28/9/18

Έβγαλαν την Ελλάδα στο «παζάρι» - Πόσα δις κόστισε αλήθεια η μεταβίβαση στο Υπερταμείο 10.119 ακινήτων του Δημοσίου και το 0,39% της επιφάνειας της Ελλάδας;

Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης* 
Σάλο και τρόμο έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής να μεταβιβαστούν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, κατ' εφαρμογή του νόμου 4389/2016. Ο εν λόγω νόμος είχε ψηφιστεί στη βουλή και προβλεπόταν από το τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου του 2015. Πρόκειται για το μνημόνιο και τους απεχθείς νόμους που επέφερε το δημοψήφισμα – πραξικόπημα και το "περήφανο" ΟΧΙ. Το εξοργιστικό δε είναι το γεγονός πως οι θρασύδειλοι της ελληνικής κυβέρνησης, δεν είχαν δώσει στη δημοσιότητα λίστα σχετικά με τις συμφωνηθέντες δράσεις ιδιωτικοποιήσεων αλλά αυτές διέρρευσαν σε δεύτερο χρόνο κατά την διαδικασία της έγκρισης του Μνημονίου από την Ολλανδική Βουλή και τη δημοσιοποίηση εκεί των σχετικών εγγράφων!
Με εκείνο το καταστροφικό μνημόνιο λοιπόν, του οποίου τις τραγικές συνέπειες δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να αντιλαμβανόμαστε, δημιουργήθηκε και το «Υπερταμείο», ίσως ο πλέον ακραίος όρος της συμφωνίας του μαύρου εκείνου Ιουλίου. Τι ακριβώς σημαίνει λοιπόν η μεταφορά της εθνικής μας περιουσίας στο περιβόητο υπερταμείο; Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του κινδύνου, πρέπει να κατανοήσουμε πως το υπερταμείο είναι απόλυτα ανεξάρτητο από το ελληνικό κράτος. Τον έλεγχο σε αυτό, τον ασκεί ένα Εποπτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών. Πρόκειται δηλαδή για ένα όργανο το οποίο νομιμοποιείται και βρίσκεται επί της ουσίας εκτός Ελληνικής πολιτείας. Σε ένα τέτοιο όργανο πέρασαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας μας.

Σκοπός του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, είναι προφανώς η ιδιωτικοποίηση της περιουσίας και των ακινήτων του δημοσίου. Να δοθούν για παράδειγμα, κάποια ακίνητα και κάποιοι χώροι σε διαχείριση ιδιωτών για επιχειρηματική αξιοποίηση και οικονομική εκμετάλλευση. Το τρομακτικό αυτό σενάριο για τα αρχαία μας θα ήλπιζε κανείς πως θα σταματούσε εδώ, ωστόσο η μέχρι τώρα εμπειρία και το ανύπαρκτο επίπεδο της πολιτικής στη χώρα, μας υπόσχεται μια ακόμα πιο ζοφερή πραγματικότητα.

Αξίζει να θυμηθούμε πως προκάτοχος του υπερταμείου ήταν το αποτυχημένο και σκανδαλώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έβγαλε στο σφυρί και ξεπούλησε ΟΛΠ, αεροδρόμια, ΟΛΘ, Ελληνικό, κ. ά. Μέλη της προηγούμενης διοίκησης του μάλιστα, διώκονται για κακουργηματικές πράξεις που προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημία 500 εκατ. ευρώ. Η κατρακύλα και η παρανομία είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε οι "σύμβουλοι" τους οποίους προσλάμβανε το ταμείο για να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία ήταν ουσιαστικά οι ίδιοι με τους τελικούς αγοραστές, μέσω ενός περίπλοκου και καλοσχεδιασμένου σχεδίου με εταιρίες οι οποίες συμβούλευαν το ΤΑΙΠΕΔ και οι θυγατρικές τους εν τέλει κέρδιζαν τους "ανοιχτούς" διαγωνισμούς.  Έτσι ξεπουλήθηκε και καταδικάστηκε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς από τους υπουργούς της ΝΔ, οι οποίοι δίδαξαν και διδάσκουν διαφθορά και διαπλοκή μέχρι και σήμερα.

Τα κολπάκια και τα διεφθαρμένα τερτίπια της προηγούμενης κυβέρνησης φαίνεται πως αποστήθισαν και ξεκίνησαν να αντιγράφουν οι "νεόπολουτοι" του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των εν λόγω είναι πως δεν περιορίζονται στην κλοπή και την εξαπάτηση αλλά φιλοδοξούν να σακατέψουν τον Ελληνισμό και να μας πλήξουν ανεπανόρθωτα.

Είναι αλήθεια πως μετά την κατακραυγή, οι πολιτικοί μας, αυτοί οι σύγχρονοι εκμεταλλευτές του Ελληνισμού, θα σπεύσουν να αφαιρέσουν τα αρχαία μας από τα ταμεία ξεπουλήματος. Ωστόσο το γυαλί ράγισε και ο κίνδυνος για την ιστορία και τον πολιτισμό μας είναι πλέον ξεκάθαρος και όλα τα ταμπού έχουνε σπάσει. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται πλέον αυτονόητο. Όλα πουλιούνται και όλα παραδίδονται. Είτε λοιπόν ο Ελληνισμός θα αφανίσει το σάπιο πολιτικό μας σύστημα, είτε το πολιτικό σύστημα θα αφανίσει τον Ελληνισμό. Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς το άρθρο της Bild του 2010 με το οποίο η γερμανική εφημερίδα ζητούσε και υποδείκνυε στην ανθελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, την πώληση νησιών ή και της Ακρόπολης για τη σωτηρία της Ελλάδας! Σύσσωμο και συστρατευμένο το πολιτικό προσωπικό δηλώνει λοιπόν ικανό και σε θέση να πουλήσει τη Μακεδονία, τα αρχαία μας, την κληρονομιά και την περιουσία μας. Με την ανοχή μας, δεν θα αργήσει να αποθρασυνθεί και να καταστεί ικανό να ξεπουλήσει στη συνέχεια τον Παρθενώνα, την Αθήνα, την ταυτότητα και την ψυχή μας.

Απορρίψτε εξολοκλήρου τα κόμματα. Δεν χρειάζεται να λέμε πια τα αυτονόητα. Είναι γνωστό πως οι προηγούμενοι έθεσαν για δεκαετίες τις βάσεις για την καταστροφή της χώρας, αλλά όποιος χρησιμοποιεί το παρελθόν για να ξεπλύνει την εθνοκτόνα πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης, καταλήγει στυγνός συνεργός των εγκλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη και μακροπρόθεσμα; Ότι στόχος της ΝΔ είναι να διαφθείρει και να κατακλέβει τον Ελληνισμό και του ΣΥΡΙΖΑ να μας εκμαυλίζει και να μας εξαφανίζει από τον χάρτη. Καλή προεκλογική περίοδο.

--

Πολιτικός επιστήμονας

Διεθνολόγος - επικοινωνιολόγος



Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία τις 27 Σεπτεμβρίου 2018

12 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό το άρθρο, όμως ότι και να γίνει ο Ελληνισμός θα επανέλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μάλλον πρωτοφανές να υπάρχει ένα 99 ετές υπερταμείο στο οποίο έχουν ενταχθεί περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους.

    Αν και στο παρελθόν σε παρελθούσες χρεοκοπίες μοιάζει να έχει ξαναγίνει στη χώρα μας, να έχουν δηλαδή γίνει απαιτητές μακροχρόνιες δικές μας υποχρεώσεις έναντι των δανειστών, ωστόσο απέχουν παρασάγγες από το να εντάσσονται σε ενα υπερταμείο εμπράγματες δημόσιες περιουσίες.

    Για παράδειγμα έχει ξανασυμβεί να γίνονται απαιτητά εκ μέρους των δανειστών τα έσοδα από τα τελωνεία. Ή ακόμα και να γίνονται απαιτητά τα έσοδα από το μονοπώλιο σπίρτων κτλ κτλ.

    Αλλά να γίνονται για παράδειγμα απαιτητά αυτά καθεαυτά τα τελωνεία ή και οι βιομηχανίες σπίρτων, και πολύ περισσότερο των αρχαιολογικών χώρων, αυτό νομίζω πρέπει να είναι παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αναγραφόμενα περί ξεπουλήματος και καταδίκης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από τους υπουργούς της ΝΔ, φανερώνουν βαθύτατη άγνοια του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.google.gr/amp/m.naftemporiki.gr/amp/story/691770/apofasi-samara-gia-tin-polisi-tou-olp

      Διαγραφή
    2. Απόφαση Σαμαρά για την πώληση του ΟΛΠ
      Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης - Εκλεισε η συμφωνία φιλικού διακανονισμού με την Cosco
      https://www.naftemporiki.gr/finance/story/691770/apofasi-samara-gia-tin-polisi-tou-olp
      Τον Ντιμίτρι κιαν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς

      Διαγραφή
    3. οι αρχαιολογικοι χωροι δεν μετακινούνται. Πολλα ομως εσοδα θα προσπορισθουν αν αξιοποιηθει ο χωρος περιξ αυτών. Π.χ. στον επικουρειο απόλλωνα δεν υπαρχει ούτε ένα κιόσκι να προσφέρει νερό στον επισκέπτη. Οι δήμοι αδυνατούν να καλύψουν το κενό Δεν θα ήταν σοφό να επιτρέψουν σε ιδιώτη να καλύψει αυτήν την άνάγκη και να φυλάει και τον χώρο;

      Διαγραφή
    4. Έτσι για ξεκίνημα.

      Το container terminal του ΟΛΠ εκχωρήθηκε το 2008 στους Κινέζους για 35 χρόνια με μίσθωμα κοντά στα 100 εκ. € το χρόνο για καθαρά, καθαρώτατα γεωπολιτικούς λόγους.

      Να συνεχίσω ή θα πάρετε την άσκηση σπίτι για μελέτη ;

      Διαγραφή
    5. Βρες καμμιά τίμια δουλειά πρώτα και μετά κάνε μαθήματα.

      Διαγραφή
  4. Γκα ..γκα...Οχι το γεγονος .αλλα η ..διαδικασια εχει σημασια...Ποιος που ποτε .Μην αδικηθει ο ποιος...το που...το ποτε !!Μιλαμε ..γκα γκου...Στην ζουγκλα με τον ..Ταρζαν...Υπερταμειο και..υπερπορνειο..τακα τακα μαμ....Υπερ αγαμων κορασιδων..Αυτος που το υπεγραψε αυτο ..οτι θα παθει θαναι ..υπερεξαερωση..θα αποδωθει στην φυση σε υποατομικα σωματιδια...και μικροκυμματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο Dimitri με το Ρωσσόηχο ονομα προφανώς υπογράφει ετσι ως κατάλοιπο αντι-δυτικισμού και προφανώς αντ-αμερκανισμού ού μήν και ως "αριστερόηχο"...
    Δεν του εχουν πεί πόσο εχουν ξεβρακωθεί σε δυτικούς, αμερικανούς, εβραίους ...και οποιον ηθελε ζητήσει γή και υδωρ αυτοί που γλοιωδώς υπερασπίζει ;
    Ας το κάμει Jack, Hans, Moshe, Tourgout τέλος πάντων το ψευδώνυμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως σου φαίνεται το 893ΝΑΤΟ ;

      Καμμιά ιδέα με Σύμφωνο Βαρσοβίας ;

      Διαγραφή
  6. Ενας κυριος ειπε ..να αξιοποιηθει ο ..περιξ χωρος ..απο ιδιωτη διοτι οι ..δημοι κοιμουνται ορθιοι.Δυο ερωτησεις λοιπον προκυπτουν 1) οτι ερμηνεια δικη μας ...θαναι αυτο που ..θα γινει σιγουρα ?? Αν βρω μια κι εγω...αυτη θα γινει ?? 2) πιο σοβαρο αυτο τωρα..Αν μπει ιδιωτης .....θα παψουν οι δημοι ...να κοιμουνται ?? Επειδη εδω λεμε οτι ναναι ..υπ οφιν οι δημοι κυβερνουν πολιτες ...ενω κοιμουνται !! Και δεν θα κοιμουνται μονο εδω !! Θα τους αφησουμε λοιπον να κοιμουνται αταραχοι..αιωνια...διοτι υπαρχουν ..ιδιωτες που κονομανε ? Κι οχι ο δημος ..εμεις ?? Αν δεν προσβαλεται κανεις πολιτης που ψηφιζει ..απ αυτο...οκ...Εχουμε δεχτει σαν φυσικο οτι μπορουν να κοιμουνται ελευθερα...και στο διαστημα ..υπνου ..ας κονομαει το...υπερταμειο να τα βγαζει ολα εξω...Δεν ειμαστε καλα...καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.