28/3/17

Αυτό κιαν είναι ανατροπή - Οι Κούρδοι δηλώνουν ότι βρέθηκε για τις ΗΠΑ εναλλακτική βάση του Ιντζιρλίκ

Αν είναι ακριβή τα όσα δηλώνουν οι Κούρδοι της Συρίας, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή από τότε που ξεκίνησαν τα γεγονότα στη Συρία, με σοβαρές γεωπολιτικές αναταράξεις, που θα επηρεάσουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Πριν από λίγο, στρατιωτικός διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), φέρεται να δήλωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκας αλλά και εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στη Συρία και το Ιράκ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μπορεί να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Τάμπκα, που απελευθερώθηκε μόλις προχθές, στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, ως εναλλακτική στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ.
Σημειώνεται ότι είναι πιθανόν η δήλωση αυτή να έγινε ΚΑΙ για να αποδυναμωθεί η θέση και τα επιχειρήματα της Τουρκίας, που διαπραγμσατεύονται σκληρά και απειλούν τις ΗΠΑ να πάψουν να συνεργάζονται με τους Κούρδους της Συρίας, για να μην επηρεαστεί το στάτους χρησιμοποίησης της αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ, από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ.
Κούρδοι μαχητές του YPG σε λεηλατημένο μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, στην αεροπορική βάση Τάμπκα


6 σχόλια:

 1. Its not coincidental the announcement is coming just before Mr. Tillerson visit Erdogan.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην χαίρεστε. Χωλαίνει η λογική του άρθρου.

  Εάν πότε εφευγε η βάση από το Ινσιρλικ, τότε υπάρχουν πλείστα αεροδρόμια για να μετεγκατασταθει (πιο ευκολα θα μπορούσε να μετεγκατασταθει στο Ακρωτηρι παρά στην Ταμπκα).

  Το άρθρο εξάπτει την φαντασία του αναγνώστη αλλά η αξία του είναι μηδενική.

  Είναι αρκούντως απίθανο να μεταφερθεί νατοίκη βάση , που διαθέτει αποθήκη πυρηνικών οπλων, στην Συρία η οποία είναι εχθρικό έδαφος και η βάση θα είναι ευαλωτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν αναφέρεται στο άρθρο η Τάμπκα ως πλήρες υποκατάστατο της βάσης Ιντσιρλίκ , αλλά συγκεκριμένα για χρήση στη μάχη κατά του ISIS (π.χ. Ράκκα), οπότε μια χαρά εξυπηρετεί θεωρώ. Επίσης, μπαίνει και σφήνα μεταξύ Ρώσων (Λαττάκεια) και μιας μεγάλης περιοχής Β. Ιράκ, Β.Συρίας κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν αναφέρεται στο άρθρο η Τάμπκα ως πλήρες υποκατάστατο της βάσης Ιντσιρλίκ , αλλά συγκεκριμένα για χρήση στη μάχη κατά του ISIS (π.χ. Ράκκα), οπότε μια χαρά εξυπηρετεί θεωρώ. Επίσης, μπαίνει και σφήνα μεταξύ Ρώσων (Λαττάκεια) και μιας μεγάλης περιοχής Β. Ιράκ, Β.Συρίας κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δημήτρη
  απέφυγα να απαντήσω στον M Bl, γιατί από το σχόλιό του κατάλαβα ότι ίσως να ήταν χαμένος χρόνος.
  Πάντως το έπιασες το θέμα και μου δίνεις κουράγιο να συνεχίσω τις προσπάθειες για ενημέρωση του κόσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά πολλά διαδίδονται και θα περιμένετε πολύ, αλλά τελικά δεν θα δείτε αμερικανικά αεροπλάνα να επιχειρούν από την Ταμπκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.