8/11/15

Η “διχοτόμηση” του Αιγαίου και η περίεργη επιμονή Γιούνκερ…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Greece's Prime Minister Alexis Tsipras (R) is welcomed by European Commission President Jean-Claude Juncker (L). EPA, OLIVIER HOSLETΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Greece's Prime Minister Alexis Tsipras (R) is welcomed by European Commission President Jean-Claude Juncker (L). EPA, OLIVIER HOSLET

Τον… γρίφο της επιμονής του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στη διεξαγωγή κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο προσπαθούν να λύσουν στο Μαξίμου, όπου επικρατεί προβληματισμός αλλά και ενόχληση για τις συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο συγκεκριμένο θέμα…

«Δεν προσφέρουν τίποτα οι κοινές περιπολίες»: Παρότι η Αθήνα έχει απορρίψει ευθύς εξαρχής το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών με την Τουρκία στο Αιγαίο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης (θέμα που ανακινήθηκε για πρώτη φορά από το Βερολίνο), ο Ζ.-Κλ. Γιούνκερ επανήλθε στο ζήτημα, διερωτώμενος μάλιστα εάν πρέπει «να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Η απάντηση στις νέες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν ήρθε προχθες, από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, ο οποίος είπε (Alpha 98,9) ότι οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο «δεν έχουν κάτι να προσφέρουν, πρόκειται για κάτι που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας», προσθέτοντας πως αυτό «το ξέρουν πολύ καλά τόσο το Λιμενικό το δικό μας όσο και της Τουρκίας, που έχουν κατά τα άλλα μια πολύ καλή συνεργασία»…

«Στην Τουρκία η λύση»: Σημειώνεται ότι ο κ. Μουζάλας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ιταλία, βρέθηκε χθες στη Λαμπεντούζα, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης προσφύγων, με δεδομένο ότι η ανταλλαγή πληροφοριών με την Ιταλία μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την Ελλάδα.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Α. Αλφάνο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «η λύση είναι στην Τουρκία», επισημαίνοντας πως «πρέπει να δώσουμε στην Τουρκία ορισμένα -όχι όλα- από τα πράγματα που ζητάει, αυτά που μπορούμε να δώσουμε σε κάποιον που φιλοξενεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους, έτσι ώστε να συνεργαστεί»…

http://mignatiou.com/2015/11/i-dichotomisi-tou-egeou-ke-i-periergi-epimoni-giounker/

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, η στάση των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνον από τα ιδιοτελή συμφέροντά της χώρας τους.

    Σε αυτήν την εν γένει υποκριτική στάση τους, εντάσσεται και η απαίτηση των κοινών περιπολιών με τους δολιότατους γείτονες Τούρκους, δότι ως λέγουν με αυτήν θα μετριαστεί το δράμα των "προσφύγων" οι οποίοι, - υπαιτιότι ποίου άραγε και πως γίνεται αυτή η διαδρομή, ποιοι είναι οι διακινητές -, φεύγουν από τα τουρκικά παράλια και θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο!

    Εκτός αυτού, μας θεωρούν ως κρατική οντότητα αμελητέα ποσότητα.

    Μήπως έχετε την εντύπωση ότι δεν γνωρίζουν, με τις άριστα οργανωμένες υπηρεσίες τους, τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

    Όλα τα γνωρίζουν καθώς και όλους τους πολιτικούς οι οποίοι κατά καιρούς λυμαίνονται, ελέω «εταίρων» και του «πάνσοφου Ελληνικού Λαού», την χώρα μας!

    Φιλικά


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι έχουν ιδιοτελή συμφέροντα. Εμείς τι στην ευχή έχουμε; Μάλλον τίποτε. Τείνω να πιστεψω αυτό που από χρόνια λέγεται, ότι η αριστεροδέξιες ελίτ μας (όλοι ίδιοι είναι) έχουν δεχθεί την επικυριαρχία της τουρκίας στη γειτονιά και απλώς χειρίζονται σιγά σιγά και επικοινωνιακά το θέμα για να το καταπιούμε. Ίσως, σ' αυτή τη γραμμή βιάζεται κάπως υπερβολικά ο γιούνκερ και χαλάει τη διαδικασία βαπτίσματος του κρέατος σε ψάρι από τους εδώ "κρατούντες".

      Διαγραφή
  2. Με την δήλωση Γιούνγκερ δεν απορώ.Εγώ απορώ πάντως με τη δηλώση του κυρίου Μειμαράκη."Δεν εξήγησε" λέει ο κύριος Μειμαράκης ο Τσίρπας στο Γιούνγκερ και δεν του έδωσε λέει να καταλάβει για αυτό και είπε αυτό που είπε.Μα είναι δυνατόν μία τέτοια δήλωση ? Δεν ήξερε δηλαδή ο Γιούνγκερ τι γίνεται στο Αιγαίο τόσα χρόνια ? Για ιθαγενείς του Αμαζονίου μας περνούν οι μεν και οι δε και οι Ευρωπαίοι και άλλοι "σύμμαχοι" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.