28/3/17

Κύπρος - Κοινός υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου ο γιος του Τάσου Παπαδόπουλου;

Βλέπουν τον Λιλλήκα να «σπάει» και να κάνει πίσω, χωρίς την υποστήριξη του ΑΚΕΛ 

Γιώργος Πλουτάρχου
Κάτι περισσότερο από δεδομένη πρέπει να θεωρείται στον ενδιάμεσο χώρο η συνεργασία ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, με κοινό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
Οι συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος-παρασκινιακές και μη- μπορεί να επικεντρώθηκαν στο θεωρητικό επίπεδο (σ.σ. τουλάχιστον δημοσίως) της αποφασιστικότητας των εμπλεκομένων κομμάτων για μεταξύ τους συνεργασία, αφήνοντας για πιο κάτω το όνομα του κοινού υποψηφίου, ωστόσο ο δρόμος για την υποψηφιότητα και υποστήριξη του προέδρου του ΔΗΚΟ είναι χωρίς επιστροφή.
Επόμενο στάδιο στον ενδιάμεσο χώρο είναι η ολοκλήρωση των επαφών που πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε διμερές επίπεδο, για ν’ ακολουθήσει πολύ πιθανόν η πραγματοποίηση πολυμερούς συνάντησης και εν συνεχεία η προαναγγελθείσα πολιτική κοινή διακήρυξη, που θα αποτελέσει και το τελευταίο στάδιο πριν από την εξαγγελία της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου και της επιλογής του προέδρου του ΔΗΚΟ, ως του κοινού υποψηφίου.

Όπως έχει προαναφερθεί, η συμπόρευση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης προς τις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο θεωρείται και είναι πια κάτι περισσότερο από δεδομένη, ενώ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όπως εκτιμάται, θα ακολουθήσει τους τρεις και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών του Γιώργου Περδίκη.  

Το μείζον ερώτημα στον ενδιάμεσο χώρο έγκειται στο τι θα πράξει τελικά ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, το κόμμα του οποίου έχει ήδη ως γνωστό προκρίνει την υποψηφιότητά του για τον ενδιάμεσο χώρο.

Συναφώς, μολονότι ο κ. Λιλλήκας έχει πολλάκις διαμηνύσει πως το ενδιαφέρον-και ουσιαστικά η υποψηφιότητά του-δεν βρίσκεται υπό οποιαδήποτε αίρεση, σε ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη εκτιμούν πως χωρίς την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, στην οποία ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών προσδοκούσε, δεν θα τραβήξει μέχρι τέλους και θα κάνει δεύτερες σκέψεις. Ότι δηλαδή, σε κάποια στιγμή θα διαπιστώσει πως τα κουκιά του δεν βγάνουν με τίποτα χωρίς την υποστήριξη του προηγούμενου κόμματός του, με αποτέλεσμα-θέλοντας και μη- να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών και να προσδεθεί στην… αρμάδα του ενδιάμεσου χώρου.
reporter.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.