30/3/17

Τα τζαμιά, η κατασκοπεία και πώς ο Ερντογάν κάνει πολιτικό παιχνίδι στην Ευρώπη

Παντελής Σαββίδης

(Φωτ.: Facebook / DITIB Berlin Türk Sehitlik Camii)
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει στην κυριολεξία το κεφάλι του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, το αποτέλεσμα του οποίου είτε θα τον ισχυροποιήσει, τουλάχιστον από άποψη αρμοδιοτήτων, είτε θα αρχίσει να αποδομεί τη μακρόχρονη και πολυτάραχη παραμονή του στην εξουσία.
Η απώλεια της εξουσίας θα σημάνει πολλά πράγματα για τον Ερντογάν.
Η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος –καθώς και οι δημοσκοπήσεις που φέρουν το «Όχι» και το «Ναι» στήθος με στήθος–, έχουν κάνει τον Τούρκο πρόεδρο να απασφαλίσει και να απειλεί τους πάντες.
Και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό δεδομένου ότι κανείς δεν του συμπαραστέκεται και στην άλλη μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει, την αδυναμία να επιτύχει τους στόχους του στο συριακό βάλτο.
Η παντελώς ασυνήθιστη για πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν έχει φέρει στην επιφάνεια σειρά μεθοδεύσεων της Τουρκίας, και προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτές τις πρακτικές οι οποίες μέχρι σήμερα κρατούνταν καλά φυλαγμένες. Η ειδησεογραφία των ημερών μιλά για δίκτυο κατασκόπων που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος για να κατασκοπεύσει (πραγματικούς ή εικαζόμενους) οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στις ευρωπαϊκές χώρες.
Όμως ο ρόλος τους εξαντλούνταν ως εκεί;
Αιχμή αυτών των μεθοδεύσεων αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες η σχετική ειδησεογραφία από τη Γερμανία αλλά και η δήλωση του αυτοεξόριστου πρώην διευθυντή της εφημερίδας Zaman Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος αναρωτήθηκε τι μπορεί να σημαίνει αύξηση των δραστηριοτήτων της ΜΙΤ και στην Ελλάδα. Ο πολύπειρος σχετικά με το θέμα Σάββας Καλεντερίδης απέδωσε τη δήλωση του Τούρκου δημοσιογράφου στην επιθυμία του να προστατεύσει μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν που κατέφυγαν στην Ελλάδα.
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news  

2 σχόλια:

  1. Είναι απορίας άξιον η ευκολία με την οποία πολλοί αγνοούν το ποιόν του Ταγίπ Ερντογάν.Το δημοψήφισμα έχει κριθεί,όσοι πιστεύουν ότι θα προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα για τον Τούρκο Πρόεδρο πλανώνται πλάνην οικτράν.Η προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν είναι το δημοψήφισμα (υπο καθεστώς βίας,τρομοκρατίας και νοθείας) να αποκτήσει λαϊκή νομιμοποίηση και παράλληλα να καταστεί διαπραγμευτικό του όπλο απέναντι στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ρωσία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Τέλος πρέπει να επισημανθεί πως η στόχευση της κοινότητας Γκιουλέν είναι τεχνητή.Στην πραγματικότητα στοχεύει εναντίον κάθε δημοκρατικής φωνής και εναντίον όσων πεισματικά αρνούνται να υποταχθούν στην εξουσία του.Η δε πολεμική κατά της Ευρώπης έχει ως κύριο στόχο να περιορίσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει για το Κουρδικό Ζήτημα δεδομένων των εξελίξεων σε Συρία,Ιράκ και Τουρκία (βλ.αναβάθμιση κουρδικού παράγοντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να προσθεσω παλι ως αδαης: και τι μας νοιαζει εμας;
    εμεις εχουμε ηδη παραδοθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.