29/3/17

Η πλούσια Βενεζουέλα μετακομίζει... Μαδρίτη

Η κοινή γλώσσα, το σταθερό πολιτικό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων έπειτα από εξαετή κατάρρευση, κάνουν την ισπανική πρωτεύουσα ιδιαίτερα ελκυστική για τους πλούσιους Βενεζουελάνους.
Οι πλούσιοι Βενεζουελάνοι στρέφονται όλο και περισσότερο στην ισπανική πρωτεύουσα για την επένδυση των χρημάτων τους, καθώς η πατρίδα τους βυθίζεται όλο και περισσότερο στο οικονομικό χάος και το πολιτικό περιβάλλον αρχίζει να επιδεινώνεται σε αμερικανικούς «παραδείσους» όπως το Μαϊάμι.
Ο αριθμός των Βενεζουελάνων που φτάνουν στην Ισπανία αυξήθηκε άνω του 50% το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση, έπειτα από εκείνη των μεταναστών από την Ουκρανία.
Η κοινή γλώσσα, το σταθερό πολιτικό περιβάλλον και μια αγορά ιδιοκτησιών που εξακολουθεί να ανακάμπτει από μια κατάρρευση έξι ετών, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ελκυστική την Ισπανία για τους πλούσιους Βενεζουελάνους, που προσπαθούν να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους από την άστατη οικονομία της χώρας τους.


Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.