30/3/17

Συναγερμός σε ΕΥΠ και Αστυνομία για τα όπλα στο τζαμί της Ξάνθης

Σε θρίλερ φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση των όπλων στο τζαμί της Ξάνθης, με την ΕΥΠ και την Αστυνομία να βρίσκονται σε συναγερμό εν αναμονή των αποτελεσμάτων των βαλλιστικών εξετάσεων στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση περιμένουν απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να προχωρήσουν τις έρευνες.  
Πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, λένε πως το παζλ που συνθέτουν οι Αρχές ασφαλείας έχει να κάνει τόσο με το σημείο που βρίσκεται το μειονοτικό χωριό, τον ιμάμη της Ηλιόπετρας αλλά και τις σχέσεις που φέρεται να έχει με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
Ο ιμάμης συνελήφθη και αφέθη ελεύθερος όμως η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο ανακριτής αναμένεται να ρίξει φως και να δώσει απαντήσεις στο γιατί στον πράσινο μεταλλικό μιναρέ του τζαμιού βρέθηκε ένα 9άρι πιστόλι με σιγαστήρα που όπως λένε οι αστυνομικοί χρησιμοποιείται για «επαγγελματικές» δουλειές, ένα 22άρι και 30 σφαίρες. 
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι φειδωλοί, δεν κάνουν εκτιμήσεις και προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος με χειροπιαστά στοιχεία για να μην πέσουν σε λάθη και παγίδες. 
Άλλωστε ο φευδομουφτής Αχμέτ Μετέ, έσπευσε να μπει στο παιχνίδι της προπαγάνδας, να συνδέσει άσχετες υποθέσεις όπως αυτή των όπλων στην Ηλιόπετρα με την πυρκαγιά στο μεγάλο τέμενος του Διδυμοτείχου υπονοώντας ότι πίσω κρύβεται η οργάνωση FETO του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Η ΕΥΠ που έχει μπει χοντρά στο παιχνίδι, δείχνει να κινείται σε άμεση σχέση με την Αστυνομία εξετάζοντας πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να δει ποιοι κρύβονται πίσω από τον οπλισμό που βρέθηκε στον μιναρέ και το κυριότερο, ποια ήταν τα σχέδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.