5/6/18

Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία - Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέμματα ότι αναγνωρίσαμε "μακεδονική" γλώσσα το 1977 και οι Σκοπιανοί το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα

Σταματήστε να λέτε ψέματα και να ταπεινώνετε τους Έλληνες!
Σάββας Καλεντερίδης
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του στην εξουσία, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω στο Σκοπιανό. Αφού ανέφερε ότι εκκρεμεί τηλεφωνική επικοινωνία* με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ότι  «Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η “Μακεδονία” θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις. Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των “Μακεδόνων”. Η “Μακεδονία” εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα».
Επειδή το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας είναι τεράστιο, κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε ότι μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, συνεπικουρούμενα από προπαγανδιστικά ΜΜΕ, για να δικαιολογήσουν την παράδοση του ονόματος, ρίχνουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επί της οποίας λένε ότι το 1977 αναγνωρίστηκε η «μακεδονική» γλώσσα.
Μάλιστα, εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, το βράδυ της 29η Ιανουαρίου 2018, συμμετέχοντας στην εκπομπή της ΕΡΤ και απαντώντας σε επικρίσεις που αφορούν το θέμα της παραχώρησης της «μακεδονικής» γλώσσας, ανέφερε ότι το 1977, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναγνωρίστηκε η «μακεδονική» γλώσσα σε διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αθήνα.
Το αξιοπερίεργο (sic) είναι ότι ακριβώς αυτήν την επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν και οι Σκοπιανοί, για να μας πείσουν ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα.
Απαντώντας σε αυτούς τους ισχυρισμούς, που αποδεικνύονται ψευδέστατοι και αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας, ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σε άρθρο του αναφέρει τα εξής:
«Πρόσφατα ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί (και οιονεί αναγνωρίσει) ήδη την ονομασία «μακεδονική γλώσσα» από το 1977, με προφανή αναφορά στην Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση (standardization) των γεωγραφικών ονομάτων που έλαβε χώρα στην Αθήνα 17 Αυγ. – 7 Σεπτ. του 1977. Η άποψη αυτή άκουσα να επαναλαμβάνεται και από άλλους, έχοντας ίσως ξεκινήσει ως «επιχείρημα» των ίδιων των Σκοπιανών στη διαπραγμάτευση. Οι γραμμές αυτές γράφονται για να φωτίσουν το όλον θέμα.»
»Μια γρήγορη έστω αναδρομή στα σχετικά Πρακτικά τής Διάσκεψης δείχνει χωρίς καμιά αμφιβολία ότι στη Συνάντηση αυτή συζητήθηκε (ως συνέχεια άλλων προηγηθεισών Διασκέψεων) ως μόνο θέμα και για πολλές χώρες και γλώσσες (Κινεζική, Αραβική, Εβραϊκή, Ινδική, Ασιατικές γλώσσες κ.ά.) πώς θα μεταγραμματίζονται τα τοπωνύμιά τους με λατινικούς χαρακτήρες («romanization») βάσει ενός συστήματος μεταγραμματισμού (transliteration) των γραμμάτων τού αλφαβήτου τους που θα διευκολύνει να διαβάζονται ευρύτερα…
»[...] Φυσικά και δεν ετέθη ποτέ σε εκείνη τη Διάσκεψη θέμα αναγνώρισης τής ονομασίας τής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής. Αν επρόκειτο να τεθεί τέτοιο θέμα, άλλη θα ήταν η σύνθεση τής ελληνικής αντιπροσωπίας αλλά θα εναντιωνόμαστε και όλα τα μέλη τής αντιπροσωπίας που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με διάφορες ευκαιρίες. Και θα χαλούσε ο κόσμος στην Ελλάδα!
[...] Άρα αυτό που αποφασίστηκε, όπως και με όλες τις άλλες γλώσσες, είναι ο απλός μεταγραμματισμός με λατινικούς χαρακτήρες τής γλώσσας των Σκοπίων και όχι η ονομασία της ως “μακεδονικής γλώσσας!”»
Και καταλήγει ο έγκριτος γλωσσολόγος:
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

39 σχόλια:

  1. “Μακεδονική” γλώσσα με τη βουλα..... οπως καρπουζια με τη βουλα... παρτε κοσμε.
    Λιγα τα ψωμια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εως που μπορει να φτασει το ψεμμα ?? Εχει τρυπησει το χωροχρονικο συνεχες...Αυτη η μανα του Τσιπρα τι γεννησε ?? Ασκο γεματο ψευδη με ποδαρακια ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυβερνητική παλιό φυλλάδα. Σφουγκοκολάριοι του συριζα από κοινού με ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εθνομηδενιστές του Σόρου (και του σορού) δουλεύουν για τους σκοπιανούς για να δουλεύουν τους Ελληνες. Τι να περιμένει όμως κανείς από μία χώρα που διαφεντεύουν Καρανίκας και σία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί για "Εφημερίδα των Συντακτών", θα έπρεπε να λέγεται "Εφημερίδα των Διαστρεβλωτών"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχώς μας κυβερνούν οι χειρότεροι , οι αλιτήριοι , οι ανθέλληνες , οι προδότες των Ελλήνων !!! Σας έβλεπα με συμπάθια , τώρα δεν σας θέλω καθόλου . Γιατί δεν φεύγετε ?? Αν δεν με ήθελε κάποιος , θα έφευγα , εσείς γιατί δεν ξεκουμπίζεστε ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων
    Published on Jun 3, 2018
    #Μπαμπινιώτης: Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων ως "Μακεδονικής" στη διάσκεψη του #ΟΗΕ

    https://www.youtube.com/watch?v=72RRLI3ebwY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω για χάριν του ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!! δεν δίστασαν να κανουν δημοψήφισμα-μπαρούφα και να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά τη χώρα εδω θα κολωσουν....
    Οτι χειρότερο γέννησε η κομματοκρατία!
    Να τους χαίρονται οι ψηφοφοροι τούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω για ποιά μακεδονική γλώσσα, ξχωριστή από την ελληνική, μιλάνε και ποιοί την καταλαβαίνουν, εκείνο που ξέρω είναι πως η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι προδότες είναι εκείνη της κρεμάλας.
    Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κρεμάσουμε από τα άντερα τους, τους ξενόδουλους προδότες κομμουνιστές που διαπραγματεύονται εν κρυπτώ, ερήμην και αντίθετα στην βούληση του λαού μας, την παράδοση της Μακεδονίας, τόσο πιο γρήγορα θα μπει τέλος στην εθνική κατρακύλα. Αρκετοί μακεδονομάχοι πέθαναν υπερασπιζόμενοι την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δεν θα λυπηθεί κανείς μερικά κόκκινα σκυλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυμα....ΕΚΤΡΟΠΕ ...ΑΡΙΜΠΑ....!!! Ο Κουλης τι αποψη ειπε ?? Να ετοιμασουμε και δευτερη....αντερια ???

      Διαγραφή
  10. αυτό με τις τρεις τελείες να το προσέξεις. Σύμφωνα με ψυχιατρικές μελέτες, στην άκρη τους κρέμεται ζουρλομανδύας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο λένε και για οσους πίνουν καφέ χωρίς ζάχαρη...
      Δεν πειράζει, στην εφοδο χρειάζονται και οι τρελλοί...
      Συνήθως πάμε στη πρώτη γραμμή...
      Οσο για τις μελέτες και τους ψυχιάτρους...Αμερικάνικα "πανεπιστήμια", Εβραίοι ψυχίατροι...ξέρεις τώρα...

      Διαγραφή
    2. Ευθυμα το ειδα Βοταν ..παντως ευχαριστω...η πλακα ειναι οτι του εχω εξηγησει τον λογο...δεν πιστεψε οτι ...βαριεμαι να βαζω τελεια ...δυο κινησεις στο πληκτρολογιο...και μετα κεφαλαιο....αλλες δυο.....συνολο τεσσερις ....για ενα πραγμα...παιρνω τον δρομο της ελαχιστης ενεργειας....οι σρχσιοι τον ιδιο....αφου εγρσφαν μονο κεφσλαια ολα...αλλα αυτος εκει....εχει πλακα...οσο για τους εβραιους ψυχοπλαστες...ξερεις ολοι τετοιοι στην ψυχολογια ντελ γκατσο...ακομη ο πλανητης περινενει μια αναλυση τους για τον ...Αβρααμ...ηταν καλα η ειχε θεμα...??

      Διαγραφή
  11. Θα προσεξες Βοταν οτι για τον Κουλη δεν απαντησε ο Εκτροπος...λες να ρωτησουμε ..εβραιο ψυχολογο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον κόβω για "κανονικό" δεξιό...Πρέπει να είναι απο αυτούς που μολονότι δεξιοί ασπάζονται το "Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση". Αρα καλός ανθρωπος ! Επιπλέον για Μητσοτάκη μιλάμε, οπότε ούτε την πληκτρολόγηση δεν αξίζει !
      Είπαμε : Αρχή της ελαχίστης δράσεως...Απο τους Αρχαίους εως τον Μέγα Μaupertuis που την διετύπωσε κομψότατα στον 18 αιώνα.

      Διαγραφή
  12. Πολύ καλό άρθρο. Δυστυχώς, ούτε οι Μηδικοί, ούτε και ο Πελοποννησιακός πόλεμος τελείωσε ποτέ σε αυτή τη χώρα. Ούτε καν αντιλαμβάνονται ΤΙ και πόσα παραδίδουν, εκχωρώντας ένα 'απλό' όνομα,
    https://kostasxan.blogspot.com/2018/04/blog-post_724.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά την άποψή μου κι ακούγοντας χθες τον Κοτζιά στην εκπομπή τής ΕΡΤ1, "Η επόμενη ημέρα", υπάρχει μεγάλη σύγχυση πάνω στο θέμα αυτό, το οποίο καθένας ερμηνεύει σύμφωνα με τα συμφέροντά του.

    Στην διάσκεψη τού ΟΗΕ στην Αθήνα το 1977, για την τυποποίηση (standardization) σε λατινική γραφή ορισμένων γλωσσών, όντως αναφέρεται «Αναγνωρίζοντας περαιτέρω ότι στη Γιουγκοσλαβία η λατινοποίηση του σερβο-κροατικού και μακεδονικού κυριλλικού αλφάβητου έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί σε επίσημα γεωγραφικά λεξικά και χάρτες» (πρωτότυπο).

    Σερβοκροατικά, σλοβενικά και "μακεδονικά" ήσαν οι κυρίως ομιλούμενες γλώσσες τής Γιουγκοσλαβίας. Επειδή γράφονταν και γράφονται στην κυριλλική γραφή, έχριζαν τυποποιήσεως στα λατινικά. Οι γλώσσες αυτές αναφέρονται έτσι, διότι έτσι τις ονόμαζε το γιουγκοσλαβικό κράτος.

    Όντως, ουδεμία αντίρρηση υπήρξε τότε από ελληνικής πλευράς και πώς να υπάρξει, αφού δεν υπήρχε για την ονομασία τού γιουγκοσλαβικού ομοσπονδιακού κρατιδίου "Σοσιαλιστική ή Λαϊκή Δημοκρατία τής Μακεδονίας" (βλέπε ΦΕΚ αρ. φύλλου 238/5.11.1959, άρθρον 7).

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΗΕ, ή κανείς άλλος, κάνει διασύνδεση τής "μακεδονικής" γλώσσας με την γλώσσα που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι εκεί έγκειται η παρεξήγηση, ηθελημένη ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε αυτό το ΦΕΚ είναι σαν μην υπάρχει

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω δεν εχω γνώσεις για το αν και ποτε ισχύει ενα ΦΕΚ ή αν έχει ημ/νία λήξης, αλλα μου γενάτε το ερώτημα, δεν φτάνει που τόσες δεκαετίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να λύσουν το θέμα έπρεπε να αναπαράγουν το Μακεδονία προσδιορίζοντας τα Σκόπια σε καθε επίσημη πράξη η ενέργεια τους ;

      Διαγραφή
    3. Δεν γνωρίζω δεν εχω γνώσεις για το αν και ποτε ισχύει ενα ΦΕΚ ή αν έχει ημ/νία λήξης, αλλα μου γενάτε το ερώτημα, δεν φτάνει που τόσες δεκαετίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να λύσουν το θέμα έπρεπε να αναπαράγουν το Μακεδονία προσδιορίζοντας τα Σκόπια σε καθε επίσημη πράξη η ενέργεια τους ;

      Διαγραφή
    4. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Εσύ;

      Διαγραφή
    5. Η παραπάνω ερώτηση απευθύνεται στον Alexandros 5 Ιουνίου 2018 - 3:06 μ.μ.

      Διαγραφή
    6. @ dimamp7

      ΦΕΚ = Φύλλον Εφήμερίδος τής Κυβερνήσεως. Τι λήξη να έχει; Απ' αυτό που αναφέρω στο σχόλιό μου, απλώς φαίνεται πώς ονομαζόταν το ομοσπονδιακό κρατίδιο την εποχή εκείνη.

      Δεν ξέρεις μεν, αλλά δεν ψάχνεις κιόλας, για να μάθεις. Αφήνει η πνευματική οκνηρία;

      Διαγραφή
    7. το ερώτημα ηταν για τον Alexandros, και αυτο που γράφω αφορα την ονομασια Μακεδονια περιοχης αλλου κρατους και δεν καναμε τιποτα οταν μας το εμφανιζαν αλλα το παραδεχομασταν και στα ΦΕΚ μας, οσο για την πνευματικη οκνηρια τι να πω, δεν μπορω να σου απευθυνθω αναλογα εγω βλέπεις εχω και αλλα ελαττώματα οπως την ευγένεια.

      Διαγραφή
    8. Έγραψες ότι "Δεν γνωρίζω δεν εχω γνώσεις για το αν και ποτε ισχύει ενα ΦΕΚ ή αν έχει ημ/νία λήξης" και γι αυτό σού έγραψα για "πνευματική οκνηρία" (τόσο γνώριμη εδώ μέσα!), διότι θα μπορούσες μα το ψάξεις. Αν το εννοούσες ρητορικά, δεν το κατάλαβα και ζητώ συγγνώμη. Το σχόλιό σου είναι μάλλον ασαφές.

      Το να απευθύνεις ερωτήματα (το έκανα κι εγώ, όπως είδες και είδες την .... "απάντηση") σ' έναν καθ' έξιν αρλουμπατζή (εσύ ίσως είσαι καινούριος και δεν τον ξέρεις) είναι μάλλον μάταιο.

      Διαγραφή
  14. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να μάθει όποιος θέλει την αλήθεια ότι στον ΟΗΕ το 1977 μια από τις επίσημες γλώσσες της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας ήταν η «μακεδονική » γλώσσα δηλαδή η γλώσσα που μιλούν οι μη Αλβανοί Σκοπιανοί. Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί ότι η γλώσσα αυτή ταιριάζει πολύ με την βουλγάρικη.
    Τίθεται το ερώτημα αν η τότε Ελληνική κυβέρνηση ρωτήθηκε, ενημερώθηκε, συμφώνησε κλπ.
    Το πλέον βέβαιο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε ότι ο οργανισμός ηνωμένων εθνών είχε αναγνωρίσει επίσημα την γλώσσα των Σκοπιανών ως«μακεδονική» γλώσσα.Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι είναι. Τι έκανε η τότε Ελληνική κυβέρνηση; Πως αντέδρασε η Ελληνική κυβέρνηση;
    Επειδή πέρασαν από τότε μόλις σαράντα χρόνια (και αυτό σημαίνει ότι στελέχη- επιτελείς της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι σήμερα εν ζωή) όσοι δυσκολεύονται να πιστέψουν την αλήθεια ας ρωτήσουν τα τότε επιφανή στελέχη της ΝΔ για να επιβεβαιωθούν.
    ΥΓ.Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης ως διαχειριστής του Ιμφογνώμωνα καλό θα είναι να επανέλθει επί του θέματος αυτού μιας και αποδεικνύεται ότι τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά και διαψεύδουν την ανάρτηση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο μου ξέρω εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αδημονειτε να προδώσετε και να παραδώσετε τη Μακεδονία και για αυτό λέτε το οτιδήποτε για να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι η προδοσία είναι αναπόφευκτη. Στην προσπαθείς σας όμως αυτή λέτε και ψέματα και ξέρεις τέτοια ψευδη μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο ως τεκμήρια δόλου. Πες λοιπόν στα αφεντικά σου ότι πλέον είναι και με τεκμήρια προδότες και όντως δεν γλιτώνουν. Η Μακεδονία Χρήστο δεν πουλιέται δεν ανήκει στο σύριζα ανήκει στους Έλληνες και δεν τη δίνουμε και θα γίνει Ο,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί η προδοσία θα 9ανε μέχρι το τέλος οι Έλληνες δεν υπάρχει διχασμός κανένας ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας μέχρι εκεί που θα χρειαστεί

      Διαγραφή
    2. @ Χρήστο

      Δεν ετέθη θέμα αναγνωρίσεως κάποιας γλώσσας. Ο σκοπός τής διάσκεψης ήταν άλλος. Να ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση τι και γιατί; Αν στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας οι τρεις προς μεταγραφή στα λατινικά γλώσσες είναι η σερβοκροατική και μακεδονική;

      "Η ελληνική αντιπροσωπία, απαρτιζόμενη από γλωσσολόγους, ιστορικούς, μέλη τής γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού κ.ά., παρέστη ειδικά για το σύστημα μεταγραμματισμού τού ελληνικού αλφαβήτου, επιφυλασσόμενη να προτείνει δικό της σύστημα" (εδώ).

      @ Alexandros

      Ρε μεγάλε, αν δεν μπορείς να δώσεις μία τεκμηριωμένη και σοβαρή απάντηση, σταμάτα τουλάχιστον να γράφεις βλακείες.

      Διαγραφή
    3. Alexandros 5/5 3.05μμ
      Aλλη μια φορά τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν αρνήθηκα να ανταλλάξω μαζί σου απόψεις, αρνούμαι και τώρα, αρνούμαι οποιαδήποτε συζήτηση με κάθε υβριστή και χυδαιολάγνο.
      Οι απειλές δεν με πτοούν όπως δεν πτοούν κάθε ελεύθερο άνθρωπο.
      Εγώ θα γράφω τις απόψεις μου και εσύ ως καθώς πρέπει φασίστας θα τρίζεις τα δόντια σου.

      Διαγραφή
  15. Εδώ είναι ο Κοτζιάς στην χθεσινή εκπομπή, που ανέφερα στο σχόλιό μου 5 Ιουνίου 2018 - 12:02 μ.μ. Περίπου από το 00:18 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει περιπτωση να μας τρελανει ο Κοτζιας...υπαρχει το αναποδο.Ειτε τον ακουσουμε ειτε οχι..ειναι σαν να ακους παραφρονα..Ποιος καθεται να ακουει παραφρονες ?? Μονο ιδιος.Αλλος κανεις.....

      Διαγραφή
    2. "Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις" (Πλάτων)

      Αυτό επιβάλλει η ωριμότης και σοβαρότης, όταν βεβαίως υπάρχει.

      Διαγραφή
    3. Θελεις να πεις οτι ..εχουν φρονηση οσα κανει..?? Για πες τι κερδιζει η χωρα...και τι ο ιδιος ...? Κι αν πρεπει να ακουσουμε τον μυθο του....αν....ποτε θα τον ακουσουμε ?? Οταν θαχει σκεπασει η λαβα την Πομπηια ?? Ποιος τον εμποδισε να πει τον μυθο του τωρα...πριν...?? Γιατι δεν τον λεει ?? Ομως οι παρενεργειες του μυθου...θα φανουν συντομα..Ισως χρειαστει να πει τον μυθο στο δικαστηριο ...μετα την λαβα...τοτε θα μαθουμε ...να λυσουμε τις αποριες μας....που τωρα δεν θελει να τις λυσουμε....παραβαινοντας ...τον Πλατωνα....που επικαλεισαι....

      Διαγραφή
  16. Κυριε Καλεντεριδη Υπαρχει και αλλη εντιμη σταση Εαν δεν μπορεις η δεν θελεις να πολεμησεις ενα τετοιο μεγαλο ψεμα,που ειναι και εθνικα καταστροφικο, λες συγνωμη κυριοι, εγω τοσο μπορεσα,αλλα εγω ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ,παραιτουμαι,ας αναλαβει καποιος αλλος και εγω θα βοηθησω να επιτυχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιωτη ...αυτο γινεται οταν εχεις λογικο ανθρωπο.Οταν εχεις....αλογο...που το αλογο ειναι γιαυτον λογικο ..δεν γινεται.Αρα εσυ μονιμα θα απορεις...κι εκεινος μονιμα θαναι αλογος...Αν δεις καλα γυρω σου ...ο κοσμος ολος απορει για καθε τι που κανουν σε ολα.Γιατι το κανουν αυτο.γιατι το αλλο..γιατι δεν κανουν εκεινο...κλπ Δηλαδη ποσο καιρο θελει ο κοσμος να καταλαβει οτι εδω εχουμε παραφρονες ?? Δεν φτανουν οκτω χρονια ??? Ποσα ακομη πρεπει για να παψει να απορει και να δρασει ???Μας κυβερνουν παραφρονες διαβολε !! Τι αλλο να κανουν για να το καταλαβει ο κοσμος ??? Να μας σφαξουν ...??? Εεε θα το κανουν κι αυτο σε λιγο.!!! Εσυ..εγω...ακομη θα απορουμε γιατι μας σφσζουν οταν το σιμμα μας θα πεταγεται ????!!! Δεξιοι κι αριστεροι .ειναι....και τριχες..!! Ειναι τρελοι και βλακες !!!!Τελος..χωρις απορια καμμια .. Σου φαινεται απιστευτο εεε ?? Δεν δεχεται ο εγωισμος κανενος οτι τον κυβερνουν ηλιθιοι και τρελοι...οτι καποιοι τους ψηφιζουν τους τρελους....που θα μας σφαξουν ολους στο τελος.....αρκει να ζησουν αυτοι.....θα μας σφαξουν οταν πια θα εχουν παρει τα παντα που ειχες...ειχα....και θαχει μεινει μονο ενα για να παρουν...η ζωη μας...

      Διαγραφή
  17. Αγαπητοι φιλοι,χανουμε πολυ χρονο και ψυχικη γαληνη να διαφωνουμε ποιος και ποτε εκανε το μικρο η το μεγαλο λαθος και κατω απο, τι πιεσεις και πονηρες συμβουλες.Οσα λαθη και εαν εγιναν δεν μας βοηθουν να βρουμε την σωστη λυση.
    Ειναι τοσο χοντρα, ανιστοριτα και απαραδεκτα αυτα που ζητανε οι Σκοπιανοι,Σλαβικη Μακεδονια,Εθνος και γλωσσα που ειναι πολυ ευκολο να τα αναποδογυρησουμε,ΕΑΝ συγκεντρωθουμε και επιμενουμε στην πραγματικοτητα ,στην αληθεια.Οι Μακεδονες ηταν και ειναι Ελληνες η αρχαια Μακεδονια ηταν Ελλαδα και το μεγαλυτερο της μερος ειναι ακομη Ελλαδα και αλλα μικροτερα μερη κατακτηθηκαν μετα απο πολεμους και ειναι σημερα κοματια της Βουλγαριας και των Σκοπιων.Οι Σλαβοι των Σκοπιων, αυτο ακριβως ειναι Σλαβοι, και δεν εχουν καμμια σχεση με οτιδηποτε Μακεδονικο.
    ΕΑΝ αυτοι ,οι Σλαβοι, παρουν το ονομα Μακεδονια,αυτο ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,αλλα τα πραγματα θα γινουν χειροτερα,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ και για τους Σκοπιανους και για εμας τους Ελληνες,γιατι οι Σκοπιανοι θα ζητανε ολο και περισοτερα,η κατασταση θα γινει χειροτερη και ισως μας φερει σε πολεμικη συγκρουση.Να παρουν ονομα χωρις την λεξη Μακεδονια και εαν θελουν γα γινουν φιλοι και να συνεργαζομαστε στο μελλον, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιωτη..γιατι δεν πας αυτα οπως τα λες να τους τα πεις εσυ ..να καταλαβουν ...και να πεισθουν να τελειωνουμε ?? Πες τους...
      θα γινει πολεμος σε λιγο αν συνεχισετε....Αυτοι σιγουρα θα πουν .....ααα....δεν τοχαμε σκεφτει !! Ευχαριστουμε....Το παιρνουμε πισω το ονομα....( αν ρωτησουν τους αμερικανους.....τι λεει αυτος εδω ......κι εκεινοι πουν....χεστε τον....δεν θα πετυχει το κολπο..
      ).... Αλλα ας δοκιμασουμε ποιος ξερει....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.