31/3/17

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν το ΡΚΚ

Η ένταση και οι κατηγορίες της Τουρκίας εναντίον των ΗΠΑ, συνεχίζονται και επεκτείνονται μετά το πραξικόπημα και στο ζήτημα του εξοπλισμού του ΡΚΚ.
Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο Κιρκούκ τις 29 Μαρτίου και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Βατάν, εικονίζεται στρατιωτικό τμήμα του ΡΚΚ με φόντο δυο τεθωρακισμένα οχήματα από εκείνα που παραχωρούν οι ΗΠΑ στις δυνάμεις που μάχονται εναντίον του Ι.Κ.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στο YPG στη Συρία και από εκεί, τα πήραν τμήματα ανταρτών του ΡΚΚ και τα μετέφεραν στο Κιρκούκ.
Προφανώς, στόχος της τουρκικής εφημερίδας, που δεν διαθέτει ανταποκριτή στο Κιρκούκ, άρα μπορεί να υποθέσει κανείς πώς εξασφάλισε τις φωτογραφίες, είναι να χτυπηθεί η συνεργασία ΗΠΑ-YPG, που είναι πασίγνωστο ότι ενοχλεί πάρα πολύ την Άγκυρα.
Επίσης, στο άρθρο μπαίνει στο στόχαστρο και ο κυβερνήτης (περιφερειάρχης) του Κιρκούκ, Νετζμετίν Κερίμ, ο οποίος ανήκει στην Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (κόμμα του Ταλαμπανί) και εκτός του ότι προκάλεσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου, με βάση την οποία η κουρδική σημαία κυματίζει σε όλη την περιφέρεια, διατηρεί καλές σχέσεις με το ΡΚΚ.
Μάλιστα η Βατάν αναφέρει ότι ο Κερίμ επισκέφθηκε το όρος Κανδήλι, τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε συνάντηση με τον εκ των συνιδρυτών του ΡΚΚ, Τζεμίλ Μπαγίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.