6/10/17

Σχολικά βιβλία της Αλβανίας αλλάζουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα - Έντονη αντίδραση Αμανατίδη

Απαράδεκτο χαρακτήρισε τον τρόπο και το περιεχόμενο που διδάσκονται τα μαθητικά βιβλία της γεωγραφίας στα Αλβανικά σχολεία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Όπως τόνισε, παρουσιάζουν ολόκληρες περιοχές της ελληνικής επικράτειας ως αλβανικές. 
Απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Αμανατίδης έκανε λόγο για αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις που αποπνέουν τέτοιου είδους ενέργειες. 
Μάλιστα, όπως είπε, θα θέσει το ζήτημα αυτό, που άπτεται των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην προσεχή γενική συνέλευση της Ουνέσκο στο Παρίσι. 
Για εθνικιστική αλαζονεία των Τιράνων που διδάσκουν ακόμη και στα παιδιά της Ελληνικής μειονότητας ότι, περιοχές όπως η Κόνιτσα η Καστοριά η Φλώρινα η Ηγουμενίτσα και η Πρέβεζα ανήκουν στην Αλβανία, έκανε λόγο από την πλευρά του ο Δημήτρης Καμμένος.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Σάββα, το άρθρο αυτό έπρεπε να έχει την ανάρτηση για τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας.
    Κατά λάθος έχει αναρτηθεί το επόμενο άρθρο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση Βουλευτή ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου για τις "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" στα αλβανικά σχολικά βιβλία - Η απάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Γιάννη Αμανατίδη

    Διαβάστε την επερώτηση τού βουλευτού και την απάντηση τού Αμανατίδη. Είναι να αισθάνεται κανείς θλίψη και ντροπή για την κατάντια τής Ελλάδας, η οποία προσκυνά -ναι, προσκυνά- (και) την Αλβανία, ένα ναρκωκράτος, το οποίο κυβερνάται από νονούς και εγκληματικές συμμορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.