11/1/09

Προσοχή στις παγίδες και τις προβοκάτσιες!

Επειδή είναι πιθανόν κάποιοι να θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε καταστάσεις και κρίσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων και όχι της χώρας μας και επειδή κυλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορες "ειδήσεις" και πληροφορίες, εμείς από την πλευρά μας αναδημοσιεύουμε το δεύτερο μέρος της προχθεσινής μας ανάλυσης, χωρίς να αλλάξουμε ούτε ένα κόμμα και τη θέτουμε και πάλι υπ' όψιν των φίλων του ιστολογίου.
φιλικά και ψύχραιμα

Σάββας Καλεντερίδης
......
......
Σε περίπτωση λοιπόν που η εκτίμησή μας είναι ορθή (εμείς πιστεύουμε ότι είναι και για όσους την αμφισβητούν δεν έχουν παρά να διαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μπαμπατζάν από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα), αυτό που μένει είναι να οξυνθούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής πολιτείας και των εμπλεκομένων υπουργείων απέναντι σε κάθε πρόκληση και σε κάθε προβοκάτσια που είναι δυνατόν να προέλθει από την Άγκυρα, από κύκλους στην Ελλάδα ή από ξένα κέντρα, να λειτουργήσει επιτέλους η συνείδηση σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης για την ανάγκη ορθής και αποτελεσματικής διαχείρησης κρίσεως και, αφού ξεφύγουμε και από αυτόν τον σκόπελο, χωρίς απώλειες θέλουμε να πιστεύουμε, να χαραχτεί επιτέλους μια πολιτική για τη ριζική αντιμεπώπιση από τη χώρα μας του διεθνούς προβλήματος που λέγεται Τουρκία.
Πάντως, ένα είναι σίγουρο, η σωστή διεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος αυτού δεν είναι οι διάφορες πρεσβείες ούτε διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που μας χαϊδεύουν τ' αυτιά ότι θα λύσουν αυτοί για μας το πρόβλημα με ένδοξους ή άδοξους σπαρτιάτες, αλλά η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να στηρίξει μια εθνική πολιτική για την έξοδο από την πολύχρονη κρίση η οποία -άλλοτε σε ύφεση και άλλοτε σε έξαρση- ταλανίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Σάββα ,σε ποιές "ειδήσεις" τους διαδικτίου αναφέρεσε?

    ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα,
    Μέ ὅλο τό σεβασμό καί τήν ἀγάπη πού ξέρεις πώς τρέφουμε πρός τό ἱστολόγιο, εἶναι αὐτός ὁ χάρτης τῆς Ἑλλάδας ἤ "ἐννοοῦνται" κάποιες περιοχές; Γιά εὐνόητους λόγους οἱ καιροί ἀπαιτοῦν ἀκρίβεια ἀκόμη καί σέ τέτοια θέματα. Συγχωρέστε μου τήν παρέμβαση.
    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα άλλαξε τον χάρτη σε παρακαλώ,λείπει η Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι
    αναγνωρίζω ότι ήταν μια σοβαρή παράλειψη από πλευράς μου, όταν επέλεγα τον χάρτη δεν πρόσεξα ότι έλειπε η Κρήτη. Και τέτοια λάθη, στους καιρύς που ζούμε, δεν επιτρέπονται.
    Ευχαριστώ για την παρατήρηση.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Κώστας
    Και εγώ διάβασα πολλές περίεργες «ειδήσεις» σχετικές με τα ελληνοτουρκικά τελευταία και δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι όχι. Καλό είναι να διαβάζουμε να διασταυρώνουμε και πρώτα απ’ όλα να βλέπουμε τις υπογραφές αυτών που γράφουν και τις πηγές τους αλλά να έχουμε υπ’ όψη μας και τον προηγούμενο βίο τους. Τώρα αν πιάσουμε τις περίεργες ειδήσεις και τις κατακρίνουμε δημόσια και αυτός είναι ένας έμμεσος τρόπος διάδοσης και αναπαραγωγής τους. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό γιατί δεν ξέρουμε τα κίνητρα αυτών που βγάζουν τις ειδήσεις αυτές. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του κράτους που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις στο να αξιολογήσουν τις όποιες πληροφορίες. Δεν μπορώ εγώ ο χ ή ο ψ ανώνυμος blogger να είμαι περισσότερο πατριώτης ούτε να έχω καλύτερες πηγές πληροφόρησης απ’ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ π.χ. (σκόπιμα αναφέρομαι σε υπηρεσιακό και όχι σε πολιτικό παράγοντα). Και οι περισσότεροι που βρίσκονται μέσα στην διοικητική αλυσίδα του στρατεύματος είναι τουλάχιστον το ίδιο πατριώτες με τους υπόλοιπους από μας αφού έταξαν τη ζωή τους σ’ αυτή την υπηρεσία. Αντίθετα απ΄ ότι κάναμε εμείς οι υπόλοιποι που τους κρίνουμε απ΄ την ασφάλεια του σπιτιού μας.
    Το μόνο που έχω να πω λοιπόν είναι. Εμπιστοσύνη στην ηγεσία μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και περίεργοι. Προσήλωση και εμπιστοσύνη στην διοικητική αλυσίδα. Αν έχουμε παράπονα για ανεπάρκειες προσώπων ή θεσμών θα έρθει η ώρα να τα συζητήσουμε αλλά όχι εν θερμό.
    Τίποτα άλλο.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμείς όμως που μας περισεύουν προσωπικό και πλοία , τα στέλνουμε να εμπεδώσουν την δημοκρατία στο Αφγανιστάν και αλλού.

    Το υπουργείο εθνικής άμυνας είναι θετικό στην αποστολή ελληνικού τμήματος ή μεμονωμένων στρατιωτικών στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, η οποία θα επιβλέπει και θα εγγυάται την κατάπαυση του πυρός καθώς και το έργο των ανθρωπιστικών αποστολών»!

    Το «ανθρωπιστικό έργο» των ελληνικών δυνάμεων ξεδιπλώνεται με πλήρη ένταση και συνέπεια στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο, την Αφρική και πάει λέγοντας. Κι ο ένδοξος Ελληνικός στρατός τώρα ετοιμάζεται να εκστρατεύει στη «Γη του Πουθενά», το λεηλατημένο και ισοπεδωμένο «θάλαμο αερίων» της Παλαιστίνης, των εκατοντάδων νεκρών και χιλιάδων τραυματιών σε μόλις λίγες μέρες.
    ------------------
    Ας σταματήσουμε να έχουμε ταμπού και επίτέλους να κληθεί ο κ Γραψας να αναλάβει και αυτός τις δικές του ευθύνες , γιατι η θέση που κατέχει είναι ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρπακόλα καλημέρα
    Η άποψή μου είναι ότι ο στρατηγός Γράψας και ίσως και η κυβέρνηση μόνη της δεν μπορεί να λύσει το θέμα.
    Η ριζική αντμετώπιση του προβλήματος Τουρκία είναι υπόθεση όλων των κομμάτων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
    Έλληνας πρωθυπουργός, και εννοώ τον κ. Σημίτη, υπέγραψε τη διακήρυξη της Μαδρίτης, βάζοντας την υπογραφή του σε κατάπτυστο κείμενο, το οποίο τώρα οι Τούρκοι επικαλούνται όταν διεκδικούν το μισό Αιγαίο.
    Πως θα τους βγάλει τώρα ο Γράψας από το Αιγαίο, όταν επί χρόνια χτίζουν ανοήτως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ΜΟΕ, με μια Τουρκία που συνεχίζει τις παραβιάσεις και τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο.
    Το θέμα είναι σοβαρό και θέλει σκληρή δουλειά για να λυθεί και, κυρίως, εθνική ομοψυχία και πολιτικούς που δεν είναι "φακελωμένοι" από ξένες υπηρεσίες, για να μπορέσουν να λάβουν και να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος μεγάλων αποφάσεων.
    Ο νοών νοείτω.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καποιος νομικος μπορει να μου απαντηση παρακαλω στην ερωτηση....
    μπορει ο εκαστοτε πρωθυπουργος της χωρας,εχει το δικαιωμα,να παραδιδει στον επομενο λιγωτερη εθνικη επικρατεια?
    οι βραχονησιδες ειναι η δεν ειναι ελληνικη επικρατεια?
    νομικα σε τι διαφερουν τα ιμια απο την...ζακυνθο?
    μπορουμε να σηκωσουμε την ελληνικη σημαια στα ιμια και στην ζακυνθο???
    παρακαλω καποιον που εχει γνωσεις και υπομονη ας με διαφωτισει.
    ευχαριστω πολυ.
    Υ.Γ υπαρχει περιπτωση αγωγης για....απωλεια εθνικου χωρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα,
    θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία ανησυχία μου. Δουλεύω τηλεφωνητής στον ΟΤΕ. Σήμερα μου ζητήθηκε απο ελληνοαμερικανίδα (60χρονών;), το τηλέφωνο της Εθνικής Μεγάλης Στοάς. Η πληροφορία που εκμαίευσα ήταν ότι θα μαζευτούν μασσόνοι απο το εξωτερικό, εκτάκτως. Συνήθως μαζεύονται για να συζητήσουν σοβαρά γεγονότα της επικαιρότητας..
    Σε συνδυασμό με την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα στα σύνορα,
    -ΕΠΟΠ σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας..
    -στρατιώτες σε ετοιμότητα..

    όλοι κάτι σαν να περιμένουν.
    Μακάρι να βγώ ψεύτης.

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα είναι σοβαρό και θέλει σκληρή δουλειά για να λυθεί και, κυρίως, εθνική ομοψυχία και πολιτικούς που δεν είναι "φακελωμένοι" από ξένες υπηρεσίες, για να μπορέσουν να λάβουν και να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος μεγάλων αποφάσεων.
    ------
    Οριμώτερο λαό θέλουμε με κρίση και σκέψη.Αντ αυτού έχουμε τους αδιάφορους και τα φρικιά που κατταρίπτουν και βυθίζουν από το καναπέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.