31/3/17

Το δέλτα στη Θεσσαλονίκη, αύριο 1 Απριλίου

Το δέλτα στη Θεσσαλονίκη - Παρουσίαση ιδεών και προτάσεων για την πόλη και την περιοχή

του Παναγιώτη Μπαλακτάρη
Η κακή πολιτική και μετέπειτα οικονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους έχει επιδράσει καταλυτικά και στην ανάπτυξη (στην μη ανάπτυξη για την ακρίβεια) της ελληνικής περιφέρειας. Η διοικητική αποκέντρωση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ έχει οδηγήσει στην παραμόρφωση του κράτους. Η συσσώρευση υπηρεσιών, κρατικών οργανισμών και εξουσιών στην πρωτεύουσα δεν αποτελεί απλώς την αφορμή για την διατήρηση της φολκλόρ διάκρισης μεταξύ της Αθήνας και της λοιπής Ελλάδας. ΄
Όχι. Έχει ως συνέπεια κάτι πολύ σοβαρότερο∙ την αργή και ξεπερασμένη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η οποία έτσι μετατρέπεται σε μια αργοκίνητη γραφειοκρατία. Άλλωστε, η έλλειψη διοικητικής ευελιξίας με τον καιρό δημιουργεί εμμονή σε διοικητικά στερεότυπα, άρα στην γραφειοκρατία.
Το πρόβλημα πολιτικής στην χώρα μας ήταν μεγάλο και μετά την τεράστια ανθρωπιστική κρίση καθίσταται μείζον. Αποτυχημένες επιλογές κυβερνώντων, εσφαλμένες εκτιμήσεις ετών και κυρίως η ίδια η στρεβλή λειτουργία ενός απορρυθμισμένου πολιτικού συστήματος είναι οι εγγυήσεις για να συνεχίσουμε να καταστρεφόμαστε.
Η τραγωδία δεν έγκειται στην επιλογή των κομμάτων που κυβέρνησαν. Οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην ύπαρξη ενός πολιτικού συστήματος, του οποίου οι στοχεύσεις είναι η διατήρηση των προνομίων των πολιτικών, η επίτευξη των ιδιοτελών σκοπών τους, η διαιώνιση των πελατειακών σχέσεων κ.λπ.
Αυτές τις σκληρύνσεις πρέπει να σπάσουμε οι Έλληνες, προκειμένου να αρχίσει να αλλάζει η εικόνα και η κατάσταση της πατρίδας μας. 
Ειδάλλως, ακόμη και στο ενδεχόμενο να μας χάριζαν τα χρέη μας οι δανειστές φωλιάζει ο φόβος ότι θα ξαναχρεωκοπούσαμε λίαν συντόμως.


Δείτε πώς: todelta
Γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.