και θα τους τιμωρήσουμε».

«Πρέπει να τους καταδιώξουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό, να τους βρούμε και να τους κατονομάσουμε όλους. Θα τους αναζητήσουμε παντού, όπου και να κρύβονται. Θα τους βρούμε σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και αν είναι και θα τους τιμωρήσουμε», διαβεβαίωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε την Τρίτη πως η συντριβή του Airbus A321 με 224 επιβαίνοντες οφείλεται σε έκρηξη βόμβας. Οι ερευνητές που μελέτησαν αναλυτικά, προσωπικά αντικείμενα, αποσκευές και συντρίμμια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο μοιραίο αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 1 κιλό ΤΝΤ που πυροδοτήθηκε στον αέρα.

http://gr.rbth.com/news/2015/11/17/poytin-tha-timorithoyn-oi-aytoyrgoi-tis-epithesis_541361

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.