28/9/18

Σκάνδαλο στο Βερολίνο - Πέταξαν έξω αντιφρονούντα Τούρκο δημοσιογράφο από τη συνέντευξη Μέρκελ - Ερντογάν

«Πράκτορα καταδικασμένο για κατασκοπεία» χαρακτήρισε ο Ερντογάν τον πρώην διευθυντή της Cumhuriyet Τζαν Ντουντάρ, ενώ άνδρες της ασφάλειας έβγαλαν σηκωτό από την αίθουσα δεύτερο τούρκο δημοσιογράφο

Την απομάκρυνση του Τζαν Ντουντάρ, πρώην διευθυντή της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, απαίτησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε μόνος του, ενω στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος Αντίλ Γιγίτ αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Aurupa Postasi μπήκε στην αίθουσα φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «Ελευθερία του Τύπου για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία» και «Ελευθερία για τους δημοσιογράφους».  Ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε κακήν κακώς από τους άνδρες της ασφάλειας. 
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να ζητεί την έκδοση από τη Γερμανία του Τζαν Ντουντάρ,  τον οποίο χαρακτήρισε πράκτορα που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία.


«Αυτό το πρόσωπο είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο έπειτα από συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ντουντάρ και ο συνάδελφός του της εφημερίδας Cumhuriyet, ο Ερντέμ Γκιούλ, είχαν καταδικασθεί το 2016 σε πέντε χρόνια φυλάκιση επειδή δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει ένα φορτηγό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών να μεταφέρει όπλα στη Συρία. Αποφυλακίστηκαν εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσής τους και ο Ντουντάρ εγκατέλειψε τη χώρα.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Η Γερμανοτουρκική φιλία θα έχει μέλλον. Ένα από τα κρατίδια στις περιοχές που σήμερα ονομάζουμε Γερμανία θα είναι Τουρκο-Ισλαμικό. Εκεί, στο κέντρο της σημερινής Γερμανίας θα μαζευτούν αρκετοί από τους Μουσουλμάνους της Ευρώπης όταν θα αρχίσει η σύγκρουση των θρησκειών στην Ευρώπη.

    Σε αυτό όμως που σήμερα ονομάζουμε Τουρκία δεν θα υπάρχει Γερμανικό κρατίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.