28/3/17

Τι κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του Τούρκου δημοσιογράφου για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, που αποτελούσε τη ναυαρχίδα του δικτύου Γκιουλέν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η ΜΙΤ αυξάνει το προσωπικό που πραγματοποιεί μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα του δημοσιογράφου.
Γιατί να εκτεθεί στην τουρκική κοινωνία και να κάνει μια τέτοια δήλωση, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προδοσία;
Κατά την άποψή μου, η αποκάλυψη του Μποζκούρτ σχετίζεται με τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, εναντίον στελεχών του δικτύου Γκιουλέν που έχουν καταφύγει στην πατρίδα μας.
Άρα, είναι και μια δημόσια προειδοποίηση προς τα μέλη και τους συμπαθούντες τον Γκιουλέν που έχουν καταφύγει και με κάποιο τρόπο διαβιούν στην Ελλάδα, να προσέχουν τις… συναναστροφές τους.
Ενισχυτικό της άποψης αυτής είναι το εξής γεγονός:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Süddeutscher Zeitung και των γερμανικών ΜΜΕ NDR και WDR, στην πρόσφατη Σύνοδο Ασφάλειας των χωρών του ΝΑΤΟ που έγινε στο Μόναχο, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, έδωσε στον Γερμανό ομόλογό του, διοικητή της BND, Bruno Kahl, έναν κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες, 300 Τούρκων πολιτών που κατοικούν στη Γερμανία και αποτελούν στελέχη του δικτύου του Γκιουλέν, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Επίσης, στον κατάλογο υπήρχαν και τα ονόματα 200 συλλόγων και σχολείων, τα οποία επίσης έχουν ύποπτη δράση, πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη.
Σημειώνεται ότι στο φάκελο που επιδόθηκε στον Γερμανό αξιωματούχο, υπήρχαν στοιχεία και φωτογραφικό υλικό των καταγγελλόμενων προσώπων, το οποίο τραβήχτηκε παράνομα.
Ο Μπρούν Καλ, παρέδωσε τον φάκελο που του έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, στην γερμανική κυβέρνηση, την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα, στην Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Ασφάλειας, και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Προστασίας του Συντάγματος των κρατιδίων της Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια, οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήλθαν σε επαφή με τους Τούρκους πολίτες που είχε παρακολουθήσει παράνομα η ΜΙΤ μέσα στη Γερμανία και τους προειδοποίησε να είναι προσεκτικοί γιατί παρακολουθούνται, να αποφύγουν να επισκεφθούν την Τουρκία και να είναι προσεκτικοί όταν προσέρχονται στις τουρκικές διπλωματικές αρχές!
Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον τρόπο αλλά και τα άτομα που συνέλεξαν με παράνομο τρόπο όλες αυτές τις πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι προσφάτως, ο διοικητής της BND, Μπρούνο Καλ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel, δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Γερμανία ότι πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου βρίσκεται το δίκτυο Γκιουλέν, χωρίς όμως να παρουσιάζει πειστικά στοιχεία και αποδείξεις γι’ αυτό.

Χωρίς να προχωρούμε σε ανάλογες εκτιμήσεις για την Ελλάδα, αν δηλαδή τον ίδιο φάκελο επέδωσε ο διοικητής της ΜΙΤ και στον Έλληνα ομόλογό του, αφήνουμε τους αναγνώστες μας να αναρωτηθούν και να εντοπίσουν το λόγο που ο Τούρκος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να προβεί σε ΔΗΜΟΣΙΑ καταγγελία και προειδοποίηση, για την παράνομη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα.

Σημείωση: Για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της ΜΙΤ στην Ελλάδα, διαβάστε το βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη "Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη MİT"

2 σχόλια:

 1. Ἐάν ἀνάλογο φάκελο "επέδωσε ο διοικητής της ΜΙΤ και στον Έλληνα ομόλογό του" μέ "στοιχεία και φωτογραφικό υλικό των καταγγελλόμενων προσώπων, το οποίο τραβήχτηκε παράνομα", αὐτός φυσικά θά ἐνήργησε ὅπως ἀκριβῶς καί ὁ ἀρχηγός τῆς Γερμανικῆς ΕΥΠ:
  _ Θά παρέδωσε τον φάκελο που του έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, στην Ἑλληνική κυβέρνηση, τό Τμήμα τῆς ΕΥΠ πού εἶναι ὑπεύθυνο για τήν Προστασία τοῦ Συντάγματος, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομίας, και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Ασφαλείας των μεγαλυτέρων πόλεων της Ἑλλάδος.
  Στη συνέχεια δε, οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, θά ήλθαν σε επαφή με τους Τούρκους πολίτες που είχε παρακολουθήσει παράνομα η ΜΙΤ μέσα στην Ελλάδα, και θά τους προειδοποίησαν να είναι προσεκτικοί γιατί παρακολουθούνται, να αποφύγουν να επισκεφθούν την Τουρκία και να είναι προσεκτικοί όταν προσέρχονται στις τουρκικές διπλωματικές αρχές!
  Εἶναι ποτέ δυνατόν νά γίνῃ κάτι διαφορετικό σέ μία σοβαρή Εὐρωπαϊκή χώρα, ὅπως ἡ Γερμανία ἤ ἡ Ἑλλάδα; Ὑποθέσεις κάνω, ἐάν, ἐννοεῖται, ἀνάλογο φάκελο "επέδωσε ο διοικητής της ΜΙΤ και στον Έλληνα ομόλογό του"....Ἤ μήπως δέν τίθεται κάν πλέον θέμα σοβαρῆς χώρας ὡς πρός ἐμᾶς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βρῆκαν ὅπλα στὸ τζαμί, ἔ ρε γλέντια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.