29/3/17

Διαδικτυακό «πραξικόπημα» Συναγερμικών κατά Αβέρωφ

Γιώργος Πλουτάρχου
Δαδικτυακό «πραξικόπημα» κατά του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου οργανώνουν φίλοι του κόμματος στο AVAAZ. ORG ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης νόμου του κόμματος για «διόρθωση» της απόφασης για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. 
Πίσω από τη σχετική πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών φέρονται να βρίσκονται φίλοι και ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ που διαφωνούν με τις πολιτικές τις οποίες προωθεί και εφαρμόζει ο σημερινός πρόεδρος της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου, κυρίως σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΟΧΙ στην εθνική ΜΑΣ ταπείνωση!

«Δεν αντέχουμε άλλους εξευτελισμούς, άλλες ταπεινώσεις και άλλες προσβολές. Και όσοι νομίζουν και ιδίως ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου ότι με την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της Βουλής μας, ουσιαστικά του λαού μας και των Βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού, η άλλη πλευρά θα προσέλθει στο διάλογο με καλύτερες προθέσεις, πλανώνται οικτρά», αναφέρεται στο σχετικό συνοδευτικό κείμενο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τριγμοί στον ΔΗΣΥ με φόντο την πρόταση νόμου για τους σχολικούς εορτασμούς

Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσιο το συνοδευτικό κείμενο: 

«Γιατί είναι σημαντικό;

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στον οποίον η παράταξη μας του εμπιστεύτηκε την ηγεσία της, ακολουθώντας μια περίεργη και ξένη με την ιδεολογία μας πολιτική και κατ' απαίτηση του Τούρκου κατακτητή, θέλει την ερχόμενη Παρασκευή 31/3/2017 να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, να υπονομεύσει την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου και ουσιαστικά να ακυρώσει την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ότι Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ
ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ.

Ελληνίδες, Έλληνες είμαστε σχεδόν στο παραπέντε.

Δεν αντέχουμε άλλους εξευτελισμούς, άλλες ταπεινώσεις και άλλες προσβολές. Και όσοι νομίζουν και ιδίως ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου ότι με την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της Βουλής μας, ουσιαστικά του λαού μας και των Βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού, η άλλη πλευρά θα προσέλθει στο διάλογο με καλύτερες προθέσεις, πλανώνται οικτρά.

Για τους πιο πάνω λόγους, σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια και να καταγράψετε και να υπογράψετε εσείς και οι φίλοι σας τη διαφωνία σας με τον εξευτελισμό και την ταπείνωση της ερχόμενης Παρασκευής 31 Μαρτίου. 

Η 31η Μαρτίου είναι ταυτισμένη με την παραμονή του μοναδικού και μεγαλύτερου αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου, του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Καλούμε τους Βουλευτές μας να ακούσουν τη φωνή της συνείδησης τους και όχι τις εντολές του κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου που είναι τουρκικές απαιτήσεις».
Διαφωνεί ο Σαμψών 
Τη διαφωνία του με την απόφαση που λήφθηκε για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος που προέκυψε με τη ψήφιση του νόμου για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, εκφράζει εξάλλου σε άρθρο του ο εκ των αντιπροέδρων και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σωτήρης Σαμψών.

«Όπως κι αν αξιολογήσει κανείς αυτή την εξέλιξη, αποτελεί μελανό σημείο αναφοράς και κάκιστο προηγούμενο για το μέλλον. Υποκύψαμε στους τουρκικούς εκβιασμούς, αποδεχτήκαμε τις τουρκικές απαιτήσεις και βάλαμε την ουρά στα σκέλη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμψών.

«Για άλλη μια φορά», σημειώνει, αντί να ορθώσουμε ανάστημα, σκύψαμε και υποκύψαμε με το χειρότερο τρόπο στους εκβιασμούς της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων και επιτρέψαμε με αυτόν τον τρόπο εξόφθαλμη, προκλητική και συνάμα ταπεινωτική παρέμβαση στα εσωτερικά του κράτους-κι ο χαρακτηρισμός αυτός (της ταπείνωσης) δεν ανήκει σε μένα, αλλά αποδόθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος αναφερόμενος στις τουρκικές απαιτήσεις ως προϋπόθεση για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε απερίφραστα ότι Τουρκία και τουρκοκύπριοι θέλουν να μας ταπεινώσουν».


reporter.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.