31/3/17

Σιζόπουλος: Δεν έχει καμία σημασία η ονοματολογία

Το μήνυμα ό,τι αυτή τη στιγμή «δεν έχει καμία σημασία η ονοματολογία» και πως όσοι επιθυμούν να θέσουν εκ προοιμίου ονόματα υποψηφίων χωρίς να καταλήξουν οι δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου σε μία πολιτική συμφωνία συνεργασίας δημιουργούν περισσότερο προβλήματα, παρά να τα λύνουν, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
Σε δηλώσεις του το πρωί στον Active ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε την θέση της ΕΔΕΚ ότι όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικά εάν όντως θέλουν η προσπάθεια επιλογής κοινού υποψηφίου να ολοκληρωθεί και να έχει θετικά αποτελέσματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ούτε θα πρέπει να καθυστερούμε ιδιαίτερα, αλλά ούτε κι από την άλλη πλευρά στην προσπάθειά μας να επιταχύνουμε τη διαδικασία, να δημιουργούμε εμπλοκές».
Η ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, ξεκαθάρισε από την αρχή τη θέση της, αναφέροντας ότι «αν θέλουμε όντως να επιτύχει η προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να κινηθούμε στη βάση μιας επιμέρους διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εμπειρίες από το παρελθόν».

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος «το πρώτο πράγμα είναι ότι όσοι ενδιαφερόμαστε όντως να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή στη μορφή της διακυβέρνησης και κυρίως στα ζητήματα τόσο της εσωτερικής διακυβέρνησης δεδομένου τα δύο μεγαλύτερα κόμματα κυβέρνησαν κι έχουν την τεράστια ευθύνη για την οικονομική κατάσταση, το μεν ένα για την περίοδο 2010-2012 και το δεύτερο για την περίοδο 2013 και μετά, όσο και στο Κυπριακό δεδομένης της συνεργασίας της οποίας έχουν και της διαφορετικής αντίληψης που έχουμε εμείς όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των συνομιλιών αλλά και της τακτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί, να προχωρήσουμε σε μια πολιτική συμφωνία συνεργασίας».

«Η πολιτική συμφωνία συνεργασία δεν εξυπακούει ένα λεπτομερειακό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή», σημείωσε.
Ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχει καμία σημασία η ονοματολογία», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες έχουν μεγαλύτερες συγκλήσεις όσον αφορά το Κυπριακό και άλλα ζητήματα και υπάρχουν και δυνάμεις με τις οποίες έχουμε μεγαλύτερες αποκλίσεις». Παραδέχθηκε ότι μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου «υπάρχουν διαφορές», λέγοντας πως «αν δεν υπήρχαν διαφορές θα ήμασταν ένα κόμμα».

«Εμείς», συνέχισε, «διερευνούμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που υπάρχουν οι μικρότερες διαφορές και οι μεγαλύτερες συγκλήσεις», τονίζοντας πως «είναι προφανές, ότι σε αυτή τη συνεργασία εάν θέλουμε να υπάρξει προοπτική επιτυχίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί το Δημοκρατικό Κόμμα».

Επανέλαβε ότι «μπαίνοντας σ' αυτή τη διαδικασία, δεν μπορούμε να βάζουμε πρωθύστερα και προαπαιτούμενα».

Λέγοντας ότι αυτή την ώρα τα κόμματα του ενδιάμεσου διερευνούν το εάν υπάρχει η πολιτική βούληση για να ευοδωθεί αυτή η συνεργασία μεταξύ τους, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι μία απόφαση ότι αυτά τα κόμματα έχουμε αποφασίσει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να συνεργαστούμε γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο και αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη για συνεργασία».

Το δεύτερο συνέχισε αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι' αυτή τη συνεργασία με έναν υποψήφιο, για να αυξάνεται η πιθανότητα επιτυχίας», θέτοντας ταυτόχρονα ότι ο υποψήφιος που θα συμφωνήσουν τα κόμματα θα πρέπει να πληροί κάποια συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να αποφασιστούν από κοινού.

Ως τρίτο βήμα ο κ. Σιζόπουλος έθεσε τον τρόπο που θα πρέπει τα κόμματα να επιλέξουν τον κοινό τους υποψήφιο και τελευταίο βήμα να καταλήξουν στο όνομα του υποψηφίου. Όπως είπε «αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο κι όχι το πρώτο. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από κάποιους. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.